Yaz Aylarının Serin Ülkeleri: İskandinavya Rehberi

Yaz sıcakları artık fazla olmaya başladığında ucuz uçak bileti bakmanın zamanı gelmiş demektir. Güneyde hayat ne de güzeldir şimdi! Dağlardan gelen rüzgar, hamakta siesta keyfi yapanların karınlarını okşuyor, denizden gelenlerin cıvıltılarına karışıyor ve akşamüstü güneşinin tadını çıkartan kedilerin tüylerini dans ettiriyordur.

İnsanın hemen bir güneye inesi geliyor değil mi? Bizim daha iyi bir fikrimiz var. Bu yaz kuzeye gitmeye ne dersin? Yok, yok; Kırklareli taraflarından çok daha uzağa: Kuzey Avrupa ülkelerine! Kuzey Avrupa insanları, her yaz serin havaların tadını çıkarıyor çünkü İskandinavya’da asla bunaltan sıcaklar görülmüyor.

Kuzey ülkeleri turuna nasıl çıkılır? Önce bir Kuzey ülkeleri haritasına bakılır ve İskandinavya ülkeleri keşfedilir: Norveç, İsveç ve Danimarka… Bu üçü de birbirinden güzel tatil rotaları olarak seni bekliyorlar ama hangisinden başlamalı? Bu seçim sana kalmış ama ucuz uçak bileti için erken davranman gerektiğini unutma.

Avrupa’nın en kuzeyinde; lezzetleri, müzeleri, hiç alışkın olmadığımız iklimleri, ya gece ya gündüz hayat felsefeleri ile kalbimizi çalan bir bölge İskandinavya. Kışın soğuk ve karanlık oluyor. Ancak yazın tatlı bir serinliğin yanında zamanı hiç bırakmayan beyaz geceler seyahatseverlere göz kırpıyor. Viking kültürünün gizemi, müzelerin ihtişamı, cadde ve sokakların tertipli yaşamı ile özleşen 3 İskandinav başkenti seninle tanışmayı bekliyor.

Huzurla mı dolmak istiyorsun? Kopenhag’a git. Doğayı metropol hayatıyla iç içe mi yaşamak istiyorsun? O zaman Stockholm iyi bir fikir. Daha maceralı bir tatil beklentin mi var: Oslo seni bekler. Karar veremedin mi? İskandinavya rehberi fikir sahibi olman da yardımcı olacak.

Iskandinavya-03-1200px (1)

Stockholm

Stockholm, göz alıcı mimarisi ile en gezilesi kuzey başkentlerinden biri. Kışın hava sıcaklığının eksilerde seyrettiği hatta zaman zaman soğukların rekor kırdığı karanlık Stockholm, yazın bambaşka bir kente dönüşüyor. Neredeyse 24 saat gündüzü yaşayan kent, beyaz geceleri ile sana “zaman kavramını unutma” büyüsü yapabilir. Viking ve Trol kültürünün esintileri, genç-yaşlı bisikletliler, koşu ayakkabıları ile şehri turlayanlar, park ve kafelerinde kitap okuyan insanlar sana şehir kültürünün ne demek olduğunu kanıtlayacaktır. Bu yüzden Stockholm’de huzurlu bir gülümsemenin suratını rezerve etmesi çok normal. Yaz aylarında fazlaca güneş alan, buna rağmen hala serin kalan doğası ile ünlü Stockholm Takımadaları, sokaklarında kaybolmak isteyeceğin sevimli bir tarihi kanıt Gamla Stan ve Gamla Stan kıyılarında yüzerek Stockholm gece hayatına imzasını atan çılgın partilerin vapuru Flyt, sende harika anılar bırakacak.

Stockholm

Oslo

Sıcaktan bunalıp kendini Oslo’nun kollarında bulmak istiyorsan, mutlaka Oslo ucuz uçak biletlerine bakmalısın. Çünkü burası dünyanın en pahalı şehirlerinden biri. Yani burada çok kez pahalı şeylerle karşılaşacaksın. Fakat Oslo’da seni tek karşılayacak şey bunlar olmayacak. Kusursuz adalar, balıkçı kasabaları, Akershus Kalesi, Vegeland Parkı, Viking kültüründe kaybolacağınız müzeleri, katedralleri, opera ve tiyatro binaları aklımıza ilk gelen güzellikler. Bunlar dışında seni doğayı çok seven, şehirlerini buna göre entegre etmiş insanlar, çok lezzetli balıklar da bekliyor. Hazır Oslo soğukları geri dönmeden, Oslo fiyortları üzerinde bulunan uçurumlar ile hayatının en heyecanlı anını burada yaşamalısın. Eylül’e kadar zamanın var. Eylülden sonra burası gerçekten soğuk.

Oslo

Kopenhag

Kopenhag, bizim içim muasır medeniyetler seviyesinin tam olarak tanımıdır. Bir de yazın gidilecek en güzel Avrupa şehridir. Başkent olmasına inat rahat ve sessiz tavrı, modern sanat galerileri, park ve bahçeleri ile Avrupa’nın en görülesi şehirlerinden biri Kopenhag. Oresund Köprüsü, Merman and Seven Sons Heykeli, kafeler ve eğlence parkları ile çevrilmiş bir şehir harikası Tivoli Bahçeleri sayesinde serinlik, kültür ve huzur dolu bir yaz davetine hayır dememelisin.

Kopenhag

İskandinavya; sınırları aşmak istediğinde başkalarının sınırlarına girmeden kendi sınırlarını genişletebileceğin bir yer. İskandinavya; Kuzey ışıklarını (Aurora Borealis), fiyortlarını, mitolojisini, tarihini, tarihini, şarkılarını, insanlarını ve kültürünü keşfetmen için sakin ve sessiz bir şekilde seni bekliyor. Bambaşka bakış açıları kazanacağın ve yepyeni bir kültürle tanışacağın İskandinavya turu, yaz mevsiminde yapılabilecek en iyi yurt dışı tatil planlarından biri.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...