• Ana Sayfa
  • Amsterdam
  • Kopenhag, Amsterdam, Frankfurt: Avrupa’daki Şehre Yakın Havalimanları ile Daha Çok Gez
Avrupa'daki şehre yakın havalimanları

Kopenhag, Amsterdam, Frankfurt: Avrupa’daki Şehre Yakın Havalimanları ile Daha Çok Gez

Seyahat planlamak gezginler için bir gezinin olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Gidecek şehri seçmek, havalimanı transferi bulmak, konaklama çözümleri yaratmak seyahat yapacak kişi için zaman zaman uğraştırıcı olabiliyor. 

Bu yazımızda Avrupa’ya yapacağın seyahatlerde zaman kazanıp daha çok gezme fırsatı yakalayabilmen için şehir merkezine en yakın havalimanlarını listeledik. Rehberimize göz atarak seyahat etmek istediğin şehri kolayca seçebilir ve yolculuğunu planlayabilirsin. Ucuz uçak biletini nerede bulacağını zaten biliyorsun. Tabii yurt dışına çıkmadan önce ülkelerin güncel Covid-19 kurallarını ve vize şartlarını web sitemizden incelemeyi unutmamanı öneriyoruz.

Hazırsan şehir merkezlerine en yakın havaalanlarına sahip bazı Avrupa şehirlerine birlikte göz atalım! 

Kopenhag, Danimarka

Kopenhag, Danimarka

Kopenhag, İskandinav ülkelerinden Danimarka’nın başkenti. Dünyanın en yaşanabilir şehirlerinden biri olan bu güzel şehir, ayrıca Michelin yıldızlı restoranlara da ev sahipliği yapıyor. Genel olarak pahalı bir ülke olduğunu baştan söyleyelim. Ancak gezginler için ucuz bir yol bulmak hiç de zor değil. Kopenhag’da ulaşımı bisikletle sağlamak hem ekonomik hem de sağlıklı. Üstelik bisiklet kullananlar trafikte daha fazla hakka sahip. “İşte medeniyet!” diyoruz. 

Küçük bir şehir olmasına rağmen gezilecek görülecek yerler hayli fazla. Kopenhag’da keyifli bir şekilde gezmek istersen, “nerede yemek yenir?” “nerede alışveriş yapılır?” sorularının cevaplarına kadar ulaşabileceğin Bir Bilet, İki Şehir: Kopenhag – Malmö Gezisi yazımızı okumanı öneriyoruz. Dilersen Kopenhag Şehir Rehberi yazımızı da inceleyebilirsin. 

Şimdi sıra geldi şehir merkezine ulaşım kolaylığıyla gönlümüze taht kurmuş olan Kopenhag’a ulaşım bilgilerine. 

Kopenhag’a Nasıl Gidilir? 

Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu Kopenhag’a ucuz uçak bileti almaktan geçiyor. Kopenhag Havalimanı’na indikten sonra yaklaşık 11 km uzaklıktaki şehir merkezine kolaylıkla ulaşabilirsin. 

Kopenhag Uçak Bileti Ara

Kopenhag Havalimanı’nda Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Kopenhag Havalimanı’ndan şehir merkezine giden çeşitli ulaşım araçları mevcut. Toplu taşıma kullanımında en uygun fiyatlı olanlar da metro ve tren. Üstelik tren ve metrolar 24 saat çalışıyor. Doğrudan şehir merkezine gitmek istersen metro senin için daha uygun bir ulaşım aracı olduğunu söyleyebiliriz. 

Seyahat kartı satın alırsan tüm toplu taşıma yolculuklarını daha ucuza getirebilirsin. Örneğin: 24 saat sınırsız olarak kullanabileceğin seyahat kartının ücreti 80,00 DKK. (Ocak 2023) “Ben şehir içinde bisiklet kullanacağım.” dersen o ayrı. 

Metro ile Ulaşım: 15 Dakika

Terminal 3’te bulunan M2 hattı (sarı hat) üzerinden metroya binebilirsin. Yolculuk toplam 15 dakika sürüyor. Kopenhag şehir merkezine metro ile ulaşmak için Kopenhag’ın merkez metro istasyonu olan Nørreport İstasyonu’nda inmek gerekiyor.

Metro, yoğun saatlerde (07.00 – 09.00 ve 15.30 – 17.30) günde 3 dakikada bir, yoğun saatler dışında ve hafta sonları 6 dakikada bir kalkıyor. Pazardan perşembeye, gece yarısından sabah 05.00’e kadar her 20 dakikada bir çalışıyor. 

Biletini DSB bilet gişesinin yakınında bulunan makinelerden temin edebilirsin. Tek yön yolculuk ücreti 36,00 DKK. (Ocak 2023)

Tren ile ulaşım: 20 Dakika

Kopenhag Havalimanı’ndan Kopenhag Merkez İstasyonu’na 10 dakikalık sıklıkta tren kalkıyor ve yaklaşık 20 dakika sürüyor. Kopenhag şehir merkezine ve Kopenhag Merkez İstasyonu’na gitmek için RE 1059, RE 1361, RE 1061, RE 1363, RE 1365 trenlerini kullanabilirsin.

Terminal 2’de check-in yaptıktan sonra Terminal 3’teki Tren İstasyonu’na yürüyerek yaklaşık 10 dakikada ulaşabilirsin. Terminal 3’e ulaşmak için işaretleri takip etmen yeterli. Biletini DSB bilet gişesinin yakınında bulunan makinelerden temin edebilirsin. Trenle tek yön yolculuk ücreti ise 36,00 DKK. (Ocak 2023)

Doğru trene binmek için trenlerin İsveç’te bulunan Malmö’ye değil Kopenhag’a hareket ettiği peronda olduğundan emin olman gerektiğini de hatırlatalım. 

Taksi ile ulaşım: 20-30 Dakika

Kopenhag Havalimanı’nın kendi taksileri için oluşturduğu Taxi to Copenhagen Airport web sayfası üzerinden rezervasyon yaptırabilirsin. Terminal 2 ve Terminal 3’ün dışında da sürekli taksi var. Dilersen yol üstünden de taksi çevirebilirsin. Yolculuğa başlamadan ücret konusunda anlaşmanı öneririz.

Otobüs ile ulaşım: 30 Dakika

Terminal 3’ten 5A numaralı otobüse binerek 30 dakika gibi bir sürede şehir merkezine ulaşabilirsin. Terminal 2’de sadece yolcu indirme, Terminal 3’te ise yolcu alma ve bırakma yapılıyor, bilgin olsun. Yoğun saatlerde her 3 ile 7 dakikada bir, yoğun saatlerin dışında 10 dakikada bir otobüs kalkıyor. Otobüs bileti ücreti de 36,00 DKK. (Ocak 2023) İstasyonlardaki bilet makinelerinden veya Kopenhag Toplu Taşıma uygulamasından satın alabilirsin.  Bozuk paran varsa biletini otobüs şoföründen de alabilirsin.

Otobüs tarifeleri ve hatları hakkında daha fazla bilgi için Kopenhag toplu taşıma web sitesi DOT’u ziyaret edebilirsin. 

Dilersen tüm Kopenhag gezinde rahat edebilmek için araç kiralama hizmeti de satın alabilirsin.

Amsterdam, Hollanda

Amsterdam, Hollanda

Hollanda’nın başkenti Amsterdam, Avrupa’nın en çok ziyaret edilen şehirlerinden biri. Kendine has dokusu, kanalları, bisikletlileri, gece hayatı her sene binlerce turisti şehre çekmeyi başarıyor. Keyifli bir seyahat yapmak, hafta sonu tatili ya da 3-5 günlük bir kaçış için Amsterdam’ı tercih edebilirsin. Daha önce Amsterdam ile ilgili çok yazı yazdık. Bir kaç tanesini sana yardımcı olması için aşağı bırakıyoruz. 

Bir Bilet İki Şehir: Amsterdam – Brüksel Gezisi 

Amsterdam Hakkında 22 İlginç Gerçek 

Berlin Gece Hayatı vs Amsterdam Gece Hayatı 

“Peki, Amsterdam’a nasıl ulaşacağız?” diyorsan, işte cevaplar:

Amsterdam’a Nasıl Gidilir? 

Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu Amsterdam’a ucuz uçak bileti almaktan geçiyor. Amsterdam Schiphol Havalimanı’na indikten sonra yaklaşık 17,5 km uzaklıktaki şehir merkezine kolaylıkla ulaşabilirsin. 

Amsterdam Uçak Bileti Ara

Amsterdam Schiphol Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Amsterdam Schiphol Havalimanı‘ndan tren, havaalanı otobüsü (Airport Express olarak biliniyor.), taksi, araç kiralama gibi yöntemlerle şehir merkezine kolayca ulaşabilirsin. 

Öncelikle Amsterdam toplu taşıma sisteminde nakit paranın geçmediğini söylememiz gerekiyor. Kredi kartı, banka kartı online ödemelerle işleyecek bir toplu taşıma sistemi mevcut. Aldığın bileti kullanacağınız araca binerken ve inerken okutman gerekiyor. Bu önemli bir şey çünkü aksi takdirde ağır bir para cezası alma riskiyle karşı karşıya kalabilirsin.

Tren ile Ulaşım: 15 Dakika

Hollanda Demiryolları (NS), Amsterdam Merkez istasyonuna 06.00 ile 01.00 saatleri arasında saatte 10 sefere kadar, 02.00 ile 05.00 saatleri arasında saatte ise 1 sefer ulaşım sağlıyor.

Terminal binasının hemen altında yer alan NS tren istasyonuna ulaşmak için yürüyen merdivenle aşağı inmek yeterli. Schiphol Havalimanı’nda 6 adet yer altı peronu bulunuyor. Amsterdam’a giden trenler ise 1-2 veya 3 numaralı peronlardan hareket ediyor. 

Biletini online olarak satın almak istersen discoverholland.com‘u ziyaret edebilirsin. Ayrıca AKO, Connexxion ve havalimanının ana fuayesi olan Schiphol Plaza’daki sarı renkli bilet gişesinden de satın alabilirsin. Bilet fiyatı ise 5,90 €. (Ocak 2023) Tek kullanımlık biletler için ise 1 € ek ücret talep ettiklerini söyleyelim. 

Tek kullanımlık tren biletlerini  “Tren Biletleri ve Hizmetleri” masasından veya sarı/mavi otomatik bilet makinelerinden satın alabilirsin. Makineler kredi kartı ve madeni para kabul ediyor ancak kağıt para kabul etmiyor, bilgin olsun. 

Ayrıca Amsterdam Merkez istasyonunun Amsterdam Central veya Amsterdam CS olarak da bilindiğini söyleyelim, doğru treni kaçırma.

Otobüs ile Ulaşım: 30 Dakika

Otobüs terminali Schiphol Plaza’nın hemen dışında kalan B15 otobüs durağından kalkıyor. Amsterdam Airport Express’in (397 numaralı otobüs) Amsterdam’a hızlı ve doğrudan bağlantısı var. Müze bölgesi veya Leidseplein çevresine gitmek istiyorsan bu otobüsü kullanabilirsin. 

Otobüsler 05.00-00.30 saatleri arasında çalışıyor. Havalimanı otobüs durağındaki ekranlar bir sonraki kalkış saatini zaten gösteriyor. Tek bir bilet 6,50 €, 14 gün içinde kullanılabilen gidiş dönüş bilet ise 11,75 € olarak satılıyor. (Ocak 2023) Dilersen biletini online olarak Amsterdam Airport Express: Return Trip to the City Center web sayfasından satın alabilirsin.

Taksi ile Ulaşım: 20-30 Dakika

Schiphol Plaza’nın önünde havaalanının taksi durağı bulunuyor. Zaten tabelaları ve zemin etiketlerini takip edersen direkt taksi durağına ulaşabilirsin. Taksimetre bulunduğu için taksi ücretini kontrol edebilirsin. Yolculuklar havalimanından şehir merkezine 20-30 dakika sürüyor. Dilersen takside temassız ödeme ya da kredi kartıyla ödeme yapabilirsin. Sonrasında fişini alıp yolculuğunu tamamlayabilirsin. 

Kalabalık bir grupla seyahat ediyorsan ya da paylaşımlı taksi kullanmak istersen Schiphol Travel Taxi web sayfasını ziyaret edip önceden rezervasyon oluşturabilirsin.

I Amsterdam City Card  alarak Amsterdam’ın toplu taşıma araçlarına sınırsız erişim ve bir sürü müzeyi ücretsiz veya indirimli olarak ziyaret edebilirsin.

Frankfurt, Almanya

Frankfurt, Almanya

Almanya’nın güzel şehirlerinden Frankfurt, Orta Çağ görünümlü yapıları ve nostaljik havası ile gezginlerin gönüllerini fetheden yerler arasında. Main Nehri’nin her iki yanını dolduran güzel şehir aynı zamanda Avrupa’nın en zengin kentlerinden biri. Bisiklet kullanımı da hayli yaygın. Bölgeyle ilgili Frankfurt Gezi Rehberi yazımızdan detaylı bilgi edinebilirsin. 

Gitmeden bilgin olsun, Dünya’nın en iyi havaalanı restoranlarından biri de burada bulunuyor. 

Şimdi sıra Frankfurt’a ulaşımla ilgili detaylarda!

Frankfurt’a Nasıl Gidilir? 

Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu Frankfurt’a ucuz uçak bileti almaktan geçiyor. Frankfurt Havalimanı’na indikten sonra yaklaşık 14 km uzaklıktaki şehir merkezine kolaylıkla ulaşabilirsin. 

Frankfurt Uçak Bileti Ara

Frankfurt Havalimanından Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Frankfurt Havalimanı‘ndan şehir merkezine ulaşmak için metro, tren, taksi ve otobüs gibi farklı seçeneklerden sana uygun olan ulaşımı tercih edebilirsin. Burada biletler makinelerden temin ediliyor. Otobüs yolculuğu için de yolculuk yapacağın otobüsten bilet satın alabiliyorsun.

Tren ile Ulaşım: 11 Dakika

S Bahn Frankfurt demiryolu ağında bulunan bölgesel trenlere verilen bir isim. Frankfurt Havalimanı Bölge İstasyonu (Regionalbahnhof), Terminal 1’in zemin katında bulunuyor. 

S Bahn demiryolu S6 ve S9 hatlarını Offenbach Ost ve Hanau’da inerek Frankfurt şehir merkezine (Hauptwache İstasyonu) aktarma yapabilirsin. Dilersen Frankfurt Hauptbahnhof’ta da inebilirsin. Hauptwache İstasyonu’nun şehir merkezine daha yakın olduğunu söyleyelim. Yolculuğunu bu şekilde gerçekleştirirsen 11 dakikada şehir merkezine ulaşabilirsin.  

Trenler 04.32 ile 01.32 arası hizmet veriyor. Her 10-15 dakikada yeni bir tren kalkıyor.  Biletini Frankfurt Havalimanı İstasyonundaki bilet makinelerinden satın alabilirsin. Tek yön bilet ücreti ise 4,95 €. (Ocak 2023) 

Metro ile Ulaşım: 8 Dakika

Frankfurt metrosunun kısaltması U Bahn, bu bilgi sende olsun. U Bahn’a ulaşmak için Terminal 1’in zemin katında bulunan Regionalbahnhof İstasyonu’na gitmen gerekiyor.

Frankfurt Havalimanı’ndan Frankfurt şehir merkezine gitmek için ise Hauptwache İstasyonu’nda inmen gerekiyor. U Bahn 8 ve 9 hatlarını kullanarak 8 dakikada şehir merkezine ulaşabilirsin. 

Metro, 04.00 – 01.30 saatleri arası hizmet veriyor. Yoğun saatlerde 4 dakikada bir, günün geri kalanında 8 dakikada bir ve 22:00’den sonra 10 dakikada bir gibi bir sıklıkta seferleri mevcut. Biletini Frankfurt Havalimanı İstasyonundaki bilet makinelerinden satın alabilirsin. Tek yön bilet ücreti ise 2,75 €. (Ocak 2023)

Otobüs ile Ulaşım: 30 Dakika

Zemin katında bulunan Terminal 1’den ya da ikinci katta bulunan Terminal 2’den otobüs duraklarına ulaşabilirsin.

Frankfurt şehir merkezine giden birkaç otobüs hattı var: 61, 77, 72, 58 ve 62 numaralı otobüs hatları (gündüz otobüsleri) ve 81 ve 7 numaralı otobüs hatları (gece otobüsleri). Gündüz otobüsleri 05.54 – 23.54 arası hizmet veriyor. Eğer otobüsü kaçırırsan telaş yapma, 20 dakika da bir yeni bir otobüs kalkıyor. Şehir merkezine 30 dakika içinde şekilde ulaşmak için en uygun otobüs ise 61 numaralı otobüs (Havaalanı – Frankfurt Güney İstasyonu (Sudbahnhof) diyebiliriz. Tek bilet ücreti 4,35 €. (Ocak 2023) Biletini de bindiğin otobüsün şoföründen satın alabilirsin.

Taksi ile Ulaşım: 20 Dakika

Frankfurt Havalimanı’nda taksiye binmek için Terminal 1’in birinci katının dışındaki taksi duraklarına veya Terminal 2’nin zemin katına gitmen yeterli. Frankfurt Havalimanı’ndan şehir merkezine 20 dakikada ulaşabilirsin, yolculuğun ortalama fiyatı ise 30 €. (Ocak 2023)

Dilersen Frankfurt Airport Transfers web sayfası üzerinden kendine özel transfer de ayarlayabilirsin. 

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak tatil günlerini planlamak istersen Resmi Tatiller Takvimi (2023) yazımıza geçebilirsin. 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın