Stockholm Yazını Yaşatan Mekanlar

Yaz bitmeden Stockholm planlarınızı yapın. Zira bu enfes Avrupa şehri, en güzel mevsimini mayıs-ekim ayları arasında yaşıyor. Güneşli, sıcak ama iç bunaltmayan ferah bir hava, sokaklara taşan yaşam ve sınırsız aktivitelerle dolu bir hayat bulacaksınız. Uygun Stockholm uçak biletleri sayesinde yapacağınız planların keyfi artarken, gidilecek mekanlar listeniz için de aşağıdaki listemize göz atın.

Kaknastornet
155 metre yükseklikteki Stockholm TV kulesinde bir öğle yemeğine ne dersiniz? Şehrin en güzel manzaralarından birine sahip olan bu kule, özellikle yaz aylarında oldukça popüler. Televizyon kulesinde yer alan kafe ise, Stockholm manzarasına karşı bir şeyler atıştırmak ve günün planını gözden geçirmek için mükemmel bir mekan.

Den Gyldene Freden

Den Gyldene Freden Stockholm

Nobel Ödülleri’nin kime verileceğinin kararlaştırıldığı yerde bir akşam yemeği yemek isterseniz, adresiniz Den Gyldene Freden. Stockholm’ün tarihi bölgesinde yer alan restoranın orta çağ havası hemen sizi etkisi altına alacak. Nobel Ödülleri’ni veren İsveç Akademisi tarafından işletilen restoran, İsveç mutfağının en seçkin lezzetlerini sunuyor.

Rosendals Garden Cafe
Stockholm’ün en büyük parkı olan Djurgarden’a gelin, Abba Müzesi’ni gezip bisikletle bir tur attıktan sonra da Rosendals Garden Cafe’de keyifli bir mola verin. Stockholm uçak biletinizi alırken, tarihleri yaz aylarına denk getirmeniz önemli. Çünkü buranın tadı, en güzel güneşli havalarda çıkıyor. Organik yiyeceklerle donatılmış menüsündeki lezzetleri keşfederken, bir yandan da elmalıklar altında çimlere uzanıp güneşin içinizi ısıtmasına izin verin.

Debaser Medis

Debaser Medis Stockholm

Stockholm’de canlı müzik dinleyebileceğiniz bir mekan arıyorsanız, Debaser Medis’i hiç düşünmeden listenize ekleyin. Üç katlı mekanın her katında farklı bir eğlence bekliyor sizi. Stockholm’ün hipster merkezi olarak anılan Södermalm bölgesindeki kulüp, rahat atmosferi ve konser geceleri oldukça keyifli.

Restaurant AG
Bu restoranın isminde gümüşün kimyasal sembolü olan AG’nin seçilmesi bir tesadüf değil. Kungsholmen’de eski bir gümüş fabrikasının yerine yapılan restoran, endüstriyel mimarisiyle parlayarak önce çıkıyor. Et yemeklerinde oldukça iddialı olsalar da, sırf eşsiz ambiyansına tanık olmak için bile uğrayabilirsiniz.

Skansen
Skansen, Stockholm havasını doya doya içinize çekebileceğiniz eğlenceli bir açık hava müzesi. İsveç’e özel hayvan türlerinin yer aldığı bu yemyeşil yerde gezerken, ülkenin doğal hayatına dair de oldukça fazla fikir edinmiş olacaksınız. 300.000 metrekarelik devasa alanda dolaşırken enerjinizin azaldığını hissederseniz hemen birkaç tane çörek alın. Bu lezzetli yiyeceklerle hemen enerjiniz tazelenecektir.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...