Antalya Doğa Rehberi

Antalya Doğa Rehberi

Bazı şehirlerin mevsimi olmuyor, her mevsim gidebiliyor ve şehrin tadını sonuna kadar çıkarabiliyorsunuz. Aklınıza hemen birkaç şehir geldi ve sıralamanızın içerisinde Antalya’ya da yer var, değil mi? Hep güzel olan Antalya sonbaharda bir başka güzel! Yapacağınız extreme sporlar için şimdiden adrenalin depolayın ve harika bir tatile kendinizi hazırlayın. Antalya uçak biletinizi çantanıza koyun, Antalya’nın doğal güzellikleriyle bütünleşeceğiniz günler sizi bekliyor.

Tarih, Doğa ve Spor İç İçe: Trekking

Antalya Trekking

İlk önce diğerlerine göre daha düşük tempolu bir sporla başlamaya ne dersiniz? Antalya’da var olan yürüyüş rotalarının sizi yormayacağını söylemiyoruz, doğanın kollarındaki yaptığınız trekking sizi elbette yoracak. Doğrusu yorulduğunuza da değecek. Merak ettiyseniz hemen söyleyelim, Antalya’dan başlayıp Fethiye’ye kadar uzanan Likya Yolu tam 509 kilometre. Eğer bunun sizin için çok uzun olduğunu düşünüyorsanız kısa parkur seçeneğiniz de var ama yürüyüş rotanızda karşılaşacağınız antik kentleri gördüğünüzde kısa parkuru bir kenara bırakmak isteyeceğinizden emin olabilirsiniz.

Daha kısa bir trekking planlıyorsanız Serik ilçesine bağlı Kozan ve Akçapınar köyleri arasındaki yürüyüş rotası da oldukça güzel. Şelaleler eşliğinde mükemmel bir rota sizi bekliyor. Anlaşılacağı üzere trekking Antalya’da yapılacak aktivitelerin başında!

Dalışın Antalya Hali

Antalya Dalış

Size güzel bir haberimiz var; Türkiye’nin en güzel dalış noktalarından bazıları Antalya’da! Tam yerindeyken dalış yapmamayı düşünmüyorsunuz değil mi? Kararınız olumsuzsa bile Antalya’nın eşsiz dalış noktalarını gördükten sonra fikir değiştireceğinize emin olabilirsiniz. Şehirde dalış yapmak için gidebileceğiniz yerler ise adından sıkça söz ettiren tatil yerleri olan Kaş, Kalkan ve Tekirova.

Antalya’nın Geleneksel Sporu: Rafting

Antalya Rafting

Antalya’da rafting yapmak için o kadar güzel noktalar var ki şehrin bunun için var olduğunu düşünüyorsunuz. Uslu durmayan suların üzerinde düşmeden durmak ne kadar kolay olacak görmek isterseniz haydi rafting meydanına. Şehirde rafting yapılan gözde yerler ise Kanyon Milli Parkı ve Oymalıpınar Gölü. Serin suları şimdiden hissettiniz, öyle değil mi?

Antalya’da Dalgaların Tadına Bakın!

Antalya Sörf

Antalya’nın ilçesi Alanya’nın dalga sörfü için çok uygun olduğunu biliyor muydunuz? Bu konuda bilgi sahibi değilseniz bile artık öğrendiniz. Daha fazla ertelemeyin ve bu sporla buluşmak için hazırlıklarınızı yapın. Sörf sayesinde dalgaların tadına bakmak için uçak bileti alıp kendinizi Alanya’nın denizine bırakma zamanı çoktan geldi!

Extreme Sporların Babalarından: Yamaç Paraşütü

Antalya Yamaç Paraşütü

Antalya’da yapılacak şeyler arasında yamaç paraşütü ilk sıralarda geliyor. Şimdiden kalbinizin hızla çarptığını duyar gibiyiz. Heyecan dolu ve büyülü dakikalar yaşayacağınız hakkında şüpheniz olmasın. “Haydi, hemen yapalım!” diyorsanız Kaş, Olympos ya da Kumluca adrenalin salgılamayı sevenleri bekliyor.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...