Viyana Restoranları

Gecenin Büyüsüne Karışan 6 Viyana Restoranı

Tarihin, müziğin, sanat ve asaletin şehri olan Viyana, aristokrat ve ihtişamlı havası ile ruhunuzu doyururken, birbirinden leziz yemekleri ve kaliteli gurme restoranları ile midenize de iyi gelecek. Viyana’nın insanı büyüleyen havasına kapılıp cadde cadde, sokak sokak gezip, nehir kıyılarında dolaşıp, müzelerini gezdikten sonra akşamınızda da bu büyülü havayı devam ettirin ve soluğu en iyi restoranlarında alın.

Viyana’da geleneksel Avusturya mutfağının en özel örneklerini tadarken, dünya mutfağından seçmelerle menünüzü zenginleştirebilir, Michelin yıldızlı vejetaryen restoranlarında yaratıcı yemekleri tadabilirsiniz. Kış aylarının ekonomik Viyana uçak biletlerini yakalayıp, gurme lezzetler ve birbirinden kaliteli bir çok restorana rastlayacağınız Viyana’ya gurme turu düzenlemeye ne dersiniz?

Immervoll

Immervoll

Bir Viyana klasiği haline gelen şnitzel ve şnitzel için klasik bir mekan: İmmervoll Bu restoran Viyana’ya giriş kapısı niteliğinde. Viktorya tarzında dekorasyonu ve canlı piyano performansı ile Viyana’ya kesinlikle çok yakışıyor. Elbette ki restorandan taşan kuyrukta beklemek ya da önceden rezervasyon yapmak arasında bir seçim yapmanız gerekecek.

Bischof Faber Platz 8, 1180

Figlmüller

Figlmüller

Efsane lezzet şnitzellerin bir başka yorumunu da burada tadacaksınız. Figimüller oldukça ünlü bir restoran, ancak makul fiyatları ve kusursuz servisiyle Viyana’nın en uğrak noktası durumunda. Özellikle turistlerin çok tercih ettiği mekan tipik Avusturya lezzetleri sunuyor. Gitmeden önce rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederiz. Yoksa uzun süre kuyrukta beklemek zorunda kalabilirsiniz.
Austria, Wollzeile 5, 1010

Piaristenkeller

Piaristenkeller
Mozart etkisine girmek ister misiniz? Çünkü Piaristenkeller’ın kapısından girdiğiniz anda Mozart’ın yediği akşam yemeğinden övgüyle bahsettiği 300 yıllık restorandasınız demektir. Klasik müzik eşliğinde zarif bir şekilde sunulan yemekler aklınızda ve midenizde derin yer edinecek.
Piaristengasse 45, 1080

Palais Coburg

Palais Coburg
Eski bir saraydan dönüştürülmüş, bu ihtişamlı restoranın yemekleri de saraylara layık lezzette. Büyük porsiyonları ile hem gözünüzü hem de midenizi fazlasıyla dolduracağı için kesinlikle aç karnına gidin. Terasından görülen Stadtpark manzarası ise bir diğer öne çıkan özelliği.
Palais Coburg, Coburgbastei 4

Steirereck

Steirereck
Geleneksel Avusturya mutfağı, 2 Michelin Yıldızı…Viyana’nın en iyi restoranı konumundaki Steirereck’in sunduğu lezzetlerin tadına doyum olmuyor. Beyazlar içindeki dekorasyonunun kattığı zarafet ise burada yenilen yemekleri daha da keyifli kılıyor. Lezzet sırrının özenle toplanmış taze sebzelerde olduğunu söyleyen restoran, dünyanın en iyi 50 restoranında 15. sıraya oturmuş bile.
Am Heumarkt 2a, 1030

Tian Restaurant

Tian Restaurant

Michelin yıldızlı vejetaryen restoran, yalnızca et yemeyenleri değil, şefin yaratıcılığını sergilediği efsane lezzetleri tatmak isteyenleri de kendisine çekiyor. Günlük ve haftalık hazırlanan spesiyal menülerle misafirlerini her daim memnun eden, Viyana’nın en iyi vejetaryen restoranı olan Tian, tatlıları ile de gönüllerde yer ediyor.
Himmelpfortgasse 23, 1010

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...