Berlin Hakkında Duymadığın 10 Ayrıntı

Berlin Hakkında Muhtemelen Hiç Duymadığın 10 Ayrıntı

Bir Berlin ziyareti gerçekleştireceksen ve Pegasus’tan Berlin ucuz uçak bileti için araştırmalar yapıyorsan bazı ayrıntıları bilmelisin. Çünkü gerçekten gecesiyle gündüzüyle bambaşka olan bu şehrin bilmediğin özellikleri olabilir. Bu bilgileri öğrenmek öyle her zaman gezip görmekle mümkün olmaz. Bu yüzden bizdeki bilgilere bir göz at deriz. Çünkü Berlin hakkındaki ayrıntıları biliyorsan, bu şehir daha bir güzel.

1. Berlin 892 kilometrekarelik bir alana sahip. Nüfus yönünden oldukça kalabalık olan bu şehir, coğrafi açıdan da bir hayli büyük. Berlinliler bu durumu daha iyi anlamamız için kentlerinin Paris’ten dokuz kat daha büyük olduklarını söylerler. Dokuz kat! Evet.

Berlin Gece Manzara

2. Kanallarıyla ünlü Venedik’i bile köprü sayısı konusunda yenilgiye uğratan Berlin’de toplam kaç köprü var dersin? Tam 1.700 köprü ile Berlin bir Avrupa şampiyonu.

3. Venedik demişken, Berlin’in su yollarından da bahsedelim. Berlin sınırları içerisinde 180 kilometrelik gezilebilir su yolu bulunuyor. Bu da demek oluyor ki, ucuza uçak bileti alıp şehri bir tekne ile keşfetmen mümkün.

4. Bu arada metropol olması seni yanıltmasın. Doğaysa doğa, modernlikse modernlik! Berlin Almanya’nın en yeşil kenti.

Berlin Doğa

5. Berlin ilklere de imza atmıyor değil. Avrupa’da ilk trafik ışığı 1924 yılında Potsdamer Platz’da faaliyete geçti.

6. Berlin’de kendini hiç yabancı hissetmeyeceksin çünkü burada herkes biraz yabancı. Berlin, 185 ülkeden 494.000 göçmene ev sahipliği yapıyor. İstatistikler, Berlin’de yaşayan 4 kişiden sadece 1’inin aslında orada doğup büyüdüğünü gösteriyor.

7. Berlin’in sanata olan düşkünlüğü reddedilemez. Şehirde tam 180 müze bulunuyor. Bir kere Müzeler Adası diye bir şey var. Yani insanlar müzelerle dolu harika bir ada oluşturmuş. Bununla ilgili bir şeyler söylemiştik buradan inceleyebilirsin.

Berlin Müzeler Adası

8. Kent genelinde yaklaşık 1290 otobüs bulunuyor ve metro ağları da bu konuda çok başarılı. Günlük olarak Berlin’in toplu taşıma araçları, dünyayı 8.7 kat daha daireye çevirecek kadar yolculuk ediyor.

9. Berlin Duvarı’nın en uzun kalıntısı olan East Side Gallery dünyanın en büyük açık hava galerilerinden biri. Duvarın üzerinde, 118 sanatçı tarafından 101 farklı eser çizilmiş. Geçmişte korkunç bir fikrin nasıl güzellikle sonuçlandığını gösteren harika bir tablo burası.

Berlin East Side Gallery

10. Berlinliler, dünyaca ünlü sevilmeyen adam Hitler’den bahsetmekten hoşlanmıyorlar. Müzelerde bile Hitler’in kalıntılarına zor rastlanıyor. Bir Berlinliye açmanız geren son konu Hitler.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...