Avusturya Gezi Rehberi

Avusturya Gezi Rehberi: Avusturya Gezisi Hakkında Detaylı Bilgiler

Avusturya gezi rehberi ile Avrupa’nın kültür merkezlerinden birini tanımaya hazır mısın? Avusturya’ya nasıl gidilir, orada ne yapılır, nereler görülür ve Avusturya’da ne yenir, ne içilir diye merak ediyorsan burada tüm yanıtları bulabilirsin. Avusturya gezisi öncesi aklındaki tüm sorular için doğru yerdesin.

Kısa Kısa Avusturya Hakkında

Avusturya, eski zamanın büyük imparatorluğu, şimdinin huzurlu ve sakin ülkesi, sanat ve kültür ile dolu bir keşif yapmak için tercih edilebilir. Başkent Viyana’nın çevresinde şekillenen Avusturya, opera salonları ile pek meşhur. Yılın her zamanında burada dünyaca ünlü bir klasik müzik sanatçısının konserine denk gelmen mümkün.

Avusturya’da Hangi Dil Konuşuluyor?

Avusturya’da konuşulan dile gelelim. Burada ana dil Almanca, ama İngilizce ile iletişim de birçok yerde mümkün. Ayrıca ülkede Fransızca da konuşuluyor, ama pek yaygın değil. Orta seviyede İngilizce konuşabilen biri, özellikle Viyana’da hiç sıkıntı çekmeyecektir.

Avusturya’da Sanayii

Ülke, sosyal haklar bakımından oldukça gelişmiş durumda. Ayrıca gelişmiş bir sanayiye de sahip. Silah, metal ve kağıt sanayi üzerinde saygıdeğer bir konuma sahip ülkenin en ünlü markaları Swarovski, Red Bull, Steyr, Glock ve OMV.

Avusturya’ya Ne Zaman Gitmeli?

Kayak tatili isteyenler için bu ülke bir cennet gibi. Dünyanın en iyi kayak merkezlerinden 4 tanesi burada bulunuyor ve ülkenin milli sporu da kayak. Bunu göz önünde bulundurursan Avusturya’ya gidilecek en iyi mevsimin kış olduğunu söyleyebiliriz.

Avusturya’da Ulaşım Olanakları Nasıl?

Ülkenin refah düzeyi oldukça yüksek. Bunu bir yansıması olarak özellikle başkent Viyana’nın toplu taşıma olanakları çok gelişmiş. Şehrin her bölgesine hızlı ve konforlu bir şekilde ulaşabiliyorsun.

Avusturya Kaç Eyaletten Oluşuyor?

Avusturya, 9 eyaletten oluşuyor: Burgenland, Karintiya, Aşağı Avusturya (Niederösterreich), Yukarı Avusturya (Oberösterreich), Salzburg, Steiermark, Tirol, Vorarlberg ve Viyana.

Avusturya Nerede? Gezginler İçin Avusturya Haritası

Avusturya Rehberi Harita

Alp Dağlarının büyük kısmını sınırları içerisinde barındıran Avusturya, Orta Avrupa’da bulunuyor. Doğuda Macaristan ve Slovakya, batıda İsviçre, kuzeybatıda Almanya, güneyde İtalya ve Slovenya, kuzeyde Çekya ile çevrelenmiş Avusturya, Avrupa’nın merkezi olarak kabul edilen ülkelerden biri.

Avusturya’nın başkenti Viyana, ülkenin güneybatısına konumlanmış. Avusturya ulaşımı, özellikle hava yolu seyahati tercihe diliyorsa buradan sağlanıyor.

Avusturya’ya Nasıl Gidilir?

Avusturya Rehberi Pegasus Uçağı Airbus 320

Türkiye’ye yakın sayılabilecek ülkeler arasında yer alan Avusturya’ya gitmek için en pratik yöntem, hava yolu seyahati. Karayolu ile de iki ülke arasında bağlantı bulunsa da ülkeye hızlı ve ekonomik şekilde ulaşmak isteyenler uçakla seyahati tercih etmeli. “Viyana uçakla kaç saat sürer?” diye merak ediyorsan cevap verelim: Ortalama 1 saat 49 dakika. Avusturya ulaşımını Viyana uçuşları üzerinden sağlayan Pegasus, uygun fiyatlı Viyana uçak biletleri ile seni oraya götürmeye hazır. Gelecek planların arasında burayı ziyaret etmek varsa kampanyalı uçak biletini erkenden alsan iyi edersin. Son dakikada bilet fiyatları daha yüksek oluyor.

Avusturya Uçak Bileti Ara

Avusturya’da Gezilecek Yerler

Avusturya Rehberi Gezilecek Yerler

Bir ülkenin tarihi ne kadar eskiyse gezip görülecek yerleri de o kadar fazla olabiliyor. Avusturya Cumhuriyeti de bu tür yerlerden biri. Ülkenin her köşesinden ayrı bir kültür ve tarih fışkırıyor. Viyana başta olmak üzere Salzburg, Graz, Linz, Hallstatt ve Inssbruck; ülkenin görülmesi gereken yerleri arasında.

Avusturya gezi rehberi içerisinde mutlaka görülmesi gereken yerler şöyle sıralanabilir:

  • Viyana şehir merkezi
  • Salzburg Kalesi
  • Schönbrunn Sarayı
  • Hofburg İmparatorluk Sarayı
  • Belvedere Sarayı
  • Aziz Stephen Katedrali
  • Grossglockner Yüksek Alp Yolu
  • Viyana Sanat Tarihi Müzesi
  • Dritte Mann Müzesi

Avusturya Şehirleri, Köyleri ve Eyaletleri

Avusturya Rehberi Köyleri Eyaletleri

Orta Avrupa’nın kültür ve sanat merkezlerinden biri olan Avusturya’yı ziyaret etme niyetindeysen ilk gitmen gereken yer kesinlikle Viyana. Bulunduğu konum itibariyle tarihi boyunca inanılmaz savaşlara sahne olmuş bu masalsı şehir, özellikle kış ayları boyunca büyüleyici bir güzelliğe sahip oluyor. Avusturya’nın kayak merkezlerinde beyaz bir tatil yapmak isteyenler, Tirol eyaletini ziyaret ediyor. Burası tam bir doğal cennet. Yazları yemyeşil, kışları bembeyaz…

Ülkenin en güzel yerlerinden biri de Salzburg. Dünya sanat tarihine Mozart gibi bir dahiyi bahşetmiş bu şehir, birçok önemli sanat yapısına ev sahipliği yapıyor. Bu romantik Avrupa şehrinde görülecek çok şey var! Şimdi Avusturya’nın şehirlerine kısaca göz atalım.

Avrupa’nın Merkezi: Viyana

Avusturya Rehberi Viyana

Vienna, aerial view at night, with danube and cityscape

Ülkenin en büyük eyaleti ve başkenti Viyana, yaklaşık 1.7 milyonluk nüfusu ile ülkenin en gelişmiş bölgesi konumunda. Avusturya gezi rehberi için burası tam bir başlangıç noktası diyebiliriz yani! Mimarisi ile gezginleri kendine aşık eden bu şehir, aynı zamanda soğukları ile de pek meşhur. Yani burayı bahar ve kış döneminde ziyaret etmeyi düşünüyorsan sıcak tutan kıyafetlerin yanında bulunsun.

Viyana, tam bir sanat ve kültür başkenti.  Aynı zamanda dünyaya pozitif ya da negatif olmak üzere çok büyük etki etmiş siyasi kişilikler de burada yaşamış. Mesela 1913 yılında Troçki, Stalin, Hitler, Freud ve Tito burada yaşıyormuş. İnsan merak ediyor; Stalin ile Hitler sokakta hiç karşılaştı mı acaba?

Viyana’nın ne kadar muhteşem bir şehir olduğunu görmek istersen oraya kış aylarında git. En büyüleyici anlarına tanık olmak istersen de Viyana’da Noel dönemini kaçırma!

Viyana, aynı zamanda kafe ve restoranları ile pek meşhur. Geçmiş yazılarımızdan bir tanesini aşağıya bırakıyoruz.

Gecenin Büyüsüne Karışan 6 Viyana Restoranı

Viyana hakkında daha fazla okuma yapmak istersen şehrin yerli yazarlarından Florian Holzer, blog’umuz için yazılar hazırlamıştı. Orada çok değerli bilgiler var!

Viyana Gastronomi Dünyası

Yeşil Viyana

Viyana Uçak Bileti Ara

Bir Senfoni Gibi: Salzburg

Avusturya Rehberi Salzburg

Avusturya gezi rehberi içerisinde Salzburg ile devam ediyoruz. Mozart’ın kasabası Salzburg, tıpkı onun bestelediği bir senfoni gibi her bölümünde ayrı bir güzellikle ruhunuzu yakalıyor. Nostaljik atmosferini korumuş bu Orta Çağ kenti, tam anlamı ile eski bir Avrupa şehri. Rafine barları ve restoranları, şehrin en tepesinde bulunan katedrali, her zaman canlı olan pazar yeri ve huzurla akan Salzach Nehri ile gezginlere birçok farklı rota seçeneği sunan Salzburg, Viyana’ya tren ile 4 saat uzaklıkta bulunuyor.

Yeşil Bir Kültür: Graz

Avusturya Rehberi Graz

Ülkemizde daha çok ünlü futbol takımı Sturm Graz ile bilinen Graz, bir günde önemli yerleri gezilebilen küçük ve sevimli bir şehir. Viyana’ya 2.5 saat uzaklıkta bulunan Graz’ın merkezi, UNESCO tarafından koruma altına alınmış. Bazı yerlerinde Osmanlı’dan izler görülebiliyor. Mesela şehir parkından ana meydana inmek için Sporgasse isimli sokaktaki binalardan birinin en üst katındaki camda, aşağı doğru sarkmış eli palalı ve sarıklı bir Osmanlı askeri heykeli görebilirsin. Heykel, ahşaptan yapılmış.

Sanatseverlerin Buluşma Noktası: Linz

2009 yılında Avrupa Kültür Başkenti seçilen Linz, Yukarı Avusturya eyaletinin başkenti olarak ülkenin gelişmiş bölgelerinden biri konumunda. Ars Electronica gibi dünyanın en önemli bilim ve teknoloji festivallerinden birine ev sahipliği yapan Linz; Avusturya gezi rehberi içerisindeki en düzenli, küçük ve temiz şehirlerden biri. Tuna Nehri’nin ortadan ikiye ayırdığı bu şehirde yapılacaklar şöyle sıralanıyor: Öncelikle mutlaka Ars Electronica Festivali’ne denk gelmeye çalış. Ardından şehrin sokaklarında kaybol ve sokak sanatçılarının gösterilerini izle. Ana meydan Hauptlatz’da hamburger ye ve ardından Tuna Nehri’nin kenarındaki sanat müzesini gör. Şehirde eğlenmek istiyorsan rotanı Altstadt bölgesine çevir, orada birçok eğlence mekanı bulunuyor.

Bembeyaz Bir Kayak Hikayesi: Innsbruck

Avusturya Rehberi Innsbrush

Avusturya, Avrupa’nın en ünlü kayak merkezlerine sahip demiştik. İşte Innsbruck, Avusturya’nın kayak merkezleri ile ünlü şehri. Burada Avrupa’nın en ünlü kayak festivalleri düzenleniyor. İçinden geçen Inn Nehri’nden adını alan bu şehir, dünyanın her yerinden kayakçıları bir araya getiriyor. Dört tarafı Alp Dağları ile kuşatılmış Innsbruck, doğal olarak çok soğuk bir şehir. Yani buraya gitmeyi planlıyorsan bavuluna en çok sıcak tutan giysilerini koy.

Avrupa’nın En Eski Yerleşim Merkezi: Hallstatt

Avusturya Rehberi Hallstatt

Avrupa’nın en eski yerleşim merkezlerinden birine hoş geldin. Avusturya gezi rehberi içerisinde en eski yer burası! Keltlerin ilk yerleşik hayata geçtiği yer olarak bilinen Hallstatt, bir masal şehrinden bile daha güzel. Hallstatt turları ile ziyaret edilebilen bu köy, aynı zamanda UNESCO tarafından koruma altına alınmış. Tam bir Alp Dağları kasabası olan Hallstatt, özellikle aynı ismi taşıyan gölü üzerindeki yansımalar ile insanı rüyalar alemine götürecek kadar güzel bir şehir.

Avusturya’da Yapılacak Şeyler: İster Kayak İster Kültür Turu

Avusturya Rehberi Kayak Kültürü

Avrupa’nın kültür ve kayak başkentinde neler yapılmaz ki? Avusturya gezi rehberi için seçtiğimiz etkinlikleri aşağıya sıralayalım.

  • Kayak. Avusturya, kayak turları ile ünlü bir yer. Ischgl, Sölden, Kitzbühel, Lech, Innsbruck ve Serfaus gibi bölgeler, kayak tutkunlarının mutlaka ziyaret etmesi gereken yerler.
  • Klasik müzik turu. Avusturya, tarihi boyunca birçok klasik sanat dahisine yuva olmuş. “Müziğin Ülkesi” unvanını sonuna kadar hak ediyor yani! Özellikle Viyana’da, dünyanın en iyi akustiğine sahip konser alanları mevcut. Mesela Wiener Musikverein olarak bilinen Büyük Salon ya da Viyana Konser Evi (Wiener Konzerhtaus). Buralarda dinleyeceğin tınıları, ömrün boyunca unutamayacaksın.
  • Gurme turu. Bu konunun detaylarını yukarıda paylaştığımız Viyana Gastronomi Dünyası yazısında inceleyebilirsin.
  • Saray turu. Avusturya’nın sarayları kesinlikle görülmeli. Schönbrunn, Hofburg ve Belvedere, görkemli görünümleri ile insanları adeta şaşkına çeviriyor.

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın