Çocukların Bayılacağı 5 Avrupa Kenti

Havalar biraz ısınıp da doğa uyanmaya başladığı vakit çocukların da içi kıpırdamaya başlar. Sokak sevdaları, oyun ve keşfetme arzuları bahar aylarıyla birlikte hızla yükselişe geçer. Haksız da değiller. Önlerinde sürprizlerle dolu koskocaman bir dünya uzanıyor. Gelin yaz gelmeden çocuğunuza unutamayacağı bir tatil hediye edin ve onu Avrupa’nın en neşeli şehirlerine götürün. İşte çocuğunuzun bayılacağı, ailenin tüm fertlerini keyifle ağırlayacak 5 şehir.

Aktiviteler Şehri: Londra

londra (2)

Londra’nın dört bir köşesine yayılmış olan parklar çocuklar için tam bir cennet! Prenses Diana Parkı hayal dünyalarını canlandıran tematik parkların en meşhurları arasında olsa da, çocuklara özel ağaç evlerle donatılmış Regent’s Park da mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler arasında. Bahar aylarının Londra’yı ziyaret etmeniz için en ideal zamanı olduğunu ispatlayan Paskalya aktiviteleri de çocuklara özel birçok program barındırıyor. Atölyeler, yumurta avları, kukla şovları… Bahar aktivitelerini kaçırmamak için Londra uçak biletinizi geciktirmeden alın.

Bilimin ve Parkların İç İçe Geçtiği Yer: Kopenhag

kopenhag
Kuzey Avrupa’nın çocuklar için tasarlanmış bir şehri varsa, o da Kopenhag’dır. Doğa düşkünü ve bilime meraklı olan çocuklar için fantastik dünyaların kapını açan Tycho Brahe Planetarium, 3000’den fazla hayvana ev sahipliği yaparak ziyaretçilerini şaşırtan hayvanat bahçesi, dünyanın en eski açık hava müzesi, hem yetişkinlere hem de çocuklara yönelik bilimsel aktiviteleriyle devasa Experimentarium City ve Danimarka Ulusal Akvaryumu Kopenhag’da yapılacaklar listenizde mutlaka olması gereken yerler. Şimdiden kampanyalı uçak bileti bakmanıza sebep olacak bir diğer çekim noktası ise, dünyaca ünlü Tivoli eğlence parkı.

Çocuk Ruhlu Bir Kent: Barselona

barcelona (3)

Mayıs ayında açılan deniz sezonu, plajları, her daim hareketli sokakları, her adımda karşınıza çıkan performans sanatçıları sayesinde Barcelona‘nın kendi halinde duruşu bile çocuğunuzla eğlenceli vakitler geçirmenize yeter. Ancak siz Barcelona uçak biletinizi aldıktan sonra, gezilip görülecek yerler listenize birkaç madde daha ekleyin. Bosc Urba’nın her yaşa yönelik adrenalin dolu oyuncakları, eğlenceli Tipidado lunaparkı ve rüyalardan çıkıp gelmiş gibi duran Park Güell çocuğunuzun kesinlikle bayılacağı yerler arasında. Parc de la Ciutadella’nın mayıs ayında düzenlediği “International Day of the Family” ise kesinlikle kaçırmamanız gereken bir aktivite.

Budapeşte Yollarının Kaptanı Çocuklar

budapeşte (2)
Küçük dostlarımız henüz bilmese de, Budapeşte’yi çocuklar için çekici yapan bir şey var. Trenler! Miniversum’da yüzde yüz gerçek modeller baz alınarak tasarlanan minyatür modellerle Macaristan, Avusturya ve Almanya arasında yol alan bir tren yolculuğunu kendi elleriyle kontrol eden çocuğunuzun sevincini görünce ne kadar doğru bir yere geldiğinizi anlayacaksınız. Hatta Pegasus ile yapacağınız kısa uçak yolculuğunun ardından, ilk işiniz çocuk demiryollarını ziyaret etmek olsun. Şehrin batısında yer alan ve tamamen çocuklara ayrılmış bu tren yolculuğu unutulmaz bir anı olacak.

Bir İspanyol Deneyimi: Madrid

madrid
İspanya’da gittiğiniz her yerde çocuklarla karşılaşacaksınız. Barlar, restoranlar, müzeler çocuklarla dolup taşar çünkü İspanyollar için çocuklar da günlük hayatın bir parçasıdır. Bu yüzden Madrid‘de nereyi ziyaret ederseniz edin çocuğunuzun kendine hemen bir arkadaş edineceğinden emin olabilirsiniz. Siz yine de özel bir aktiviteyle günlerinizi neşelendirmek isterseniz, Casa de Campo lunaparkında binlerce çeşit hayvanı ziyaret edebilir, Parque Warner’in eğlenceli tematik oyuncaklarında heyecanla çığlık atabilir, La Latina’da yer alan Grey Elephant’ın oyun günlerine katılabilir veya El Retiro parkında kayık sefası sürebilirsiniz. Ekonomik uçak bileti kampanyalarından faydalandıktan sonra tek yapmanız gereken eğlenceli tatil günlerine kendinizi hazırlamak.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...