Ege'de Cennetin Özeti Sayılacak 5 Kusursuz Koy

Ege’de Cennetin Özeti Sayılacak 5 Kusursuz Koy

Ege bizim için cennetin özetidir. Gideriz, gezeriz ve kalbimiz Ege’de kalır. Pırıl pırıl suları, bozulmamış doğası ve yeşilliği ile bu güzelliği hiçbir yerde göremeyeceğimizi bilir ve daha bir aşkla turlarız buraları. Ucuz uçak biletimizi kaptığımız gibi, iniş yapmak isteyeceğimiz bu koyların en güzellerini hatırlatalım istedik. İşte, kalbimizi bir kez daha Ege’de bırakacak o müthiş koylar.

Çatı Koyları- Marmaris

Marmaris karayoluna 1,5 km mesafede bulunan birbirinden güzel, Küçük Çatı ve Büyük Çatı Koyları doğal liman görünümlerinin en başarılısı. Mavi ile yeşilin buluşması klişesine düşmek istemesek de elimiz mahkum bu cümleyi kuruyoruz. Çünkü burayı anlatan en iyi iki şey mavi ve yeşil. Ayrıca rüzgara korunaklı yapısından dolayı deniz oldukça sakin. Seni burada çok uslu ve pırıl pırıl bir deniz karşılayacak.

Ege Marmaris Çatı Koyları

Akvaryum Koyu- Datça

Datça’da bulunan küçücük ve tertemiz bir koy. Su öylesine berrak ki bu yüzden ziyaretçileri ona akvaryum yakıştırması yapmış ve adı da böyle kalmış. Denizin metrelerce altında bulunan sualtı yaşamına ulaşmak için bir deniz gözlüğü yeterli. Koyun hemen yanındaki çam ağaçları da güneşten kaçanlara ve piknik yapmak isteyenlere fırsat sunuyor. Kuzey ve kuzeybatı rüzgarlarına kapalı olan su, tabiri caizse çarşaf gibi.

Okluk Koyu-Marmaris

21 yıl önce Cumhurbaşkanlığı yazlık konutunun bu koyda yer almasından dolayı genel koruma kapsamında koya giriş yasaktı. Koyda uygulanan yasakların ortadan kalkmasıyla, burası teknelerin uğrak yeri haline geldi. Sadece tekneler değil, doğa yürüyüşü yapmak ve yeşilliklere uzanıp bir şeyler atıştırmak isteyen tatilcilerin de bir hayli ilgisini çekiyor. Ünlü denizci Sadun Boro’nun çok sevdiği koylardan biri olan Okluk Koyu’nda iki iskele bulunuyor.

Akademi Koyu-Didim

Polis akademisinin bulunması dolasıyla ismine akademi koyu denilen bu koy, berraklığı ile ünlüdür. Diğer anlattığımız koylardan nispeten daha turistik olan bu bölge, dipteki balıkları bile sayabileceğiniz kadar temiz ve sakindir. Teknelerin vazgeçilmezi olan koyda, güneşin doğuşunu ve batışını izlemek gerçekten tarifsiz bir zevktir.

Ege Didim Akademi Koyu

Bademli Koyu-Dikili

İzmir’in sakinliği ile meşhur Dikili ilçesinde bulunan Bademli Koyu, tam bir doğa harikası. Bademli köyünün zeytin ağaçları arasında bulunan bu sakin koy, son zamanlarda bir hayli popüler. Koylara çok yakın olan kaplıca merkezleri ise sağlığı ayaklarınıza getirir. Bademli kaplıcaları hemen deniz kenarında bulunur. Kaplıcadan çıkan su, denize karışır ve bu yüzden su oldukça sıcaktır.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...