Saint Etienne

Fransız Kültürünün Minimal Hali, Saint-Etienne

Sadece bir uçağa atlayarak siz de Fransa’nın derinliklerine doğru bir yolculuğa çıkmak istemez misiniz? Lyon ve Toulouse’un arasında bir köprü görevi gören minik bir Fransız şehri olan Saint-Etienne, kültürüyle ve tarihiyle sizi eşsiz bir Fransa deneyimine çağırıyor. St. Etienne ekonomik uçak biletinizi alın, kendinizi kültür-sanat ile dolu bir tatile hazırlayın.

Saint-Etienne’i Müzeler ile Tanıyın
Küçük bir şehir olmasına rağmen oldukça çok sayıda müze olması Saint-Etienne’i enteresan kılan özelliklerden. Saint-Etienne’i bugünkü haline taşıyan madenciliğin, sporun ve sanatın hikayelerini, şehirde bulunan müzeleri gezerek deneyimleyebilirsiniz.

Eğer bir futbol tutkunuysanız, Saint-Etienne’de mutlaka gitmeniz gereken yerlerin başında Musée de Verts geliyor. Bu müzede Saint-Etienne’in futbola gösterdiği önemi net göreceksiniz. Bir zamanlar futbol takımıyla oldukça iddialı bir şehir olan Saint-Etienne, zamanla gücünü kaybetmiş olsa da, şehrin futbola duyduğu sevgi kaybolmamış.

St. Etienne

Bir başka adres ise, Musée de la Mine, yani Madencilik Müzesi. Madenciliği yakından keşfetmek isteyenler için gerçek bir maden turu sunan bu müze, Saint-Etienne’in başlıca geçim kaynaklarından biri olan madenciliğin üzerinde duruyor. Müzeyi gezerken madenciliğin nasıl geliştiği hakkında bilgi sahibi olabileceğiniz gibi, madende yaşam hakkında da bilgi alabilirsiniz. Müzenin içindeki geçici sergiler de en az müze kadar dikkat çekici.
Şehir hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isteyenler için ise Musée du Vieux Saint-Etienne kaçırılmaması gerekilen bir adres. Müzede Saint-Etienne tarihine ait bir çok belge görebileceğiniz gibi eski Fransız mobilyalarını, birçok tabloyu ve gravürü de inceleyebilirsiniz. Müzenin yerinin biraz zor bulunduğu Saint-Etienne halkı tarafından da bilinen bir durum. Bu küçük müzeyi bulmaya çalışmak, Saint-Etienne’i derinlemesine tanımak için bir fırsat olabilir. Ne demişler, bir şehri tanımak için içinde kaybolmak lazımdır.

Hayal Kurma Zamanı

St. Etienne Painting

Saint-Etienne’de hayal kurmanız ve yaratıcılığınızın ortaya çıkması için birçok imkanınız olacak. Musée des Arts Modernes, Saint-Etienne’in sınırlarında bulunuyor ve her yıl bir çok modern sanat eserine ve sergiye ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda şehrin merkezinde bulunan Planetarium, uzay hakkında çeşitli filmleri ile arkasına yaslanıp yıldızlara bakarak hayal kurarken bir yandan da yıldızlar hakkında bilgi almak isteyenler için müthiş bir deneyim.

Tasarım Bienali’yle Fransız Tasarımını Yakından İnceleyin

Fransız Tasarım

Saint-Etienne’in en büyük etkinlikleri arasında bulunan Cité du Design’da düzenlenen Tasarım Bienali zamanında Saint-Etienne’i ziyaret edebilmek için ekonomik uçak biletlerine önceden rezervasyon yaptırmaya başlayın. Çünkü Fransa’nın modern tasarımcıları tarafından pek çok sayıda işin sergilendiği bu bienalin bir özelliği, modern tasarım ve geleneksel tasarımın aynı yerde birleştirilmesi. Sokakta sanatçılara özel küçük konteynırlarda sergilenen işlerin yanı sıra, eski Fransız binalarında da Saint-Etienne’in geleneksel mobilyalarını, kıyafetlerini görmeniz mümkün.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...