Anneler gününde annenle nereye gitmelisin

Bu Anneler Günü’nde Annenle Nereye Seyahat Etmelisin?

Anneler Günü; anne olan, annesi hayatta olan ya da olmayan tüm insanlar için kıymetli bir gün. Annelerin özverisine saygı duymak için kutlanan Anneler Günü’nün ortaya çıkma hikayesi ise 20. yüzyıla uzanıyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan ve savaş karşıtı aktivist bir öğretmen olan Ann Maria Reeves Jarvis’in kızı Anna Jarvis’in çabalarıyla ortaya çıkmış. 

Annesinin ölüm yıl dönümünde düzenlediği anma töreninde annesinin anısını yaşatmak ve bugünü annelere atfederek ulusal bir gün haline getirmek isteyen Jarvis, bu isteğini dile getiriyor. Bu durum da Anneler Günü’nün resmileşmesi için ilk adım oluyor. ABD’de ilk resmi Anneler Günü, o dönemin başkanı Woodrow Wilson tarafından mayıs ayının ikinci pazarı olarak ilan ediliyor. Hayatta olan veya olmayan tüm anneler için ABD’de 1914 yılında kutlanmaya başlanırken Türkiye’de ise ilk kez 1955 yılında kutlanıyor.

İşte her sene kutladığımız Anneler Günü böyle ortaya çıkmış. Bilgi vererek başladığımız için bu bilgi sağanağına başka bir bilgi ile devam etmek istiyoruz. Çünkü Anneler Günü yaklaşıyor. Anneler Günü’nde yılın diğer günlerine göre daha fazla telefon görüşmesi yapıldığını biliyor muydun? Peki, telefon görüşmesi yapmak yerine bu sene 12 Mayıs’ta kutlayacağımız Anneler Günü’nde seni yetiştiren, doğurup büyüten annen için bir plan yapmaya ne dersin?

Belki senelerdir annenle birlikte bir seyahate çıkmak istiyorsun, ama bir şekilde erteliyorsun. Annen de sürekli “Harcama paranı, mutlu olman benim için yeter.” diyor. Oysa anneler de bugünü özel, eğlenceli ve kişiliklerine özgü bir şey yaparak geçirmeyi hak etmiyorlar mı?

Gezgin ruhlu bir annen varsa ve ona dünyaları vermek istersen yapman gereken tek şey ucuz uçak biletinden geçiyor. Peki, annenle nerelere gidebilirsin?

Dilersen öncesinde testimizi çöz, sonrasında annenle birlikte keyifli vakit geçirebileceğini düşündüğümüz yerleri birlikte değerlendirin. Birlikte yapacağınız yolculuğun unutulmaz olacağına eminiz!

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın