Seyahat Testi: Seyahat Hakkında Ne Kadar Bilgilisin?

Seyahat testi, dünyayı tanıdığını düşünenler için!

Seyahat, hayatın her alanını kapsayan bir kavram. Mutfak sanatları, mimari, müzik, sinema, edebiyat, coğrafya, biyoloji, matematik, sosyoloji… Gidilen her yeni yerde, tanışılan her yeni insanda ve duyulan her yeni kelimede, öğrenilecek yepyeni bir şey var. İşte, bu yüzden atalarımız, “Çok okuyan değil, çok gezen bilir.” demişler. Burada anlatılmak istenen, okumanın anlamsız olduğu değil, gezmenin ondan çok daha öğretici bir eylem olduğu. Nedeni ise basit: Görsel hafıza.

Görsel hafıza, insanın bir şeyleri öğrenme ve hatırlama konusunda en güçlü silahı. İşte, bu sayede yeni yerler görmek her zaman daha ufuk açıcı bir etkinlik olarak karşımıza çıkıyor. Her kültürün kendine ait bir dili, kendine ait bir hikayesi ve evreni anlamak için kendine has bir bakış açısı var. Ortak nokta ise iletişim. Dil ne kadar farklı olursa olsun, öğrenmeye ve keşfetmeye aç iki ruh, anlaşmanın bir yolunu illaki bulur.

Dünya hakkında ne kadar bilgi sahibisin? Genel kültürünün iyi olduğunu düşünüyorsan hazırladığımız teste bir göz at deriz. Bakalım, yeterince bilgili misin, yoksa öğrenecek daha çok şeyin mi var?

Dilersen önce sorularımızı soralım, cevaplarına göre sana gezilecek yerler önerelim, sonrasında önerimize ya da keyfine göre ucuza uçak biletini alarak ister bildiklerini tazelemek için ister yenilerini öğrenmek için gezini planlamaya başlayabilirsin!

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın