• Ana Sayfa
  • Avrupa
  • Avrupa’da da Ucuz Seyahat Mümkün! İşte Avrupa’nın En Uygun Rotaları
Avrupa'nın En Uygun Rotaları

Avrupa’da da Ucuz Seyahat Mümkün! İşte Avrupa’nın En Uygun Rotaları

Seyahat denilince bir hesap makinası havasında işlem yapan beynimiz, çıkan sonuca göre hareket edecektir. Gezip tozmak için tabii ki belli bir birikime ihtiyaç var. Fakat Avrupa’da öyle şehirler var ki birikim miktarına bakmaksızın mükemmel seyahat fırsatları sunuyor. Üstüne bir de ucuz uçak bileti işlemlerinizi gerçekleştirdiyseniz, sizi kim tutabilir?

Budapeşte

Budapeşte ucuz uçak bileti konusunda oldukça cömerttir. Tabii ki bu şehrin uygun olması sadece ucuz uçak biletinden kaynaklı değil. Ucuz seyahat için ziyaretçilerine bir yığın etkinlik sunan bu kent, bizce Avrupa’nın en anlayışlı kentlerinin içinde başı çekiyor. Burada, ücretsiz bilgi kitapçıkları ile düzenlenen yürüyüş turlarına katılabilirsin. Bunun yanında Tuna Nehri eşliğinde şehri panoramik açıdan izleyeceğin Balıkçı Kalesi’ni ziyaret edebilirsin. Bu kale Ekim ve Mart ayları arasında ücretsiz giriş imkânı sunuyor. Ve tabii ki, Budapeşte’de yapılacak şeyler arasında ilk sırada yer alan termal hamam keyfi için makul fiyatlı ve tertemiz Széchenyi Hamamı mükemmel bir seçim.

Adres: Budapest, Állatkerti krt. 9-11, 1146 Macaristan

Avrupa'da Ucuz Seyahat Budapeşte

Prag

Son yıllarda tatil avantajlarını bolca içinde barındıran, güçlü bir seçenek Prag. Euromonitor International’a göre Avrupa’nın en çok ziyaret edilen 5. kentini gezmen için servet harcamana gerek yok. Bir kere Prag’da kamusal sanat anlayışı hâkim. Sokak sanatçıları, ressamlar ve her köşe başında bulunan heykeller… Çeklerin çok sevdiği ünlü heykeltıraşlar David Cerny In Utero ve Hanging Out’un eserlerini her yerde görebilirsin. Bunun dışında cüzdan dostu menüleri ve şirin mekânları ile ünlü Zizkov Mahallesi’ne mutlaka uğramalısın.

Avrupa'da Ucuz Seyahat Prag

Sofya

Bizce burası Avrupa’nın en ucuz başkenti. Ama kesinlikle ziyaretçilerine ikinci sınıf bir seyahat deneyimi sunmaz. Buraya gelen herkes en güzel mekanlarda yemeğini yer, en hoş yerlerde konaklar ve dilediği yere gider yine de bütçesine zarar gelmez.

Sofya’nın olayı bu. Otantik Balkan mutfağını hesaplı fiyatlarda deneyimlemek ve uygun fiyatlarla bol yıldızlı otellerde kalmak.

Avrupa'da Ucuz Seyahat Sofya

Varşova

2. Dünya Savaşı sonrasında yeniden kurulan, kültür seviyesi çok yüksek bir şehir Varşova. Tabii ki ekonomikliği ile listemizi şenlendiriyor. Varşova’da yeme-içme ve konaklama diğer Avrupa ülkelerine göre zaten daha uygun. Fakat asıl üstünde durmamız gereken konu kültürel etkinliklerin uygunluğu. Şehrin en iyi opera ve tiyatro binası olan Teatr Wielki’de çok uygun fiyatlara sahne sanatlarını keşfedebilirsiniz. Ulusal Müze ve Zachęta Ulusal Sanat Galerisi de dâhil birçok müzeye 5 euro’luk bir maliyet ile ziyaret gerçekleştirebilirsiniz.

Avrupa'da Ucuz Seyahat Varşova

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...