Zürih Seyahatlerinin En Popüler Aktiviteleri

Zürih Seyahatlerinin En Popüler Aktiviteleri

Zürih, dünyanın iş ve finans merkezi olarak bilinir. Bu şehri, beyaz yakalı plaza insanlarının elindeki kahve ile özdeşleştiriş olabilirsin. Ama tüm genellemeler gibi bu genelleme de yanlış olacaktır. Sanatın, eğlencenin, huzurun ön plana çıktığı fazlaca düzenli bir Avrupa şehri Zürih. Avrupa şehri gibi Avrupa şehri!

Zürih ucuz uçak biletini ayarladıktan sonra, bu muhteşem şehirde neler yapabileceğini araştırırken, söylediklerimizi gözden geçirmeyi unutma. İşte Zürih denince akla gelebilecek ilk aktiviteler.

Eski Kasaba’ya Ziyaret
Altstadt yani eski kasaba, Zürih’in en sevimli bölgelerinden. Tarihi binaların oluşturduğu büyüleyici atmosfer ve düzenli sokakları ile Zürih tarihinin özeti. Burada olmak sana sadece tarihi bir gezi tecrübesi hissi yaratmasın. Seni burada Arnavut kaldırımlı yollar, sevimli kafeler, eklektik butikler karşılayacak. Sonrasında Zürih’in en çekici alışveriş bölgesi Bahnhofstrasse Caddesi ile gezine devam edebilirsin. Yalnız güneş battıktan sonra tekrar buraya dönmeyi ihmal etme. Çünkü Zürih gece hayatının kalbi tam olarak burada atıyor.

Eski Kasaba Ziyaret

Sanatın İçinde Kaybolmak; Kunsthaus
Son yıllarda Avrupa’da sanatın parladığı yer olarak kabul edilen Zürih’in bu konuda en güçlü dayanağı Kunsthaus. Orta Çağ’dan bu yana İsviçre sanatının en iyi eserlerini sergileyen bu bina, sanat evi olarak da geçiyor. Chagall, Picasso, Monet, Backman ve Kokoschka eserleri bu müzenin kilit taşını oluşturuyor. “Ben sanattan anlamam” diyenleri bile büyüleyecek dünyaca ünlü sanatçıların kusursuz eserlerini görebilmek için buraya mutlaka uğramalısın.

Baştan Başa Nehir Turu
Limmat Nehri üzerinde yapılan geziler, kıyılardan Zürih’in tarihi binalarını toptan görmenin en güzel yolu. Bu yüzden Zürih seyahatinin en çok tercih edilen aktivitelerinden biri. Grossmünster Kilisesi, Zürih Belediye Binası, Fraumunster manzaralı bu yol, hem eğlenceli hem de çok konforlu. Teknelerin çatıları, görüş alanına gölge düşürmemesi açısından camlarla kaplanmış. Gidiş-dönüş tam 1 saat sürecek bu keyifli yolculuğu kaçırma.

Baştan Başa Şehir Turu

Rote Fabrik’te Sanat Dolu Bir Gece
Zürih’in sanata olan aşkından az önce bahsettik. Bunun en güzel örneklerinden biri de Rote Fabrik. Eski bir fabrika binasında bulunan bu sanat merkezi sana eğlenceli ve sanat dolu bir akşam yaşatacak. Grafiti sanatçılarının dış cepheyi süslediği bu muhteşem binaların içinde konserler, müzikaller, şiir dinletileri ve çeşitli sahne oyunları sergileniyor.

Açık Hava Banyoları
Zürih’in belki de herkes tarafından sevilen en iyi yaz aktivitesi, açık hava banyoları. Zürih’te yapılacak şeylerin başında geliyor. Zürih Gölü’nün kenarında birçok plaj bulunuyor. Zürihliler bu plajlara göl banyosu diyorlar. Alpler ve şehir manzarasının oluşturduğu atmosferde dilediğin gibi güneşleniyorsun. Bu banyoların en bilineni Strandbad Mythenquai. Gün içinde güneşlenme ve yüzme keyfi sunan bu mekân, barbekü partilerine ve eğlenceli partilere de ev sahipliği yapıyor.

Açık Hava Banyoları

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...