Avrupa'ya Hoş Geldiniz Şehri Zürih

Avrupa’ya Hoş Geldiniz Şehri, Zürih

Avrupa’nın en zengin, en düzenli ve en refah ülkesi İsviçre’nin, en gözde şehri Zürih’i ziyarete gidiyoruz, yanımıza ailemizi ya da en sevdiğimiz arkadaşımızı alıp, Avrupa’da olmanın tadını çıkarıyoruz. Promosyonlu uçak biletleri ile tüm tatil arkadaşlarımızın yüzü gülümsüyor. Tertemiz caddelerle, rahat ve nezih mekanlarla, doğa ile uyumlu şehir düzeni ve yüksek yaşam kalitesine sahip huzurlu insanlarıyla imrenilecek bir şehir olan Zürih, güler yüzle karşılar sizi, ihtişamlı Alp Dağları’nın ardından. İşte böyle bir şeydir Zürih ziyareti.

Göl havasında Zürih Zarafeti

Avrupa Zürih Zarafeti

Şehir, ismini kendisini sarmalayan Zürih Gölü’nden alıyor ve yaşam bu gölün etrafında dönüyor. Her mevsim başka karakterde, başka çekicilikte olan Zürih Gölü, yaz aylarında meltem eşliğinde yüzen kuğuları, sonbahar aylarındaki sarı, kırmızı, turuncu tonlardaki renk cümbüşü, kışın ise kendi sessizliği ve romantikliği ile dört mevsimi hakkıyla yaşıyor, yaşatıyor.

Bahnhofstrasse Turu

Avrupa Zürih Bahnofstrasse
Bahnhofstrasse, araç trafiğine kapalı, şehrin en büyük alışveriş caddesi. Mücevherciler, butik mağazalar, antikacılar ve elbette ziyaret edilmesi gereken manastır ve katedraller bulunuyor bölgede. Orta çağlarda Protestan reformunun merkezi olan Zürih’in en önemli iki ibadethanesi, Fraumünster Manastırı ve Grossmünster Katedrali mutlaka görülmeli. 19. yüzyıldan kalma Fraumünster Manastırı, 20. yüzyılda Marc Chagall tarafından yapılmış vitraylarla ziyaretçileri mest ederken, 8. yüzyıldan kalma Grossmünster Katedrali, Romanesk ve Gotik tarzının önemli bir örneği olarak dikkat çekiyor.

Ayrıca klasik sanatçıların önemli tablolarının yer aldığı, genç sanatçıların eserlerinin sergilendiği klasik ve modern sanat müzelerini de mutlaka ziyaret edin, Zürih ziyaretinize sanatsal dokunuşlar yapın.

Zürih Bohemliğinde Sanat

Avrupa Zürih Bohem Sanat
Zürih’in yeni tasarım ve sanat bölgesi olarak tren raylarının hemen altında kurulan Im Viadukt, Zürih’in ilk konsept sahibi alışveriş merkezi olarak kabul ediliyor. Kendi modasını yaratan Im Viadukt, sezon trendlerini takip etmeksizin bambaşka bir koleksiyon sunuyor. Çaydanlıktan şarap açacağına, mikserden peynir bıçağına, deri çantalar, cüzdanlar, ajandalar, defterler, ayakkabı, saat, şal gibi farklı ürünlerin özgün tasarımları, ödüllü tasarımcıların elinden çıkıyor. Hal böyle olunca, Im Viadukt, Zürih’in sanatçılarına, bohemlerine hitap ediyor, özgün restoranları, kafeleri sanatçılarla dolup taşıyor.

Çikolata Aşkı

Avrupa Zürih Çikolata Aşkı
İsviçre’nin olmazsa olmazı, çikolata. Uğruna yollara çıkılan, ekonomik Zürih uçak biletlerinin peşine düşüren çikolata, gurmelerin vazgeçilmezidir. Butik çikolata üreticileri tarafından, farklı ülkelerden gelen kakao çekirdeklerinden üretilen çikolata, hak ettiği lezzeti Zürih’te kazanıyor. Fındıklı, kakaolu, beyaz çikolatalı, sütlü, bitter, kahveli, şampanyalı ve daha birçok farklı tatta çikolata çeşitleri bulabileceğiniz, Sprüngli, Truffe gibi dükkanlar, isimleriyle bile ağızları sulandırmaya yetiyor.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...