Budapeşte Check-In Yapılacak Mekanlar

Budapeşte’nin Check-in’lik 6 Kahve Durağı

Avrupa kahve kültürünün merkezi Budapeşte, her yıl on binlerce kahve tutkununu buluşturan; tarihi dokusunu korumuş yapısı ve huzur dolu atmosferiyle unutamayacağın tatil anıları biriktireceğin bir şehir. Budapeşte’deki en iyi kahve çekirdeklerini keşfetmek istiyorsan gitmen gereken zamanı hemen söyleyelim: World of Coffee Fest ne zaman düzenleniyorsa. Her haziranda yapılan kahve festivali, dünyadan 200’ün üzerinde kahve sektöründen kuruluşun bir araya geldiği bir etkinlik. Bir kahve uzmanı olmanın yolu bu festivale katılmaktan geçiyor.

Budapeşte Şehir Manzarası

Panoramic view over the city of Budapest, Hungary

Budapeşte, gotik mimarisiyle binlerce beğeni alan fotoğraf karelerini yakalayabileceğin; tarihi ve kültürel yolculukları seviyorsan da seni kendine aşık edecek bir yer. En iyi kahveyi bulmak için bir Budapeşte turu düşünüyorsan ucuz uçak biletlerini erkenden ayırtabilirsin. Biz araştırmamızı önceden yaptık ve en iyi kahveyi tadabileceğin Budapeşte’nin gezilecek noktalarını keşfettik. Sıra sende!

Espresso Embassy

Budapeşte Espresso Embassy

Traditional Hungarian Esterhazy cake with coffee cup and vintage postcards on a white wooden background.

Budapeşte’nin en iyi kahveleri burada yapılıyor ve burada check-in yapmak bir geleneğe dönüşmüş durumda. Üçüncü dalga kahve dükkanlarının arasında çağdaş endüstriyel mimarisiyle dikkat çeken Ekspresso Embassy, ismini komşusu olduğu Karadağ Konsolosluğu’ndan almış. Ekspresso Embassy, aynı zamanda kahve çekirdekleri de satıyor.

Adres: Arany János u. 15, 1051, Budapeşte

My Little Melbourne

Budapeşte My Little Melbourne

Woman taking a photo of Traditional Hungarian Esterhazy cake with smartphone. Close up

Budapeşte’de merkezi konumu ve erken açılış saatiyle sabah uykusunu açmak isteyen şehir insanlarının uğrak yeri My Little Melbourne, kahveyi aşkla hazırlayan üçüncü dalga kahve dükkanlarından bir başkası. Modern dokunuşlarla süslenmiş klasik dekoru ve kahveye tutkuyla bağlı çalışanlarıyla Budapeşte’nin en iyi kahve duraklarından biri olan My Little Melbourne, Macaristan’da mutlaka görülmesi ve kahvelerinin tadına bakılması gereken bir yer. Check-in yapmayı da unutmuyoruz tabii. Söylemeden geçmeyelim, kahvenin yanına lezzetli bir tatlı arıyorsan cheesecake’lerden birini dene.

Adres: Madách Imre út 3, 1075, Budapeşte

Nothing Cafe

Budapeşte Azte Choxolat

bearded man wants to wake up in morning;

Budapeşte’nin en iyi sıcak çikolatalarından birini sunan mekan, aynı zamanda kokusuyla seni kendine çekecek Arap kahve çekirdeklerini satın alabileceğin bir yer. Kahveni hazırlanmış bir şekilde mi istiyorsun? O zaman Nothing Cafe’nin kocaman ve sıcacık koltuklarında otur, rahatla ve özenle sunulan Arap kahvesinin tadını çıkar. Yanında bir parça da çikolata söylersen senden mutlusu olmaz.  

Adres: Nothing Cafe, Karoly Krt. 22, Budapeşte

Walzer Café

Budapeşte Walzer Cafe

Young man drinking espresso and texting in a cafe

Walzer, Tuna Nehri’nin şehir merkezi dışında kalan tarafında bulunuyor. Budapeşte’nin tarihi yerlerinin birinde, 700 yıllık eski bir binada bulunan Walzer Cafe. kahvaltılar ve öğleden sonra kahve molaları için harika bir yer. Burada çeşitli kahve karışımlarının yanı sıra harika kek, sandviç, quesadilla ve farklı hamur işlerini de tadabilirsin.

Walzer Cafe’nin çocuk konuklarına bir sürprizi var. Onlar için hazırlanmış özel alandaki boyama kitaplarını istedikleri gibi renklendirebiliyorlar.

Adres: Táncsics Mihály u. 12, 1014, Budapeşte

The Goat Herder

Budapeşte The Goat Herder

Coffee break

Budapeşte’de en iyi organik kahve çekirdeklerini bulabileceğin yer burası. İngiliz bir çift tarafından işletilen The Goat Herder, samimi ve özenli çalışanlarıyla seni özel hissettirecek bir mekan. 2012 yılında vefat eden ünlü komedyen ve düşünür Phyllis Diller’ın “Gülümseme, her şeyi doğru yapan bir kavistir.” sözünü işletmenin felsefesine haline getiren The Goat Herder, sımsıcak kahveni yudumlarken kafanın içinde dönüp duran tüm soruları unutacağın ve sadece ana odaklanacağın olağanüstü bir üçüncü dalga kahve dükkanı.

Adres: István u. 5, 1078, Budapeşte

Tamp & Pull

Budapeşte Tamp and Pull

Close up of a businessman working

Budapeşte’nin en iyi üçüncü dalga kahve dükkanını sona sakladık. Endüstriyel iç mekan tasarımı ve harikulade kahve bilgisine sahip çalışanlarıyla Tamp & Pull, eskiden sadece kahve tutkunlarının aralarındaki gizli sırrıyken günümüzde Budapeşte’de kahve içerken check-in yapılacak en iyi mekan.

Dünya Barista Şampiyonası’nda önemli dereceleri bulunan Atilla Molnar tarafından işletilen Tamp & Pull, kahveye olan tutkunu pekiştirecek.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...