Mayıs ayı tatil rotaları

Mayıs Ayında Tatile Gidilecek Yerler: Mayıs Ayı Tatil Yerleri

Mayıs ayında tatile gidilecek yerler ile karşındayız. Yaza girmeden tatil yapmayı planlıyorsan sıcacık ama yakmayan bir güneş, ferahlatan sular ve rengarenk şehirler seni bekliyor demektir.

“Mayısta nerede denize girilir?” diye merak ediyorsan tek yapman gereken aşağıda sana önerdiğimiz yerlere seyahat etmek. Peki, nerede kalmak istersin? Butik otellerle dolu bir sahil kasabasında mı, yoksa doğal güzelliği ön plana çıkaran kamp yerlerinde mi? Yoksa Avrupa ülkelerine mi gitmeyi düşünüyorsun? 

Tatil planın ne olursa olsun, ister Avrupa ister Türkiye kıyıları ister kamp rotaları, ucuz uçak biletleri için nereye danışacağını biliyorsun. 

Haydi o halde, sırt çantanı hazırlamaya başla. 

Mayıs Ayında Nereye Gidilir: Mayısta Tek Başına Gidilecek Yerler

Mayıs ayında nereye gidilir

Mayıs ayında tatil yapmanın keyfi bir başka… Hava ılık, deniz davetkar ve plajlar daha sakin! Peki, tek başına nereye gitmeli? Seçenekler çok fazla, çünkü birçok yerde hava sıcaklığı nisan ayının çok daha üzerinde.

Üstelik bu rotaların güzelliği tüm zamanlar için garantili!

Alanya: Güneye Giderken

Ülkemizin güney sahillerinden biri olan Alanya, çok eski bir yerleşim yeri. Akdeniz kıyısında yer alan bölgenin kuzeyinde ise görkemli Toros Dağları yer alıyor. Geçmişi antik çağlara kadar uzanan bu yerleşim yerinin kimler tarafından ve ne zaman kurulduğu tam olarak bilinmiyor.

Özellikle bahar ayları ile birlikte güzelleşmeye başlayan Alanya, göz alan denizi ve tarihi dokusu ile çok çekici bir hal alıyor. Günümüzde Türkiye’nin en ilham verici turizm merkezlerinden biri olan Alanya, doğal güzellikleri ile de dikkat çekiyor. O yüzden mayısta Alanya’ya gitmeyi düşünebilirsin!

Alanya Uçak Bileti Ara 

Bodrum: Biraz Deniz, Biraz Uyku

Hani diyorlar ya, nasıl anlatsak, nereden başlasak? İşte öyle bir yer Bodrum… Ege’nin bu ünlü çocuğu, gezginlerin vazgeçilmez güzergahlarından. Birbirinden güzel koyları, nefes kesen manzaraları ve karakteristik beyaz evleri ile dillere destan olan Bodrum, her daim çok çekici.

Ancak doğrusunu söylemek gerekirse mayıs ayında bir başka güzel. Hem bu dönemde yaz aylarındaki kalabalık da yok. O yüzden hem kafa dinlemeye uygun hem de doyasıya eğlenmeye. 

Muğla – Milas Bodrum Uçak Bileti Ara

Palovit Yaylası: Ormanlarla Kaplı

Kaçkar Dağlarının kuzeybatı yamacında bulunan Palovit Yaylası, Rize’ye bağlı bir bölge. Ünlü Çamlıhemşin ilçe merkezine yakın bir konumda bulunan yaylanın yüksekliği 2400 metre civarında.

Bir yanı ormanlarla kaplı, diğer tarafı da dağ yamacına dayalı olan bölge; Karadeniz’in en keyifli köşelerinden. Göz alan bir yeşile ve nefes kesici doğa manzaralarına sahip olan Palovit Yaylası, yüksek rakımdan ve gökyüzüne yakın olmaktan hoşlananlara göre. Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Trabzon’a uçmak ve buradan aktarma yapmak!

Trabzon Uçak Bileti Ara 

Mayısta Avrupa’da Nereye Tatile Gidilir: Mayısta Gidilecek Ülkeler

Mayısta Avrupa'da nereye gidilir

Yaz başlamadan bir yurt dışı turu yapmak mı istiyorsun? Eğer “Mayıs ayında yurt dışına çıkmak istiyorum!” diyorsan merak etme. Senin için Avrupa’da gezilecek yerleri inceledik. İşte, mayısta gidilecek yerler:

Stockholm, İsveç: Kuzey Avrupa’ya Doğru

Stockholm; İsveç’in hem başkenti hem de en büyük şehri. Malaren Gölü’nün denizle birleştiği bir kanala ve 14 tane adaya sahip olan Stockholm, doğası ve kültürüyle oldukça ilham verici. Kuzey Avrupa’nın merkezlerinden biri olan bölge; doğal güzellikleri ile olduğu kadar renkli binaları ve tarihi yapıları ile de ilgi çekici. 

Adalar üstündeki durumu sebebiyle “Kuzeyin Venedik’i” olarak anılan şehir, sosyal anlamdaki duyarlılığı, yeşil dostu uygulamaları ve refah seviyesi dolayısıyla Z kuşağının yaşamak istediği yerlerden. Bu kültür başkentini görmek için de mayıs ayı oldukça uygun.

Stockholm Uçak Bileti Ara

Marsilya, Fransa: Akdeniz Kıyılarında

Mayısta gezilecek ülkeler denilince Fransa harika bir seçim olur. Özellikle Fransa’nın Akdeniz kıyıları bu dönemde göz alıcı bir güzelliktedir. Akdeniz kıyıları deyince de akıllara hemen Marsilya gelir! 

Akdeniz’in en büyük limanına sahip olan şehir, en güzel ilkbahar manzaraları için gidilebilecek yerler arasında. Geçmişi de oldukça eskiye dayanan bu yerleşim yeri, hem gurme lezzetler tatmak hem de uzun yürüyüşler yapmak için biçilmiş kaftan. 

Marsilya Uçak Bileti Ara

Saraybosna, Bosna Hersek: Vizesiz Seyahat Düşünürsen 

Mayıs ayında yurt dışına gitmeyi düşünüyorsan ama vize ile uğraşmak istemiyorsan sana önerimiz Saraybosna! Bizden bir köşe olarak adlandırabileceğimiz şehir, muazzam bir Balkan bölgesi.

Mütevazı ve küçük bir kasaba havası veren Saraybosna, Osmanlı döneminden de eserlerin bulunduğu bir yer. Özellikle Balkan lezzetleri ile ünlü olan şehir, doğası ve sıcak insanları ile de ilgi çekici. 

Saraybosna Uçak Bileti Ara

 

Mayıs Ayı İçin Deneyim Odaklı Rotalar: Farklı Deneyimler Arayanlara Özel

deneyim odaklı rotalar

Mayıs ayı, farklı güzergâhlarda yeni deneyimler yaşamanın zamanı. Ekstrem sporlar, kültür ve gastronomi alanlarında farklı aktiviteler deneyimlemek istersen bu rotalar tam sana göre!

Floransa, İtalya: Hem Mideye Hem Göze Hitap Etme Sanatı

Floransa, Kuzey İtalya’nın Toskana bölgesinde yer alıyor. Rönesans şehri olan Floransa, kültür-sanat sevdalıları için biçilmiş kaftan. Görkemli yapıları, dar sokakları hayli etkileyici.

Burası kültür sanatıyla olduğu kadar moda ve alışveriş konusunda da iddialı. Hediyelik eşyalar, antika ürünler, hazır giyim ürünleri… Aradığın her şeyi burada bulabilirsin. İtalyan mutfağı zaten dillere destan. Lezzetli pizzalar, peynirler ve makarnalar burada seni bekliyor.

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu Bologna’ya uçup buradan aktarma yapmak!

Bologna Uçak Bileti Ara

Atina, Yunanistan: Mitolojik Hikayeler Eşliğinde Antik Geziler

Yunanistan’ın başkenti Atina, demokrasinin, batı felsefesinin, klasik mimarinin doğduğu yer. Antik kentlere ve klasik mimariye özel bir ilgin varsa mutlaka ziyaret etmen gereken bir yer.

UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Akropolis, tüm şehri görebileceğin bir tepede yer alıyor. Gezine buradan başlayabilir ya da bir gün batımına denk getirip eşsiz mimari ve şehir manzarasının tadını çıkarabilirsin. Benzer mutfaklara sahip olduğumuzu söyleyebiliriz. Birçok yemeğin ismi benzese de lezzetleri farklı oluyor. Atina’nın mutfağına mutlaka bir şans ver.

Atina Uçak Bileti Ara

Lahey, Hollanda: Rüzgâr Sörfü İçin İdeal Duraklar

Lahey, diplomatik temsilciliklerin, başkent olmamasına rağmen Hollanda hükümetinin olduğu bir şehir. Şehrin mimarisi ise hayli etkileyici.

Seyahat edeceğin yerlerde macera arayan biriysen buraya mutlaka göz atmalısın. Lahey’in şehir merkezine 3 km uzaklıkta bulunan okyanus kenarındaki Scheveningen’de rüzgâr sörfü yapabileceğini söylesek ne dersin? Okyanus kıyısında böyle bir su sporu denemek istersen bu bölgeyi düşünebilirsin. Üstelik plajın kenarındaki mekanlar yaz-kış açık. 

Bu bölgeye ulaşmak için yapman gereken Amsterdam’a uçup aktarma yapmak.

Amsterdam Uçak Bileti Ara

Mayısta Kampa Nereye Gidilir: Mayısta Kamp Yapılacak Yerler

Mayıs ayında kamp yapmak

Mayıs ayı kamp yapmak için de son derece uygun bir ay. Özellikle bu dönemde doğanın canlılığına şahit olmak çok keyifli. O yüzden senin için bu dönemde doğayı sonuna kadar hissedebileceğin kamp yerlerini seçtik.

Hatırlatmakta yarar var; kampa giderken bazı malzemelerini yanında götürebilirsin. Bu sebeple bagaj kuralları sayfamızı ziyaret edip biletine göre limitlere göz atabilirsin. 

Köyceğiz Gölü, Muğla: Doğanın İçinde

Köyceğiz Gölü, Türkiye’nin kamp yapılacak en güzel göllerinden biri. Muğla’nın güneydoğusunda kalan göl, ülkemizin en çok yağış alan bölgeleri arasında. Özellikle bahar döneminde canlanan doğasıyla dikkat çeken Köyceğiz Gölü, Dalaman Çayı’nın getirdiği alüvyonlar sayesinde oluşmuş. 

Civarında ormanlık bir araziye sahip olan göl, kamp yapmaya hayli müsait. Tarihi kalıntılara da ev sahipliği yapan bölge, ülkemizin doğal miraslarından. Köyceğiz Gölü’ne ulaşmanın en kolay yolu ise öncelikle Dalaman’a uçmaktan geçiyor! 

Dalaman Uçak Bileti Ara

Olimpos, Antalya: Tarihin İzinde

Olimpos, Antalya‘nın Kumluca ilçesine bağlı bir bölge. Türkiye’nin cennet köşelerinden bir tanesi olan Olimpos, Akdeniz’de kamp yapılacak yerlerin başında geliyor. Tarihi Olimpos Antik Kenti’ne de ev sahipliği yapan bölge, doğası ile olduğu kadar kültürel değerleri ile de önemli.

Özellikle çadır kampı yapmak isteyen gezginlerin sıklıkla uğradığı bölge, doğa ile tarihi birleştiriyor. Upuzun plajı ile de ilham veren bir yer olan Olimpos’a ulaşmanın en kolay yolu ise Antalya’ya uçmaktan geçiyor. 

Antalya Uçak Bileti Ara

Aladağlar, Kayseri: Türkiye’nin Alpleri

Mayıs ayı tatil yerleri arasındaki son önerimiz Aladağlar! Toros Dağlarının ortasında bulunan Aladağlar, “Türkiye’nin Alpleri” olarak anılıyor. Özellikle kamp sevdalarının popüler güzergahlarından birisi olan bölge, İç Anadolu’daki kamp alanlarının da başında geliyor. 

1995 yılında koruma altına alınan ve milli park unvanı kazanan bölge, yaban hayatına ilgi duyan gezginler için ilham verici bir yer. Aladağlar; derin vadileri, heybetli zirveleri ve nefes kesen Instagramlanabilir manzaraları ile seni bekliyor. Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Kayseri’ye uçmaktan geçiyor! 

Kayseri Uçak Bileti Ara

Mayıs Ayında Yaz Mevsimi Yaşamak İçin Nereye Gidilir: Güneşi Sevenlere Sıcak Rotalar

mayıs ayında yaz mevsimi yaşamak için gidilecek yerler

İç ısıtan güneşi hissetmeye başlayacağın mayıs ayında hem Türkiye’de hem de yurt dışında gidilecek yer çok! Biz de senin için eşsiz manzaralara sahip, ruhunu ve bedenini dinlendirebileceğin yerler seçtik.  

Cinque Terre, İtalya: Rüya Gibi Manzaralara Yolculuk

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde de yer alan Cinque Terre, aslında İtalya’nın 5 farklı köyü kapsayan küçük bir kasabası. Kuzey İtalya’nın Ligurya bölgesindeki eşsiz noktalardan biri olan Cinque Terre, denizin keyfini doyasıya yaşarken kendini güzel bir rüyada hissedebileceğin bir durak.

Üzüm bağları, yokuşların sonundaki güzel manzaralar ve Kuzey İtalya’nın eşsiz doğası aklını başından alacak. Buraya ulaşmanın en kolay yolu ise Milano’ya uçmak, sonrasında aktarma yapmak.

Milano Uçak Bileti Ara

Kaş, Antalya: Denizle Kucaklaşma Zamanı

Antalya’nın küçük, şirin ve kalbimizi çalan tatil beldesi Kaş’ta deniz sezonunu açmaya ne dersin? Kaş’ta yaşayanlar güneşli havalar sayesinde bu sene neredeyse sezonu kapatmadı diyebiliriz. Karpuz kabuğunun denize düşmesini beklemeden turkuaz mavisi sulara kendini bırakmak, tüplü dalış yapmak ve Kaş’ın lezzetli yemekler yiyebileceğin restoranlarında keyifli vakit geçirmek istersen bu mayıs ayına tatil planı yapmanı öneriyoruz.

Blogumuzda bulunan French Oje ile Kaş Gezi Rehberi yazımız, gezini planlama konusunda sana yardımcı olabilir. Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Dalaman’a uçmak ve ardından aktarma yapmak.

Sharm El Şeyh, Mısır: Sıcak Havayla Buluşma Noktası

Sharm El Sheikh deyince akla ‘’Kayıp Balık Nemo’’ filminde gördüklerinize benzeyen, çizim gibi duran rengarenk balıklar ve mercan kayalıkları geliyor. Sharm El Sheikh’in ününün kaynağı elbette zengin ve bakir su altı zenginlikleri. Ancak yılda 10 ay yazı yaşayan Sharm El Sheikh bundan fazlasını vaat ediyor! Fiyat-kalite performansı yüksek butik oteller ve her şey dahil sistemle çalışan zincir otellerin kendine ait kumsalları ve eğlence kompleksleri yaz rehavetine kapılmak için bire bir!

Mısır’ın güzel şehri Sharm El Şeyh, Sina Yarımadası’nın güneyinde yer alıyor. Bir yanı Sina Çölü, bir yanı Kızıldeniz olan bu özel bölge; plajlarının ve doğal güzelliklerinin yanı sıra gece hayatıyla da ön plana çıkıyor. Tüplü dalış seviyorsan ve Kızıldeniz’de farklı türlerdeki balıklarla birlikte yüzmek istiyorsan Sharm El Şeyh’i mutlaka ziyaret etmeni öneriyoruz. 

Sina Çölü’nün büyüsü ve Kızıldeniz’in berrak sularına gerçekleştireceğin seyahatin, unutulmaz tatil anılarından biri olacağına eminiz. Dilersen burayı bir balayı durağı olarak da değerlendirebilirsin; bu ara çok popüler.

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Sharm El Şeyh’e uçmak!

Sharm El Şeyh Uçak Bileti Ara

Hurgada, Mısır: Su Altı Yaşamı 

Mısır’ın yükselen yıldızı Hurgada, başta sadece dalış ve su sporları merkezi gibi konumlandırılsa da kısa süre içinde, yaza doyamayanların yıl boyu tercih ettiği bir tatil merkezi haline geldi. Özellikle şubat-mart aylarında tercih edebileceğin Hurghada’da hava, Kızıldeniz kıyısında yer alan coğrafi konumu sayesinde 30 derecenin altına düşmüyor. Ucuz uçak bileti ve konaklama seçenekleri ile daha cazip hale gelen Hurghada, Sharm El Sheikh’e göre biraz daha ekonomik bir tatil imkanı sunuyor.

Doha, Katar: Bitmeyen Yaz

Birleşik Arap Emirlikleri’nin en zengin ülkelerinden Katar, bir şeriat ülkesi olmasına rağmen yabancı turistlerin son derece rahat olabildiği sıcacık bir ülke. Katar’ın en çok turist çeken şehri Doha, haziran-eylül ayları arasında kavurucu sıcakların etkisi altına girse de; şehri mart, nisan ya da ekim aylarında ziyaret ederek daha çok yaz yaşaman mümkün. Doha’nın muhteşem denizini doya doya izleyebileceğin Corniche’de uzun yürüyüşler yapıp, tabanı cam teknelerle rengarenk su altı yaşamına tanıklık edebilirsin. Gün boyu denizin tadını çıkaracağın Doha’da akşamları, geleneksel Arap eğlencelerine katılabilir, zengin Katar mutfağının en leziz yemeklerini tadabilirsin.

Mayısta Balayı İçin Gidilecek Yerler: Mayıs Ayı Balayı RotalarıMayıs ayı balayı rotaları

Düğün telaşının yorgunluğunu atacak şehirleri keşfetmen ve romantik bir tatil geçirmen için balayını unutulmaz kılacak rotalar hazırladık. İşte, tatlı bir bahar sabahına uyanıp romantik bir gün geçirmek isteyenlere özel balayı rotaları:

Yunan Adaları: Kapıda Vize ile Doya Doya Balayı Turu

Köpük köpük bulut, masmavi bir deniz, içini ısıtan biri güneş… Balayını pitoresk Yunan adalarında geçirmeye ne dersin? Nisan ayı itibariyle 10 farklı Yunan adasına kapıda vize uygulaması ile geçebilmek mümkün. Balayı planını yapmadan önce gideceğin adalara karar vermeni sağlamak için sana bir rehber hazırladık. Komşuya Kolay Ziyaret: Yunan Adaları Kapı Vizesi Rehberi (2024) başlıklı yazımıza göz atarak adalarla ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsin. 

Çiçekli, sarmaşıklı ve sakız ağaçlarıyla kaplı Sakız Adası bizim favorimiz. Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise İzmir’e uçmak sonra da Çeşme’den feribotla aktarmak yapmak.

İzmir Uçak Bileti Ara

Lizbon, Portekiz: Romantik Şehir Turu Arayanlara Özel

Sarı tramvayı, natası ve çinili duvarlarıyla büyüleyici bir atmosfere sahip olan Lizbon, balayında güzel bir şehrin sokaklarında kaybolmak isteyen çifte kumrular için tercih edilebilir bir destinasyon. Lizbon’un bir tarafı okyanus, bir tarafı ise çeşit çeşit yemyeşil parklarla çevrili. Sevdiceğinle birlikte yapacağın Lizbon balayı tatilinin, unutulmaz anılarınız arasında yer alacağına eminiz.

Evlilik, balayı derken harcamalar biraz artmış olabilir. “Tek Kuruş Harcamadan Gez: Lizbon’da Ücretsiz Olarak Yapabileceğin Şeyler” başlıklı yazımıza göz atarsan hem balayı tatilini ucuza getirebilir hem de planlamalar yapabilirsin. 

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise ucuz Lizbon uçak bileti almaktan geçiyor.

Lizbon Uçak Bileti Ara

Girne, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti: Her Şey Dahil Konforunu Sevenlere 

“Tatil dediğin oradan oraya koşmak değil, dinlenmektir.” diyorsan her şey dahil balayı otelleri tam sana göre. Evlilik telaşından zaten yorulan zihinlerinizi biraz olsun akışa bırakmak ve sadece anın keyfini çıkarmak için en iyi seçimlerden biri de Kıbrıs! Girne’nin balayı otellerinden birini tercih ederek tatilin keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz. Tabii gelmişken Kıbrıs’ı da keşfetmek istersen “Kıbrıs Güzel Havaları, Biz de Kıbrıs’ı Yaşarız” başlıklı yazımızdan ilham alabilirsin.  

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Lefkoşa’ya uçmak ve buradan Girne’ye aktarma yapmak.

Lefkoşa Uçak Bileti Ara

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Avrupa’nın En Güzel Adaları: Her Taraf Köpük Köpük Deniz yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın