En'lerin Zamansız Şehri Dubai

“En”lerin Zamansız Şehri Dubai

En büyük, en yüksek, en pahalı, en görkemli, en geniş, en teknolojik… Dubai’nin iddialı bir şehir olması boşuna değil. Dünyadaki bütün “en”leri bünyesinde toplamaya ant içmiş zamansız bir şehir burası. Siz Dubai’yi görmeye hazırsanız onun kapıları size dört mevsim açık. Bir anda zenginleşen bir ülkenin bütün hünerlerini göstermeye çalıştığı, bunu yaparken de oldukça bonkör davrandığı bu topraklar dünyanın dört bir tarafından gelen kültürlerle birlikte daha da zenginleşiyor. Dubai’de görülmesi gereken yerler arasına gün geçtikçe yeni bir nokta eklenirken, bize de bir an önce Dubai‘ye gidiş dönüş uçak bileti alıp son yüz yılın en gösterişli şehrinin yükselişine tanık olmak düşüyor.

En Yüksek: Burj Khalifa

Burj Khalifa
Dubai’de bütün mesafeler Burj Khalifa’ya göre ayarlanır. Bakışlarınızı ufka diktiğinizde sizi mutlaka karşılayacak bir yer varsa, o da dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa’dır. Bir mimari ve teknoloji harikası olarak, gittikçe incelen yapısıyla gökyüzünü delip geçen bu bina, tam olarak 829.8m! Hemen süper hızlı asansöre atlayın ve Dubai’nin gün batımını izleyin. İçeride binanın yapımını gösteren bir de sergi bulunuyor.

En Eski: Dubai Creek

Dubai Creek
Şimdilerde gökdelenlerle süslü olmasına bakmayın. Dubai aslında eskiden minik bir balıkçı kasabasıymış. Dubai’nin sahip olduğu bu eski yaşam ise hala yerli yerinde. Dubai Creek olarak isimlendirilen bölgeye yapacağınız ufak bir yolculuk, sizi 60’ların Arap diyarlarında bir gezintiye çıkaracak. Bir yanda minarelerden yükselen ezanla birlikte camilere toplanan halk, diğer yanda tarihi baharat pazarı otantik bir atmosfer sunuyor. Tadını çıkarın.
En Hızlı: Jumeirah Beach Residence Walk & Dubai Marina

Dubai Marina
Şehrin en hızlı büyüyen bölgesi Dubai Marina. Birkaç sene önce Dubai’ye geldiyseniz, yeniden yapacağınız bir ziyaret sizi oldukça şaşırtacak. Neredeyse her ay yeni ve özgün bir binanın, sanat eseri gibi yükseldiği, birbiri ardına restoran ve dükkanların açıldığı, günlük yaşamın aktığı Dubai Marina, şehrin en önemli çekim merkezlerinden biri. Marina’da boylu boyunca bir yürüyüş yapın. Onlarca farklı kültürden gelen insanların nasıl da bir arada yaşadığına şahit olacaksınız. Güzel bir balık restoranında, eşsiz manzara eşliğinde lezzetli bir akşam yemeği fırsatını da kaçırmayın. Gündüz vakti ise yapay adalardan oluşan palm Jumeirah’a ve Atlantis Hotel’e kalkan teknelere binebilirsiniz.

En Lüks: Burj Al Arab

Burj al Arab
Dünya için lüksün sınırı beş yıldızda bitse de, bu Dubai için geçerli değil. Yedi yıldızlı olmasıyla ve her tarafı kaplayan altın süslemeleriyle nam salmış olan Burj Al Arab, kuşkusuz Dubai deyince ilk akla gelen yapılardan. Daha kapısına yaklaşır yaklaşmaz göze çarpan lüks arabalarla sizi ne beklediğini anlarsınız. Otelde kalmadan içeri girmenin tek yolu ise süper lüks restoranlardan birinde bir rezervasyona sahip olmak. Unutmayın, burası VIP bir yer değil, VVIP bir yer.
En Heyecanlı: Desert Safari

Desert Safari
Her taraftan yüksek fıskiyeler ve yapay gölleri sizi yanıltmasın, Dubai aslında çölün ortasına kurulmuş bir şehir. Ve tabii ki çölün tadını çıkartmanız için de birçok aktivite düşünülmüş. Bunlardan en heyecan verici olanı ise çöl safarisi. Dubai’de gezilmesi gereken yerler arasında başı çeken çölü lüks jeep’lerle gezin. Kum tepelerinin üstünde kayarak hızla yol alacağınız bu yolculuktaki profesyonel şoförlerin kıvrak manevraları yüreğinizi ağzınıza getirse de, gün sonunda tepelerin ardından yavaşça batan güneşi seyre dalmak bütün adrenalinizi yatıştıracak.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...