Belgrad’a Gitmeden Önce Bilinmesi Gerekenler

Belgrad ucuz uçak biletlerini araştırıyor ve Belgrad seyahatinin planlarını yapıyorsan, çok doğru bir karar vermek üzeresin. Bu kent Balkan ruhunun neşesini, Sırp ve Osmanlı tarihini, lezzeti ve eğlenceyi yansıtan sağlam bir seyahat rotası. Üstelik oldukça ekonomik seçenekleri ile seni kendine çok iyi hissettirecek bir kent. Sava ve Tuna nehirlerinin buluştuğu bu huzur dolu metropole gitmeye karar verdiysen, söylediklerimize kulak vermelisin. Bu liste Belgrad seyahatinde çok işine yarayabilir.

Belgrad Tam Anlamıyla Tarihi Bir Şehirdir

Eğer bu seyahatin bir kültür turuna dönüşmesini diliyorsan, doğru kenttesin. Belgrad, antik çağlara kadar uzanan geçmişinde, Roma ve Osmanlı imparatorluğunu ağırlamanın kendinde bıraktığı izleri ile öne çıkar. Tarihi yapıları o kadar fazladır ki, bu şehirdeyken kendini müzede gibi hissetmemen mümkün değil. İçinde kafeler, parklar ve bir de askeri müze barındıran Kalemegdan surları en önemli tarihi yapılarıdır. Miloş ve Ljubica Sarayı, bir Osmanlı Eseri Ak Saray, Azize Sava Kilisesi, Azize Paraşeva Kilisesi, St. Mark Kilisesi Belgrad’ın en önemli tarihi eserlerindendir.

Belgrad Aziz Petka

Eğlence Merkezinin İsmi Skadarlija

Belgrad’da görülmesi gereken yerlerin başında Skadarlija gelir. Belgrad’ın en ünlü caddelerinden Skadarlija, Paris’ te bulunan Montmartre ile sık sık karşılaştırılır. Ulusal Tiyatro ve eski opera binasının bulunduğu cadde, Belgrad’ın kültür ve sanatı hakkında geniş ipuçları verir. Bunların hemen yakınındaki Balkan sineması ve müzikal salonları bu ipuçlarını destekler. Akşam eğlencelerinin, geleneksel Belgrad yemeklerinin, balkan müziklerinin renklendirdiği Arnavut kaldırımlı cadde, ıhlamur çiçeklerinin kokusu ile hem eğlence hem de huzura davet eder.

Belgrad Skadarlija

Macera Arayanlara Ret Edilemez Alternatif, Ada Ciganlija

Kentin yaklaşık 4 kilometre dışındaki yapay ada parkı Ada Ciganlija, Belgradlıların en çok sevdiği yerlerden biri. Burası ekstrem sporların yapıldığı, yeşilliklerle dolu yapay bir ada. Özellikle yaz aylarında Belgrad’a gitmeyi düşünüyorsan, buraya mutlaka uğramalısın. Burada ağaçların altında uzun yürüyüşler yapabilir, bungee jumping kulesinde maceraya odaklanabilirsin. Bünyenin buna hazır olduğunu hissetmiyorsan kano ve rüzgar sörfü aktiviteleri ile yetinebilirsin.

Belgrad Ada Ciganlija

Belgrad’da Kahve Tam Zamanlı Bir İştir

Belgrad’da bol bol kahve içmeye hazır olmalısın. Çünkü bu kent kahveyi çok seviyor. Osmanlı’nın getirdiği yerli kahvelerden ilham alınarak oluşturulan bu kültür, şimdilerde oldukça yaygın. Birbirinden güzel kahvehanelere ev sahipliği yapan Belgrad’ın en iyi tarihi kahvecisi Kafana’da mutlaka kahve yudumlamalısın.

Belgrad'da Kahve

Kaymak Yöresel Yemeklerin Vazgeçilmezidir

Belgrad restoranlarının iyi bir özelliği var; çok ucuz! Yani burada doya doya yemek yiyebilir, her lezzeti bütçeni sarsmadan deneyebilirsin. İlginç olan taraf ise Belgradlılar yemeklerinin neredeyse tümüne kaymak ilave eder. Sırp hamburgeri olarak bilinen pljeskavica ise gençlerin damak tadına hitap eden lezzetlerden.

Belgrad Sırp Hamburgeri Pljeskavica

Bir Sırp Kutsalı Olarak Nikola Tesla

Büyük Sırp bilim adamı ve mucit Nikola Tesla, Sırplar için çok önemli. 1929 yılında inşa edilmiş kusursuz bir köşk ona adanmış ve burası bir müze olmuş. Tesla’nın vasiyetince resmi belgeleri, kitap, dergi, çizim ve tüm planları Sırbistan’a getirilip, burada sergilenmiş. Bu müzede 2000’e yakın kitap ve dergi, 1200 tarihi ve teknik eşya, 1500 adet fotoğraf ile oluşan çok geniş bir koleksiyon bulunuyor. Bu koleksiyon, belki de Belgrad’ın en geniş arşivlerinden biri olma özelliğini taşıyor. Sen de bu koleksiyonu yerinde görmek istersen kendine en uygun tarihi belirleyerek ucuz uçak biletini alabilirsin.

Belgrad Nikola Tesla

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...