• Ana Sayfa
  • Avrupa
  • Vizesiz Geziyorum: Avrupa’da Sonbaharın Tadını Çıkarabileceğin Güzergâhlar

Vizesiz Geziyorum: Avrupa’da Sonbaharın Tadını Çıkarabileceğin Güzergâhlar

Sonbahar rüzgârları yazın tüm sıcaklığını silerken serinlemiş havanın getirdiği ferahlığı yakalamanın tam zamanı. İster yaz insanı ol ister kış, bahar aylarının güzelliğini inkâr edemezsin. Ne sıcaktan bunalıyorsun ne de çok soğuk diye şikayet edebiliyorsun. Öyle güzel bir hava!

Şikayet edilemeyen bu güzel havalarda gezginlere en çok seyahat yakışır diye düşünüyoruz. “Yaz sezonunun kalabalığı gitmiş, fiyatlar da hazır düşmüşken gezmenin tam zamanı!” diyen ve bir elinde kalem, bir elinde hesap makinesi tutan gezgin, çok haklısın! İster yurt içinde ister yurt dışında gezebileceğin duraklar için ucuz uçak biletini nerede bulabileceğini biliyorsun. Çünkü sonbaharda Avrupa’da vizesiz gezilecek yerler konusuna yoğunlaşacağız. Seyahatini güzelleştirmek için de çeşitli önerilerde bulunacağız.

Seyahatini planlarken ülkelerin güncel Covid-19 kurallarını, vize şartlarını, yurt dışı uçuşlara ait güncel durum ve ülke kabul şartlarını web sitemizden incelemeyi unutma. 

Bu hatırlatmayı da yaptığımıza göre en sevdiğin sweatshirt’ünü ve botlarını bulduysan vize istemeyen ülkelere doğru bir sonbahar yolculuğuna başlayalım! 

Arnavutluk: Deniz, Doğa ve Kültür Turu Arayanlara Özel

Avrupa'da vizesiz gezilecek ülkeler, Arnavutluk

Arnavutluk, vizesiz gidilecek ülkeler arasında hem denizin hem de doğanın tadını çıkarabileceğin bir yer. Sonbaharda yumuşacık kumlardan sakin ve temiz sulara atlamak istersen Sarabande ve Ksamil’i tercih edebilirsin. Doğanın kucağında huzurlu bir tatil arayışın varsa Tiran Havalimanı’na hayli yakın olan Koman Gölü çevresini listene ekleyebilirsin. 

Kültür turu yapmak istersen de Tiran’da ülkenin ilginç tarihi içerisinde geçmişe doğru bir yolculuğa çıkabilirsin. Daha önce Arnavutluk’un güzel başkenti Tiran’da ziyaret edebileceğin duraklardan bahsetmiştik. Detaylı bir tatil planlamak istersen Ucuz Avrupa Tatiline Çıkmak İsteyenler Buraya: Tiran Tatili yazımıza göz atabilirsin.

Tiran Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Bosna Hersek: Balkanların Tarihi Durağı

Avrupa'da vizesiz gezilecek ülkeler, Bosna Hersek, Mostar Köprüsü

Bosna Hersek, Osmanlı ve Avrupa’nın harmanladığı bir kültüre sahip. Özellikle başkent Saraybosna’ya gittiğinde Osmanlı’nın izlerini her yerde görebilirsin. 1. Dünya Savaşı’nın başlamasına sebep olan olayın yaşandığı Latin Köprüsü de yine Saraybosna sınırları içerisinde yer alıyor. Camileri, katedralleri ve çarşısıyla geçmişe doğru bir gezintiye çıkmak istersen doğru adrestesin. Mutfak kısmına gelecek olursak da kuru etten böreğe, tuzlu kaymaktan köfteye kadar birçok lezzeti mutlaka denemeni öneriyoruz. 

Gitmişken sadece Saraybosna’ya sınırlı kalma deriz. Dilersen UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Mostar Köprüsü’nü görmek için güzel Mostar’ı ziyaret edebilirsin. Sırbistan sınırında güzel bir doğa yürüyüşü için ise Tara Ulusal Parkı’na uğrayabilirsin.  

Bosna Hersek, Türk vatandaşlarının 90 günü geçmeyen ziyaretlerinden artık pasaport da talep etmiyor, çipli kimlik kartı yeterli. 90 günden uzun ziyaretin için ise vizeye ihtiyacın olduğunu söyleyelim.

Sonbaharın güzel rüzgarlarını Bosna Hersek’te karşılamak istersen yapman gereken tek şey Saraybosna’ya uçmak!

Saraybosna Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Sırbistan: Avrupa Kültür Başkentini Ziyaret

Avrupa'da vizesiz gezilecek ülkeler, Sırbistan

Sırbistan, savaşlar ve yıkımların ardından Avrupa’nın orta yerinde dimdik ayakta durup yeniden şekillenen bir ülke. Başkent Belgrad ise ülkenin en çok turist çeken noktalarından biri. Restoranları, müzeleri, galerileriyle cazibe merkezi olan kentte gezilip görülecek çok durak var. Belgrad özelinde detaylı bir plan yapmak istersen yardımcı olması için daha önce yazdıklarınızı aşağıya bıraktık. 

Sen Ne Güzelsin Beyaz Şehir: Belgrad!

Belgrad Gezilecek Noktalar | Belgrad Gezi Rehberi

Sırbistan’da gezilecek bir başka durak ise Voyvodina bölgesinde Tuna Nehri’ni tepeden gören Novi Sad. “2022 Avrupa Kültür Başkenti” olarak şeçilmiş bir yer. Seyahatinde eğlence ve müzik arıyosan Avrupa’nın en büyük müzik festivallerinden biri olan Exit Festival’e göz atmanı öneririz. Festival’in gerçekleştiği Petrovaradin Kalesi, Novi Sad’a 15 dakika uzaklıkta bulunuyor. Kalenin manzarası ise bakmaya doyamacağın Tuna Nehri’yle birleşiyor.

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Belgrad‘a uçmak!

Belgrad Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Makedonya: Tanıdık Tatlar, Geçmişi Hatırlatan Yapılar

Avrupa'da vizesiz gezilecek ülkeler, Makedonya

Balkan rüzgarını tamamıyla hissedebileceğin, kültür olarak yabancı bulmayacağın bir durak Makedonya. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Ohrid, yemeklerine doyamayacağın Üsküp, karın tadını çıkarabileceğin Movrovo kayak merkezi mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir güzergâh.

Genel olarak ülkede Osmanlı dönemine ait çok fazla yapı mevcut. Tabii Türklerin de hala yoğun olarak yaşadığı noktaları var. Ayrıca Makedonya deyince aklına sadece damak tadına uygun yemekler ve tarihi duraklar gelmesin. Tikves Gölü’ne yolunu düşürebilirsen yelken ve kano gibi aktiviteler de yapabilirsin. Doğasına, sıcak insanına hayran kalacağın Makedonya sonbahar aylarında bir başka güzel oluyor.

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Üsküp’e uçmak.

Üsküp Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Kosova: Şirin Kasabalar ve Taş Evlerin Etrafında Bir Masal 

Avrupa'da vizesiz gezilecek ülkeler, Kosova

Yüzyıllar boyu Osmanlı egemenliği altında kalan Kosova, Balkanların gözde ülkelerinden biri. Tarihi binalar, taş evler, doğal duraklar ve şirin kasabalar… Kosova; vizesiz seyahat edebileceğin, sakin ve huzurlu bir ülke. Sonbaharın tadını bu şekilde çıkarmak istersen bir düşün deriz. Doğal durakları gezmek istersen Avrupa’nın en uzun kanyonlarından biri olan Rugova Kanyonu’na mutlaka uğramanı öneriyoruz. 

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Priştine’ye uçmak.

Priştine Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Uzun bir seyahat için vaktin varsa Arnavutluk, Bosna Hersek, Sırbistan, Makedonya ve Kosova’ya uğrayarak güzel bir vizesiz Balkan turu yapabilirsin. 

Bu öneri ile beraber yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Avrupa’da En İyi Road Trip Yapılacak Yerler: Yollara Düşme Zamanı yazımıza göz atabilirsin.  

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın