bayram tatilinde gidilecek yerler

Bayram Tatilinde Gidilecek Yerler: Bayram Neşesini Coşturan Tatil Yerleri

Bayram tatilinde gidilecek yerler için ilham vermeye geldik. 

Bayram tatiline çok az kaldı. Yenecek baklavalar, öpülecek eller, belki de harçlık verilecek çocukların yanında seni mükemmel bir tatil de bekliyor. Hepsini aynı anda nasıl yapacağın konusunda tereddütlerin olabilir.

Telaşlanma! Senin için sana en yakın rotalarda tatil planları hazırladık. Tek yapman gereken, bu planlardan birini seçip ucuz bir uçak bileti edinmek. Tabii iş burada bitmiyor. Asıl görevin, seçtiğin rotada bol bol dinlenmek, çok çok eğlenmek!

Bayramda Nereye Gidilir: Seyahati Gelenler İçin Bayram Tatilinde Gidilecek Yerler

bayramda nereye gidilir

“Bayram tatili ne zaman?” ya da “Bayram tatili hangi güne denk geliyor?” diye merak ediyorsan Resmi Tatiller Takvimi (2024) içeriğine göz atmanı tavsiye ederiz. Bu yıl resmi tatiller pek güzel elbette, ancak tatil yapacaksan günleri iyi ayarlamalısın. İster yurt içi, ister yurt dışı, tatile gitmek için plan yapıyorsan şimdiden programını yapsan iyi olur. Yoksa otellerde ve uçaklarda yer bulamayabilirsin.

Bayram tatillerinin en güzel tarafı, yıllık izinlerle birleştirebiliyor olmak. Bu da uzun ve keyifli bir tatili mümkün kılıyor. Özellikle tüm haftayı kapsayan tatillerde yıllık iznini de kullanarak 15 günlük bir tatil planı yapabilirsin.

Bayramda nereye gidilir? Seçtiğimiz 7 destinasyonu ayrıntılı bir şekilde açıklıyoruz. Bunun dışında aşağıdaki listeden de yararlanabilirsin.

  • Erdek
  • Kalem Adası
  • Side
  • Kaş
  • İğneada
  • Alaçatı
  • İstanbul
  • Kıbrıs
  • Bodrum
  • Edremit
  • Amsterdam
  • Belgrad
  • Prag
  • Lizbon
  • Dublin

Atina: Bayram Tatilinde Gidilecek Yerler Listesinde bir Komşu Macerası

Bayram tatilinde gidilecek yerler, Atina

Bayram için biçilmiş kaftan olan Atina, bayramlaşma merasimlerinden hemen sonra kısa sürede varacağın eğlenceli bir yurt dışı rotası. Antik Agora, Akropolis ve Parthenon’un eşlik ettiği muhteşem kültür gezisinin dışında Atina’nın gece hayatına imza atan Plaka Bölgesi eğlencelerinin verdiği mutluluk ile bayram tatilini bir karnavala çevirebilirsin. Hatta seyahatinin son gününde Likavitos Tepesi’nden Atina’ya şöyle bir bakış da atabilirsin. Canın deniz, kum ve güneş mi çekti? O zaman doğru Atina’dan Yunan adalarına!

Bayram tatilinde gidilecek yerler için bakınıyorsan Atina’yı ilk sıralarda düşünebilirsin. Atina gezisi hakkında daha fazla okuma yapmak istersen aşağıdaki içeriklere göz atmanı tavsiye ederiz.

Komşu’da Pişer Bize de Düşer: Atina’da Yeme İçme Rehberi

Atina’yı Mahalleleri ile Keşfet: Karış Karış Atina

Atina Uçak Bileti

Barselona: Bayram’da Eğlenceli Bir Tatil Arayanlara Özel

Bayram tatilinde gidilecek yerler, Barselona

Katalonya Özerk Bölgesi’nin başkenti Barselona, keyifli bir yurt dışı tatili için ideal bir yer. Tarihi mimari yapıları, sokaklarındaki neşesi, lezzetli tapasları ve flamenko danslarıyla etrafını sararak seni hayli etkileyecek diyebiliriz. Katalan mimar Antoni Gaudi’nin eserlerini ziyaret etmek bambaşka bir dünyaya ışınlanmışsın gibi hissettirecek.

Her mevsimi ayrı güzel olan Barselona’yı ziyaret ettiğinde sakinlik arıyorsan bahar aylarındaki tatillerini değerlendirebilirsin. “Yok, ben tüm coşkusuyla şehri görmek istiyorum.” dersen de yaz aylarını tercih edebilirsin. Deniz, kum ve güneş üçlüsünü de yakalarsan muhteşem bir tatil olacağını söyleyebiliriz. 

Barselona ile ilgili daha fazla okuma yapmak istersin diye aşağıya birkaç tane içerik bırakıyoruz.

Tek Kuruş Harcamadan Gez: Barselona’da Ücretsiz Olarak Yapabileceğin Şeyler

Barselona Gezi Rehberi | Barselona Hakkında Her Şey  

Barselona Uçak Bileti Ara

Budva: Bayramda Vizesiz Seyahat

Bayramda tatile gidilecek yerler, Budva

Atina da Barselona da güzel fikir; fakat “vize işlemleri ile uğraşamam bayram öncesi” diye düşünüyorsan gülümse, Karadağ sana el sallıyor! Ayrıca vizesiz ülkeler sayfasına da göz atabilirsin. Son yılların popüler vizesiz destinasyonu olan Karadağ, doğası ve Avrupa ülkelerine nazaran uygun fiyatlarıyla göz dolduruyor. Bu ülkede ziyaret etmeni önerdiğimiz yer ise Budva! 

İtalyan etkisinde kalmış lezzetli yemeklere sahip mutfağı, Arnavut kaldırımlı labirent sokakları, eşsiz deniz manzaraları ve plajları ile gerçekten muhteşem bir tatil vadediyor. Daha önce Karadağ ile ilgili bir gezi rehberi hazırlamıştık. Dilersen “Hem Ucuz Hem Vizesiz: Karadağ Gezi Rehberi” başlıklı yazımıza göz atabilirsin. Orada Budva ile ilgili de detaylı bilgiler mevcut.

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Podgoritsa’ya uçup aktarma yapmaktan geçiyor.  

Podgoritsa Uçak Bileti Ara

Kıbrıs: Bayramda Tatile Gitmek Hiç Bu Kadar Güzel Olmamıştı

Bayram tatilinde gidilecek yerler, Kıbrıs

Atina da Barselona da güzel fikir; fakat “vize işlemleri ile uğraşamam bayram üstü” diye düşünüyorsan gülümse, Kıbrıs sana el sallıyor! Ayrıca vizesiz ülkeler sayfasını da göz atabilirsin. Kentin tarihi yerlerini ziyaret edebilir, antik kentlerinde kaybolabilirsin. Oradan Girne’ye geçerek kusursuz plajlarda güneşlenirken akşam nerede dans edeceğini düşünebilirsin.

Sabah Akdeniz’e dalmak, akşam lezzetli balıklar ve salatalar ile ziyafet çekmek, Girne gece kulüplerinde eğlencenin doruklarına varmak tabii ki Kıbrıs seyahati ile mümkün!

Kıbrıs seyahatin esnasında dünyadaki iki ülkenin tek başkent olarak kabul ettiği tek şehri de görme şansın var: Lefkoşa. Adanın modern yüzünü ve gece hayatı mekanlarını burada keşfetmek mümkün. Kıbrıs mutfağını merak ediyorsan konu üzerinde uzmanlaşmış ünlü mekanlar da Lefkoşa’ya yoğunlaşmış.

Lefkoşa ayrıca hafta sonları pek renkli bir hale geliyor. Özellikle yılın resmi tatil günlerini hafta sonu tatili ile birleştirebileceğin bir güne denk getirirsen Kıbrıs tatilinin çok eğlenceli geçeceğini söyleyebiliriz. Kıbrıs ile ilgili daha fazla okuma yapmak istersin diye aşağıya birkaç tane içerik bırakıyoruz.

Kıbrıs’ın En İyi Sahilleri

Lefkoşa’da Gezilecek Yerler

Kıbrıs Gezi Rehberi

Kıbrıs Uçak Bileti

Bayram tatilinde gidilecek yerler, Bodrum

Yaz eğlencelerinin, coşkunun, tekne turlarının ve gece hayatının merkezi olan Bodrum’u bayramda düşünebiliyor musun? Bodrum hem dinlendirir hem eğlendirir. Her iki duyguyu da yaşayacağın bu eşsiz tatilinde sana düşen görev, ucuz Bodrum uçak bileti almak ve Gümbet, Türkbükü, Gümüşlük gibi rotalardan birini seçmek. Mavi ve beyazın kusursuz uyumuna şahit olmak bizce bayramda yapılacak en iyi şeylerden biri!

“Ramazan Bayramı ne zaman?” sorusunu da cevaplayalım. 2024 yılında Ramazan Bayramı 10 Nisan’a denk geliyor. “Kurban Bayramı ne zaman?” diye merak ediyorsan o da 16 Haziran’da başlıyor. Kurban Bayramı ya da Ramazan Bayram tatilini deniz, kum ve güneş üçlüsüyle geçirmek istiyorsan Bodrum seni bekliyor.

2024’te iki bayram da bahar ve yaz ayına denk geldiği için Bodrum otellerinde yer bulmak istiyorsan erkenden rezervasyonunu yapıp uçak biletini almanı tavsiye ederiz. Bodrum’da yapılacak birçok etkinlik var ve geç kalırsan çoğuna bilet bulamayabilirsin. Mesela gemi turları… Daha başka neler var diyorsan aşağıdaki içeriklerden devam edebilirsin.

Bodrum Aşıklarının Çok İyi Bildiği İki Özellik

Klişeleri Altüst Edecek Bodrum Eğlenceleri

Bodrum Uçak Bileti

İstanbul: Bayram Tatilinde Gidilecek Yerler için bir Seçenek

Bayram tatilinde gidilecek yerler, İstanbul

İstanbul dışında yaşayanlara bir sır verelim: İstanbul bayram tatilinde bomboş oluyor! Bu da trafiksiz bir İstanbul demek. Yaygın ulaşım ağı ile istediğin yere kolayca ulaşabilirsin.

Ayasofya, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı gezisinden hemen sonra Galata’yı keşfedebilir, Beyoğlu ya da Bebek geceleri ile seyahatini renklendirebilirsin. Ayrıca bu sakinlikten yararlanarak İstanbul’da alışveriş keyfini de rahatça tamamlayabilirsin.

İstanbul, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayram tatili gibi uzun tatillerde bomboş olmasının yanı sıra zaman zaman indirimli ya da bedava ulaşım da sağlıyor. Bayram tatilinde İstanbul’u keşfetmek istersen daha hesaplı olacak yani. “Nereleri gezeyim?” diye merak ediyorsan aşağıdaki içeriğe göz gezdirebilirsin.

İstanbul’da Gezilecek Yerler

İstanbul Uçak Bileti

Edremit: Bayram Tatillerinin Cazibe Merkezi

Bayram tatilinde gidilecek yerler, Edremit

“Zaten İstanbul’dayım, bize çabucak gidebileceğimiz bir tatil mekânı söyleyin” diyenlere, Edremit planı hazırladık. Eşsiz doğası, lezzetli balıkları, ışıl ışıl denizi ile Edremit seni bekliyor. Edremit’e gitmişken Cunda’da bir kamp deneyimi bizce hiç de fena fikir değil.

Edremit, aynı zamanda soğuk su kaynakları ile çok ünlü. Yaz döneminde gidilecek bir tatilde ferahlamanın daha iyi yolu olabilir mi? Kuzey Ege’nin en güzel yerlerinden biri olan Edremit, günübirlik rotalar ile Altınoluk, Ayvalık ve Küçükkuyu gibi tatil yerlerini de keşfetme imkanı veriyor.

Kaz Dağları’nın eteklerinde bulunan Edremit, bayram tatilini doğa içerisinde huzurlu bir şekilde geçirmek isteyenleri bir araya getiriyor. Senin de tatil amacın buysa Edremit yolculuğunu şimdiden planlayabilirsin.

Tüm bu rotaların dışında bayram tatilleri, aile büyüklerimizi ziyaret etmek ve memleketlerimizi görmek için en güzel zamanlar değil midir? Rotan ne olursa olsun bayram tatili için ucuz uçak biletleri flypgs.com’da seni bekliyor.

“Bayram Tatilinde Nereye Gidilir?” Diye Merak Edenlere Bonus Öneriler

bayram-tatilinde-nereye-gidilir

Bayram tatilinde görülecek yerler konusuna daha spesifik yaklaşalım dedik ve günübirlik rotalara yoğunlaştık. Bayram tatili 9 gün ise daha uzun dönemli tatiller düşünülebilir, ama ya kısaysa? Peki, ya tüm tatillerden yararlanamıyorsan? O zaman bayramda günübirlik turlara çıkmak iyi bir fikir. 

Bayramda Günübirlik Gezilecek Yerler: Büyükşehir İnsanları İçin Bayram Tatilinde Gidilecek Yerler

Bayramda Günübirlik Gezilecek Yerler

Büyükşehirlerde yaşayanlar için bayram tatili demek nefes almak demek. Yoğun iş ya da okul temposundan bir süre uzak kalmak için fırsat veren bayram tatili için birçok rota tercih edilebilir. İstanbul’dan, İzmir’den ve Ankara’dan birçok kişi, bayram tatilinin kaç gün olduğunu öğrendikten sonra seyahat planını yapmaya başlar. 

Bayram tatili ile ilgili bilinmesi gereken ilk şey, bayram tatili için uçak ve otobüs biletlerinin hızla tükendiği gerçeği. Bu noktada yapman gereken şey de nasıl bir tatil istediğine hızlıca karar vermek.

Bazen Kurban Bayramı’nın ya da Ramazan Bayramı’nın 9 gün tatil olması gibi durumlara denk gelebiliyoruz. Bu tür anlarda uzun bir tatil hayalinin tadını çıkarabilirsin. Bazen de bayramlar hafta sonlarına denk gelebiliyor. O zamanlar tatil süresi daha kısa oluyor. Bayram tatilinin kaç gün olacağını keşfettin. Bayramda gidilecek yerler konusunda öneriye ihtiyacın varsa cevaplar aşağıda… 

İstanbullulara Özel Günübirlik Olarak Bayram Tatilinde Gidilecek Yerler: Abant Gölü

Abant Gölü

İstanbul çevresinde görülmesi gereken yerler konusunda ne kadar bilgilisin? Mesela ortalama 3 saat içinde ulaşabileceğin Abant Gölü’ne hiç gittin mi? Burası tam bir cennet! İstanbul’un gürültü ve kalabalığından bıktıysan işte sana fırsat…

Abant hakkında detaylı bir yazımız vardı. Senin için buraya bıraktık. Doğal güzellikleri ile pek meşhur Abant’ı merak ediyorsan mutlaka göz at!

Ankaralılara Özel Bayramda Günübirlik Gidilecek Yerler: Yedigöller Milli Parkı

Yedigöller Milli Parkı

Bayram tatilinin az olması bir Ankaralıyı seyahatten alıkoyabilir mi? Bizce hayır. Üstelik Ankara’nın çevresinde gezilebilecek birbirinden güzel yerler varken! Mesela Yedigöller Milli Parkı.

Ankara gezilecek yerler deyince araçla ortalama 3 saatlik mesafede bulunan Yedigöller Milli Parkı, bayram tatilinde doğanın tadını çıkarmak isteyenlere hitap ediyor. Burada konaklamak için kamp yerleri ve oteller mevcut. Başkentten 1 ya da 2 gün uzaklaşıp kafasını dinlemek isteyenlere buradan güzel rota yok.

İzmirlilere Özel Günübirlik Bayramda Gidilecek Yerler: Selçuk 

İzmir'de Gidilecek Yerler Selçuk

En eski şehirlerimizden biri olan İzmir, kadim tarihi ile hem yurt içinden hem de yurt dışından birçok gezgini kendine çekiyor. Peki, İzmirliler yaşadıkları şehirde ne çok değerli hazine olduğunun farkında mı?

Bayram tatilinde İzmir çevresinde gezilecek bir yer arıyorsan antik zamanlardan kalma Efes Antik Kenti gibi hazineleri ile Selçuk’tan daha iyisini bulamazsın. Üstelik burada skydiving yapma şansın da var. 

“Bayramda Nereye Gitsek?” Diyen Çiftlere Özel: Selimiye

Selimiye

Marmaris’in güzel mahallesi Selimiye; denizi, havası ve huzuruyla hayli etkileyici bir lokasyon. Bu bayram partnerinle romantik bir tatil yapmak istersen Selimiye’nin büyüleyici gün batımlarını yakalamaya ne dersin? Sabah etrafı saran kuş cıvıltılarıyla uyanmak, hafif serinlikte bir tekne turuna katılıp yeni koylar keşfetmek ve yeni anılar biriktirmek istersen bu bayram Selimiye’yi tercih edebilirsin.

Dalaman Uçak Bileti Ara

“Bayramda Nereye Gitsek?” Diyen Gruplara Özel: Mavi Yolculuk

turkiyede-mavi-yolculuk

Diyelim ki uzun bir bayram tatili seni bekliyor. Üstelik arkadaşlarınla ortak bir plan yapma niyetindesin. Büyükşehir stresini de tamamen atabileceğin bir yer arıyorsun. O zaman mavi yolculuklar senin için en iyi fikir olabilir.

Detaylar için Türkiye’de Mavi Yolculuk  yazımıza göz atabilirsin. 

Bayram Tatilinde Memleket Ziyareti de Bir Seçenek!

Bayram Tatilinde Memleket Ziyareti

Bayramlar, çok eski zamanlardan beri devam ettirdiğimiz gelenekleri yaşatma şansı veriyor: Büyüklerimizin elini öpme seremonisi! Bayram tatilinde memleket ziyareti yaparak öğrenciysen büyüklerden harçlık koparabilir, çalışan isen onların hayır dualarını alabilirsin. 

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Geçmişin Mimarisi ve Estetiğinin Peşinde: Türkiye’deki En Güzel Tarihi Oteller yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...