Resmi tatiller takvimi

Resmi Tatiller Takvimi (2024)

Yeni yıl geldi! Umutlarını, hayallerini yeniden filizlendirme zamanı. Tabii hayatın tadını en çok çıkardığımız tatil planlarını yapmanın da şimdi tam sırası

2024 takvimi, resmi tatiller bakımından kurak bir yıl gibi görünse de ara ara alacağın izinlerle kendine uzun tatil dönemleri yaratabilirsin. Bir gezginin ihtiyacı olan seyahat tutkunu ve planlama becerini hemen yanına al ve tüm yılın seyahatini kurgulamaya başla. 

Bu yazımızda sana resmi tatillerden bahsedeceğiz, tatilini değerlendirmen için tavsiyelerde bulunacağız ve hem yurt içi hem de yurt dışı rotalar önereceğiz. Tutkunu ve becerilerini yanına aldıysan sıra geldi harekete geçmeye. Haydi başlayalım!

2024 Resmi Tatil Takvimi

1 Ocak 2024 Pazartesi

Yılbaşı

9 Nisan 2024 Salı

Ramazan Bayramı Arifesi (Yarım gün)

10 Nisan 2024 Çarşamba

Ramazan Bayramı 1. gün

11 Nisan 2024 Perşembe

Ramazan Bayramı 2. gün

12 Nisan 2024 Cuma

Ramazan Bayramı 3. gün 

23 Nisan 2024 Salı

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

1 Mayıs 2024 Çarşamba

Emek ve Dayanışma Günü 

19 Mayıs 2024 Pazar

Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 

15 Haziran 2024 Cumartesi

Kurban Bayramı Arifesi (Yarım gün)

16 Haziran 2024 Pazar 

Kurban Bayramı 1. gün 

17 Haziran 2024 Pazartesi

Kurban Bayramı 2. gün

18 Haziran 2024 Salı

Kurban Bayramı 3. gün

19 Haziran 2024 Çarşamba 

Kurban Bayramı 4. gün 

15 Temmuz 2024 Pazartesi

Demokrasi ve Milli Birlik Günü 

30 Ağustos 2024 Cuma

Zafer Bayramı 

29 Ekim 2024 Salı

Cumhuriyet Bayramı 

2024 Yılında Hangi Tatil Kaç Gün?

Resmi tatiller takvim, hangi tatil kaç gün

2024’teki tatilleri değerlendirmek için yıllık iznini de kullanarak uzatacağın tatil planları hazırlayabilirsin. Bu yüzden tatil planlarını önceden yapmakta ve ucuz uçak biletlerine bakmakta fayda var.

  • Evet, bu yıl yılbaşı hafta sonuna gelmiyor. 1 Ocak Pazartesi gününe denk geldiği için cuma gününden bir plan yapıp yeni yıla sendromsuz giriş yapabilirsin. 
  • 2024’te Ramazan Bayramı arifesi 9 Nisan Salı gününe denk geliyor. Bayramın son günü ise 12 Nisan Cuma günü. Pazartesi günü izin alırsan 9 günlük harika bir tatil yapabilirsin. 
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, salı gününe denk geliyor. Pazartesi günü için izin alırsan 4 günlük bir tatil planı yapabilirsin. 
  • 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, çarşamba gününe denk geliyor. 2 günlük yıllık izin alıp 5 günlük bir tatil planı yapmak istersen tam zamanı. 
  • 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, pazar gününe denk geliyor. Maalesef bugünü tatil olarak ekleyemiyoruz. 
  • 2024’te Kurban Bayramı arifesi, 15 Haziran Cumartesi günü. 19 Haziran Çarşamba günü ise bayramın 4. ve son günü. 20-21 Haziran için 2 günlük izin alıp tatilini 9 güne çıkarabilirsin. Planını önceden yapar ve bu arayı iyi organize edersen muhteşem bir tatil yapabilirsin. 
  • 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, pazartesiye denk geliyor.  Bugünü sendromsuz pazartesi olarak değerlendirebilir ya da hafta sonuyla birleştirerek 3 günlük bir tatil yapabilirsin.
  • 2024’te Büyük Taarruz zaferinin 102. yılını kutlayacağımız 30 Ağustos Zafer Bayramı cuma gününe denk geliyor. 3 günlük bir tatil yapabilirsin.
  • 2024 yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı salı gününe denk geliyor. Pazartesi günü de izin alırsan 4 günlük bir tatile bağlayabilirsin.

2024 Resmi Tatillerde Nereye Gitmeli: Keyfine Keyif Katacak Yerler

Resmi tatillerde nereye gitmeli

2024 yılındaki resmi tatil günlerinden ve kullanacağın izinlerle planlayabileceğin birçok tatil fırsatından bahsettik. Şimdi de planlamanın diğer kısmına, seyahat önerilerimize geçiyoruz. Böylece tatil planlarını önden yapma fırsatı bulabilirsin.

2024 Ramazan Bayramı: Bahar Tatili

resmi tatiller takvimi, ramazan bayramı

Ramazan Bayramı nisan ayının sonuna denk geliyor. Yani baharın kendini iyice hissettirdiği günlere. Hazır her yer yemyeşil, çiçekler rengarenkken tatil yapmaya ne dersin? İster ailenle ister arkadaşlarınla planlayabileceğin bayram seyahatin için sana önereceğimiz durakları listene eklemeyi bir düşün deriz.

Tabii öncesinde ülkelerin güncel Covid-19 kurallarını, vize şartlarını, yurt dışı uçuşlara ait güncel durum ve ülke kabul şartlarını web sitemizden incelemeyi unutma. 

Belgrad: Sırbistan’ın Güzel Yüzü

Resmi tatiller takvimi, belgrad

Sırbistan’ın başkenti Belgrad, Sava ve Tuna nehirlerinin buluştuğu noktada yer alıyor. Sava Nehri, şehri Stari Grad yani “Eski Şehir” ve Nova Grad yani “Yeni Şehir” olarak ikiye ayırıyor. Baharda da muhteşem manzaralar sunuyor. 

Sırpça “Beyaz Şehir” anlamına gelen Belgrad’da gezilecek yer çok. Kalemegdan, Osmanlı izleri taşıyan Belgrad Kalesi, Aziz Sava Katedrali, Nikola Tesla Müzesi ise önerebileceğimiz yerler arasında yer alıyor. Türkçe bilen esnaf çok, gençlerin hemen hepsi İngilizce konuşabiliyor. Üstelik çok da yardımseverler. Eğer şehri ziyaret edersen iletişim kurma konusunda zorluk çekmeyeceğini söyleyebiliriz.

En önemli konulardan biri de vize konusu. Güzel haber ise şu: Sırbistan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize istemiyor. Bu durum da Balkanların bu güzel ülkesine bir ucuz uçak bileti bulup seyahatini planlayabileceğin anlamına geliyor. 

Belgrad’ın tarihiyle de ilgili bilgi almak istersen Tarihle Dolu Bir Yaz Tatili: Belgrad yazımızı okuyabilirsin. 

Belgrad Uçak Bileti Ara

Giresun: Doğayla İç İçe 

resmi tatiller takvimi, giresun

Doğanın bize armağanı, her daim yeşil olan Karadeniz’in güzel şehri Giresun; baharda gitmek için en güzel güzergahlardan bir diğeri. 

Fındığı ayrı güzel, yaylaları ayrı. Muhteşem bir doğaya ev sahipliği yapan Giresun’da Kümbet Yaylası, Kulakkaya Yaylası, Kuzalan Şelalesi ve Mavi Göl’ü doğayla buluşmak için ziyaret edebilirsin. 

Bu arada Giresun’da bir ada olduğunu biliyor muydun? Limandan kalkan teknelerle Giresun Adası’na gidebilirsin. Burası eşsiz bir gün batımı manzarasına sahip. Adanın mitolojik hikayeleri ve kalıntıları arasında yapacağın bir gezintiden sonra günü burada batırmak isteyeceksin. 

Özellikle kamp yapmayı ve doğa yürüyüşlerini seviyorsan Giresun tam sana göre!

Ordu-Giresun Uçak Bileti Ara

2024 Kurban Bayramı: Yazı Hisset

resmi tatiller takvimi, kurban bayramı

Haziran sonuna denk gelen Kurban Bayramı gezginlere bir seyahat fırsatı sunuyor. Bu dönemde hem yaz tatilini yapabilir hem de büyüklerini ziyaret edebilirsin. Planını hazırlarken incelemen için hazırladığımız güzergahlar ise şöyle:

Kaş: Tam Bir Bayram Havası

resmi tatiller takvimi, kaş

Antalya sınırları içerisinde yer alan Kaş, ülkenin en güzel güney sahillerine sahip küçük bir ilçe. Masmavi bir denize ve incecik kumlara sahip olmasının yanı sıra antik kentlere de ev sahipliği yapıyor. Ayrıca Kaş, Türkiye’nin En İyi Dalış Rotaları arasında.

Günü batıracağın en güzel manzaraları, keyifli yemekleri, tarihi mekanları, tekneyle açılıp keşfedeceğin derin suları Kaş’ta bulacaksın. Sevdiğin insanlar da yanındaysa işte tam bir bayram havası! Kalabalık bayram sofralarını muhteşem bir iklime neden taşımayasın, değil mi?

Dalaman Uçak Bileti Ara

Ksamil: Hayran Bırakan Sahiller

resmi tatiller takvimi, ksamil

İyonya Denizi üzerine serilmiş Ksamil, Arnavutluk’un yazlık bölgesinde yer alıyor. Burayı sadece yazlık bölgesi diye kısıtlamak doğru olmaz. Ksamil sahilleri, Arnavutluk’un Maldivleri olarak anılıyor. Sapsarı kumları ve berrak deniziyle de görüldüğü anda kendine aşık etmeyi başarıyor.

Ülkemizin güney sahillerine diyecek yok. Ancak farklı denizler, farklı kültürler görmek istiyorsan Ksamil’i bir düşün deriz. Üstelik Arnavutluk, hem ekonomik olarak diğer Avrupa ülkelerine göre daha uygun hem de vize istemiyor. Sana da sadece Tiran bileti almak kalıyor!

Tiran Uçak Bileti Ara

Tatilin Kısaysa Üzülme: Birkaç Günlük Tatil Dostu Duraklar

resmi tatiller takvimi, birkaç günlük duraklar

Stresten uzaklaşmak, mola vermek için tatil fırsatı yaratmak senin elinde. Üstelik 1 Mayıs, 19 Mayıs ve 30 Ağustos tatil günlerini hafta sonu ya da izinlerinle birleştirerek birkaç gün tatil yapabileceğin pek çok güzel güzergâh var. İşte, onlardan birkaçı:

Heybeliada: Baharı Kucaklama Zamanı

resmi tatiller takvimi, heybeliada

İstanbul’da bulunan Prens Adaları’nın en yeşili, bahar geldiğinde sokakları saran mor salkımlı erguvanlarıyla Heybeliada, birkaç günlüğüne kaçmak için ideal güzergâhlardan biri. İstanbul’da denize girmek hayâl gibi görünse de adanın güzel plajları buna olanak sağlıyor. Mayıs ayı denize girmek için biraz soğuk olabilir, ama “Benim için fark etmez.” diyorsan buradaki plajlardan birinde deniz sezonunu açabilirsin.

Dilersen adayı bisikletle turlayabilirsin. Yorulmak istemiyorsan elektrikli araçlarla da tam bir ada turu yapabilirsin. Adalar Elektrikli Araçlar web sayfası üzerinden güncel fiyatlarla ilgili bilgi alabilirsin. Ruhban Okulu, Aya Yorgi Uçurum Manastırı, Rum Erkek Lisesi, Heybeliada Sanatoryumu, İsmet İnönü Müze Evi ve Hüseyin Rahmi Gürpınar Müze Evi ise gelmişken uğraman gereken duraklar arasında yer alıyor. Tur esnasında dilediğin yeri ziyaret edebilirsin.

Şehir hatları vapurları ile Beşiktaş, Kabataş, Kadıköy ve Bostancı’dan Heybeliada’ya ulaşmak mümkün. Alternatif olarak Mavi Marmara’nın motorlarını da tercih edebilirsin. Şehir Hatları ve Mavi Marmara web sayfaları üzerinden sefer tarifelerine ulaşabilirsin. İstanbul’a ulaşmak için yapman gereken şey ise ucuz bir uçak bileti satın almak!  

İstanbul Uçak Bileti Ara

İzmir: Burada Yaz Tatili için Seçenek Çok

Resmi tatiller takvimi, izmir

Ege’nin en güzel tatil noktalarından biri olan İzmir’de tatil yapılacak yer çok. Dilersen son dönemlerin popüler duraklarından Çeşme’yi tercih edebilirsin. Çok eğlenceli olduğu kadar kalabalık olduğunu da söyleyebiliriz. Rüzgâr sörfü yapmak istersen Alaçatı’ya mutlaka uğramanı öneririz.

Kalabalıktan uzaklaşmak, yazlıkçıların daha çok vakit geçirdiği huzurlu bir yere ulaşmak istersen Foça’yı önerebiliriz. Balık tutmayı da seviyorsan eski bir balıkçı kasabası olan Foça’ya bayılacaksın. Tertemiz koylarda vakit geçirmek istiyorum dersen de Karaburun’u tercih edebilirsin.

Gördüğün gibi İzmir’de herkese göre bir seçenek var. Kısa tatilini güzel değerlendirmek istersen yapman gereken tek şey İzmir’e bir uçak bileti satın almak! 

İzmir Uçak Bileti Ara

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan  Az Masraflı Tatil Şehirleri: Bütçe Dostu Gezilecek Yerler yazımıza geçebilirsin. 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

One Comment

Bir yanıt yazın