Kuveyt ve Paranın Sıkı Bir İkili Olduğunu Gösteren 5 Detay

Lüks otelleri, geniş caddeleri, bakımlı parkları ve yükselen şık binalarıyla Kuveyt, modern metropolün tanımını çizen şehirlerden. Petrol zengini bir ülke olan Kuveyt’in, aynı isimli başkenti olarak Basra Körfezi’nin yıldızını yükseltmeye devam ederken her geçen gün daha fazla gezgini de kendisine çekiyor. İş seyahatleri ve turistik ziyaretlerle birleşen bu gezilerden dönenlerin üstüne basa basa bahsettiği bir konu var ki, o da Kuveyt’in zengin görüntüsü. Evet, bu şehir dünyanın en pahalı şehirlerinden ve dolayısıyla parayla içli dışlı olmayı seviyor. Bu özelliğini de belli başlı yerlerde açık etmekten geri kalmıyor. Eğer ekonomik Kuveyt uçak biletinizi aldıysanız buraları keşfetmeye hazırsınız demektir.

En Büyük Alışveriş Merkezi: Avenues Mall

Avenues Mall

Söz konusu coğrafya Arabistan olunca, alışveriş merkezleri de günlük hayatta büyük yer tutuyor haliyle. Kuveyt’te kültürün önemli parçalarından biri olan AVM’lerin en büyüğü ise Avenues Mall. Dünyaca ünlü markaların sıra sora dizildiği bu yerde dolaşırken kendinizi kaybetmemeniz işten bile değil. Her gün binlerce insanı ağırlayan bu yeri görünce anlayacaksınız ki, Kuveytliler para harcamayı gerçekten çok seviyorlar!

Detaylardaki İhtişam: Aynalı Ev

Aynalı Ev

Aynalı Ev’e doğru ilerlerken Kuveyt’in banliyölerine şahit olacaksınız. Buraların zenginlikle ne ilgisi var diye merak ediyorsanız, bu merakınızı eve ulaşana kadar saklamanızı tavsiye ederiz. Çünkü bir kere Aynalı Ev’e geldiğiniz zaman göreceksiniz ki, buradaki her detay, en küçük ayrıntı bile büyük bir özenle oluşturulmuş. Hiçbir ayrıntısında masraftan kaçınılmamış olan evin yapımında tam 77 ton ayna kullanılmış.

Elit Bir Alışveriş: Alhamra Kulesi

Alhamra Kulesi

Alışveriş merkezi ve Kuveyt… Bu ayrılmaz ikilinin ikinci ayağını ise Alhamra Kulesi oluşturuyor. Gerçekten, ama gerçekten pahalı olan ürün ve mağazaların bulunduğu bu AVM sadece seçkin bir zümreye hitap ediyor. Alışveriş yapamayacaksanız bile vitrinleri gezmek için gidebilirsiniz.

Tüm Dünyanın Güzelliği: Akvaryum ve Bilim Merkezi

Akvaryum ve Bilim Merkezi

Zenginlik başka bir şey, tüm dünyayı bir anda ayaklarınızın altına serebilir. Tıpkı Kuveyt “The Aquarium & Scientific Center”da olduğu gibi. Burası sadece Orta Doğu’nun en büyük akvaryumlarından biri değil, en fazla çeşitliliğe sahip olan akvaryumlarından. Yılanlar, köpek balıkları, penguenler… Bütün dünyadan toplanan bu hayvanları getirmek ve bir arada tutmak ayrı bir hünerin ürünü.

Sınır Tanımayan: Özgürlük Kulesi

Özgürlük Kulesi

Özgürlük Kulesi yalnızca Kuveyt’in değil, dünyanın en uzun telekomünikasyon kulelerinden. Şehrin birçok yerinden rahatlıkla seçip kendinize referans edinebileceğiniz bu kuleye normalde çıkış izni yok. Ancak eğer Ulusal Bayramlarında yani 25 Şubat günü için ucuz uçak bileti alıp Kuveyt’te olursanız, kuleye çıkabilirseniz, burada bulunma şerefine erişmiş sadece birkaç kişiden biri olacaksınız.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...