• Ana Sayfa
  • Belgrad
  • ”Daha çok yaz, daha az masraf” Diyenlerin Gözdesi Olacak 5 Kent
Daha Çok Yaz Daha Az Masraf

”Daha çok yaz, daha az masraf” Diyenlerin Gözdesi Olacak 5 Kent

Bütün bir yıl tatil için çalışıp çabaladığınızı düşünürseniz, tatil için ayırdığınız tüm bütçeyi bir ya da iki haftalık bir tatile harcamak yerine aynı bütçeyle daha fazla seyahat edip, keşfetmek kulağa daha cazip geliyor. Ucuz uçak bileti seçenekleri, döviz kuru farkından doğan avantajlar ve ülke şartları derken daha az masraf yaparak daha çok yer görmenizi sağlayacak şehirlerin sayısı hiç de az değil.

1. Beyrut

Yaz Az Masraf Beyrut

Sıcacık iklimi, rengarenk kültürel mirası ve insanı evde hissettiren atmosferi ile Beyrut, güzel olduğu kadar ekonomik bir şehir. Lübnan’da yaşanan talihsiz olaylar yüzünden uzun süre ticari ambargolara maruz kalmasının ardından ülkede turizmi yeniden canlandırmak için konaklama ve hizmet sektöründe fiyatlar oldukça uygun tutuluyor. Beyrut’ta bütçenizi fazla yormadan şahane bir tatil yapabilir, vize muafiyeti sayesinde vizeye ödeyeceğiniz parayı da başka şekillerde değerlendirebilirsiniz.

2. Sharm El Sheikh

Yaz Az Masraf Sharm el Sheikh

Mısır’ın turkuaz cenneti Sharm El Sheikh’in bu kadar popüler olması ekonomik olmasının önüne geçmemiş. Bunun sebebi de tek gelir kaynağı turizm olan bölgede oluşan rekabet koşulları. Sharm El Sheikh’te her bütçeye uygun ve hizmet standardı yüksek konaklama seçeneği bulmak mümkün. Unutmadan belirtelim, şehirde enfes deniz ürünleri ve et yemeklerini Türkiye’ye kıyasla son derece uygun fiyatlarla tadabilir, yeme-içme giderlerinizden tasarruf edebilirsiniz.

3. Belgrad

Yaz Az Masraf Belgrad

Toplam 1 saat 45 dakikalık kısa bir uçuşla ulaşabileceğiniz Belgrad, eski Yugovlasvya’nın ekonomik özelliklerini tam olarak üzerinden atamamış bir kent. Kısacası Belgrad’ta kaldığınız süre boyunca taksiden dükkana; restorandan otele her yerde pazarlık yapabilir, bütçenizi daha da rahatlatabilirsiniz. Gece hayatı, alkol ve yemeğin son derece ucuz olduğu bu kentte, -sıkı bir pazarlıkla- sadece 50 Euro harcayarak felekten bir gün çalmak mümkün olabiliyor. Hızla artan seferler sayesinde, kolayca bulabileceğiniz ekonomik uçak bileti olanağı da cabası.

4. Budapeşte

Yaz Az Masraf Budapeşte

Bu denli ışıl ışıl bir kentin, Avrupa’nın en ekonomik destinasyonlarından olması sizce de harika değil mi? Budapeşte’de bulunan önemli üniversiteler nedeniyle kent, bizdeki Eskişehir’i anımsatan nezih ve yaşaması kolay bir yere dönüşmüş. Öğrencilerin bütçesini dahi zorlamayan bar, kulüp ve restoranları ile ziyaretçilerine hesap kitap yapmadan eğlence vaat eden Budapeşte’de inanılmaz uygun fiyatlarla vintage ürünler satın alabilir, zevkten dört köşe olabilirsiniz.

5. Tiflis

Yaz Az Masraf Tiflis

Kış aylarında soğuk ve yağışlı, yaz aylarında renkli ve sıcacık olan bir başka kent de Gürcistan’ın başkenti Tiflis! Çılgın turist kalabalığının henüz istila etmediği sakin bir kent olan Tiflis, güzel olduğu kadar da ucuz bir şehir. Türk Lirası’nın pek çok yerde geçerli olduğu şehirde, rahatça taksiye binebilir; istediğiniz restoranda yemek yiyebilir ve muhteşem Gürcü şaraplarını inanılmaz uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz. Tiflis seyahatini ekonomik kılan diğer faktörler ise ucuz uçak bileti fırsatları ve Türk vatandaşlarına vize/pasaport zorunluluğu olmaması.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...