Türkiye'de Bisiklet Rotaları

Türkiye’de Bisikletle Keşfedebileceğin 6 Cennet

Türkiye, doğası ile herkesin tek bir ağızdan “cennet” yakıştırması yaptığı bir coğrafya. Birçok spor aktivitesine müsait olması da cabası. Haritada parmağını koyduğun her yerde seni bambaşka bir güzellik ve maceranın beklediği açık. Biz şimdilik bisikletçiler için en iyi rotalara yoğunlaşıyoruz. Haydi bisikletini al ve gideceğin rotayı belirle. Ucuz uçak biletini araştırdıktan sonra varacağın bölgenin doğasına kavuş. Özgürlüğe doğru olanca gücünle pedal çevir!

Konyaaltı – Lara

Antalya, bisikletçiler için muhteşem bir rota. Düz alan ile kentin hemen arkasında yükselen dağlar, her kategoriden bisikletçiye hitap eden parkurları bulunduruyor. Deniz seviyesinde ilerleyen ve çok fazla rampası olmamasından dolayı gayet kolay bir olan Konyaaltı-Lara rotası favorilerden. 21 km’lik bu rota, Antalya’nın günübirlik tur seçeneği. Parkur sırasıyla, Konyaaltı-Antalya Müzesi-Falezler-Selekler-Kaleiçi-Karaalioğlu Parkı-Işıklar-Dedeman-Antalya Karaburun Deniz Feneri-Düden Şelalesi-Lara şeklinde seyrediyor. Müze-Işıklar ile Dedeman-Lara arasındaki bölge belediye tarafından bisikletçiler için özel olarak düzenlenmiş. Antalya’nın tarihi ve doğal güzelliklerine pedal çevireceğin bu rotayı bahar aylarında tercih etmelisin.

Konyaaltı Lara Bisiklet

İstanbul Turu

İstanbul’da bisikletinle bir tarih turu atmak istersen, seni mükemmel bir yol bekliyor. Tarihi yarımada ile birlikte Haliç çevresinden devam eden 27 km’lik rotaya, herkes katılabilir. Kabataş’a kadar deniz seviyesinden devam eden parkurun tek rampası Dolmabahçe-Gümüşsuyu-Taksim arasında. Güzergâh Koç Müzesi-Miniatürk-Alibeyköy-Eyüp-Eminönü-Cankurtaran-Sultanahmet Meydanı-Ayasofya-Gülhane Parkı-Sarayburnu-Galata Köprüsü-Karaköy-Tophane-Fındıklı-Dolmabahçe Sarayı-Gümüşsuyu-Taksim-Galata Kulesi’nden geçiyor. Genelde bisiklet turları pazar sabahları başlıyor. Malum İstanbul’un en tenha zamanını seçmek lazım.

Kapadokya Turu

Doğal güzelliğin sadece yeşil ve maviden ibaret olmadığını gösteren Kapadokya, bisikletçilere de kucak açıyor. 43 kilometrelik bir bisiklet parkuru bulunduran Kapadokya, bisiklet yollarında sana vadiler, patika yollar, yokuşlar, atlar ve tabii ki Peribacaları eşlik edecek. Tura; Cavuşin, Göreme, Uçhisar, Ortahisar, Ürgüp ve Mustafapaşa şeklinde devam edebilirsin.

Kapadokya Bisiklet

Kastamonu Azday Şelalesi-Pınarbaşı

Biz bu yola Küre Dağları rotası da diyebiliriz. Aynı zamanda milli park bölgesi olan rota, Türkiye’nin doğal güzelliklerinin özeti. Azdavay Şelalesi-Saray-Üyük-Topuk-Başakçay-Mehmetçelebi-Çatak-Geriş-Afetevleri-Ilıca Şelalesi-Pınarbaşı güzergâhından oluşan rota, birçok Kastamonu köyüne uğruyor. Parkur tam 78 kilometre uzunluğunda. İki şelale arasındaki bu rotanın keyfini ve Kastamonu evlerini ziyaret etmeyi unutmamalısın.

Likya Yolu

Likya Yolu denince akla trekking gelir fakat bu yol bisikletseverler için de harika bir seçenek. Bisikletçiler için en uygun başlangıç noktası, Elmalı Yaylası. Buradan güneye ve Kaş’a hareket edip bolca sedir kokusu eşliğinde pedal çevirebilirsin. Çamlıova’dan Saklıkent Kanyonu’nu izleyebilir sonrasında güneye hareket ederek Kumluca’ya kadar yoluna devam edebilirsin. 4 gün sürecek 255 km’lik bu yolda; Saklıkent, Gökçeören ve Çatallar konaklayacağın en iyi yerler.

Likya Yolu

Muğla-Dalyan-Fethiye

Denizkaplumbağalarının yumurtladığı İztuzu plajıyla ünlü Dalyan’dan başlayıp Göcek’e uzanan rota hem spor hem de tatil yapabileceğin mükemmel bir yol. Portakal bahçeleri ve kükürtlü gölcüklerle karşılaşacağın bu ilginç yolculuk 61 kilometre. Fethiye’yi en tepeden izleyeceğin bu bisiklet yolculuğu aklının bir köşesinde kalsın.

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...