Amsterdam'da Sonbaharın Tadı Nasıl Çıkar

Amsterdam’da Sonbaharın Tadı Nasıl Çıkar?

Sonbahar, yere düşen ilk yaprağı fark ettiğimizde bünyemize dinginlik veren bir mevsim. İçimizde piyano dinletilerinin susmadığı, rüzgârın saçlarımızı ufak ufak savurduğu, bazen kışı bazen yazı hatırlatan şartları ile herkes tarafından sevilir. Bunun yanında sonbahar tam Amsterdam ucuz uçak bileti alınacak mevsim. Kanallar etrafında sarı yapraklarla gezinti yapmak, tatlı sert iklimiyle caddelerde dolaşmak, sonbaharın bile hüzün getiremediği Amsterdam gece hayatında enerji bulmak reddedilemez bir sonbahar teklifi. Bu mevsimde Amsterdam’da yapılacak şeyler bunlarla sınırlı değil tabii. Uçak biletini ayarladıysan Amsterdam’ın tadını sonbaharda çıkaracağın harika planlarımız da var.

Kanala Karşı Cafe Papeneiland

Bilirsin Amsterdam kanalları ile ünlü. Mevsim ne olursa olsun buraya gideceksin elbette. Buradaki sapsarı yapraklar eşliğinde bisiklete binecek ya da kanal gezintileri ile tüm Amsterdam’ın tarihi binalarını, görkemini ve atmosferini hissedeceksin. Biz kanallar çevresinde olan farklı bir şeye değinmek istiyoruz. Burada sonbahar-kış aylarında sıcak kahve ve kurabiye yemeye gitmelik bir yer var; Cafe Papeneiland. Kafenin ahşap dekoru, sıcacık ortamı, manzarası ve lezzetli tatlıları senin için mükemmel bir sonbahar deneyimi olacak. Cafe Papeneiland’e mutlaka uğramalısın.

Amsterdam Papeneiland

Vondelpark: “Bir de beni tek çek”

Vondelpark’ın çimlerine uzanmış güneşlenen insanlar, kafanda kalıplaşmış bir Amsterdam turu manzarası olabilir.  Ama Vondelpark’a mevsimlik işçi muamelesi yapamayız. O her mevsim tadını çıkarabileceğin şahane bir park. Sapsarı yapraklar ve hala diriliğini koruyan çimleri, sakin ortamı ile bu parkta çektiğin fotoğraflarla sosyal medyada olay yaratabilirsin. Vondelpark sonbaharda insana şiir yazdırır. Bizden söylemesi.

Amsterdam Vondelpark

Her Sonbahar Biraz Amsterdam Dance Event’tır

Sana harika bir şey söyleyelim. 1700’den fazla sanatçı ekim ayında Amsterdam’da olacak! Amsterdam Dance Event’tan bahsediyoruz. 19-23 Ekim tarihlerinde düzenlenecek etkinlik birçok konsere, sahne şovuna ve dans gösterilerine ev sahipliği yapacak. Üstelik bu etkinlikler herhangi bir terasta, meydanda, sergi salonunda hatta bir mağazada bile yapılabilir. Etkinliğe katılmasan bile mutlaka bu tarihlerde Amsterdam’da bulunmalısın. Zaten neşeli ve kıpır kıpır olan şehrin atmosferine Dance Event ile asla doyamayacaksın.

Amsterdam Dance Event

Tarihi Bir Havuzda Kulaçlarını Konuştur

Amsterdam gezi rehberlerinin vazgeçilmezi, en sevilen sonbahar mekanı hiç şüphesiz sıcacık yüzme havuzu Zuiderbad. Eminiz burası gördüğün en eğlenceli ve en büyük kapalı yüzme havuzu olacaktır. Haftanın her günü açık olan bu havuz 1912 yılında kurulmuş. Tarihi bir atmosferi de yok değil. Bu havuza git ve doya doya yüz. Çıktıktan sonra geceye en enerjik halinle başla. Yalnız uyaralım, pazar günü öğleden sonra bu havuza insanlar çıplak girebiliyorlar. Havuz yönetimi bunu bir gelenek haline getirmiş. Pazar günü dışında ise olaylar gayet normal seyrinde ilerliyor.

Amsterdam Zuiderbad

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...