Şarm el Seyh Plajı

Şarm el-Şeyh Plajlarında Yaz Mevsimi 7 Ay Sürer

Küçük balıkçı kasabasından, ünlü bir tatil beldesi olmaya doğru evrim geçiren bir diğer yer de Şarm el-Şeyh. Nisan ayından başlayarak kasım ayına kadar 30 derecenin üstüne çıkan sıcaklıklar sayesinde bu Mısır kasabasında upuzun yazlar yaşanması ise, başlı başına bir cezbe kaynağı. Yüzün, dalın, tekneyle açılın, mercan resiflerini görün, alışveriş yapın, yumuşacık doğal kumlarına kendinizi bırakın… Kısacası Şarm el-Şeyh plajlarının tadını sonuna kadar çıkartın.

Naama Bay

Naama Bay
Şöyle ekonomik bir Şarm el-Şeyh uçak bileti alıp da nefis bir yaz tatiline hazırsanız, sizi ilk önce Naama Bay’e alalım. Bilin ki, Şarm el-Şeyh’te olan biten her şeyin merkezi burası. Hemen gün doğumunun ardından sakinliğin en güzel halini yaşayan plajlara uzanıp günü karşılamanın huzuru paha biçilemez. Canınız mı sıkıldı, onlarca mağaza arasında alışverişe çıkın. Denizin altını keşfe çıkmak mı istiyorsunuz? Hemen bir tekneye atlayıp dalış turuna çıkın. Naama bay plajları ise genelde ücretli. Bunun en güzel tarafı ise, istediğiniz kalite ve tarzdaki plajı kendinizin seçebiliyor oluşu. Tabii dilerseniz ücretsiz halk plajında da masmavi denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Güneş battığında ise hareketli bir geceye hazır olun. Naama Bay restoranlarında başlayan ve barlarında devam eden canlı programlar, bu koyu tüm gece ayakta tutuyor.

Sharks Bay

Sharm

Arkanıza yaslanın ve Tiran Adası’nın manzarasını seyre dalın. Sharks Koyu, Naama Koyu’ndan sadece 10 dakikalık bir mesafede olmasına rağmen daha sakin ve huzurlu bir bölge. Kum plajlarla donanmış kıyılarında yürümek ve yüzmek ne kadar keyifliyse, yapılan dalışlar da bir o kadar tatmin edici. En uygun Şarm el-Şeyh uçak biletinizi aldıktan sonra sıra otellere bakmaya geldiğinde, çoğu resort’un bu koyda sıralandığını göreceksiniz. Şık restoranları ve alışveriş merkezleriyle uzun yaz aylarının en seçkin merkezlerinden biri. Buradan Sina Çölü’ne yapılan geziler ise tatillerin en ilginç deneyimlerinden biri.

Nabq Bay
Şarm el-Şeyh’te gidilmesi gereken plajlar, hareketli olandan sakin olana doğru Naama, Sharks ve Naqb olarak sıralanabilir. Bu yüzden, kalabalıktan biraz daha uzakta kalıp, belki sevdiğiyle belki de kendi başına özel bir tatil arayanların uğrak yeri Naqb Körfezidir. Bu koydaki her şey birkaç tık daha mütevazidir. Gösterişe ihtiyacı yokrut Naqb’ın.fakat buna rağmen kaliteli otelleri de bünyesinde barındırır ve her misafirinin konforunu ilk sıraya koyar. El değmemiiş su altı rezervleri, daha ayaklarınızı değdirir değdirmez rahatlatan sapsarı kumsalları ve mercan resifleri ile bir huzur patlaması yaşanması kaçınılmaz.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...