Dünyanın En Sürreal Yerleri

Dijital Sanat Değil, Gerçek: Dünyanın En Sürreal Yerleri

Hiç kuşkusuz aramızdaki en yetenekli sanatçı doğanın kendisi. Bildiğimiz tüm renkler, manzaralar ve desenler; doğanın kusursuzluğunu bize verdiği ilham sayesinde var oldular.

Doğa, renkleri ve çizgileri karıştırarak insanoğlunu her zaman büyülüyor. Doğanın milyonlarca yıl boyunca taşları oyarak, kayaları aşındırarak, elementleri karıştırarak ve ağaç ile suyu şekillendirerek tıpkı bir zanaatkar gibi zarif ve eşsiz detaylarla süslediği dünyanın en sürreal yerleri, keşfetmen için seni bekliyor. Bütçeni sarsmadan bu yerleri görebilen için ihtiyacın olan tek şey bir ucuz uçak bileti; o da Pegasus tarifelerinde.

Beyaza Boyanmış Doğal bir Saray: Pamukkale, Denizli

Sürreal Pamukkale Travertenleri

Olağanüstü manzaralar ve büyüleyici doğal termal kaplıcalar… Tüm stresinden arınacağın ve yeraltından gelen şifalı sularla ruhun ile bedenini yenileyeceğin bir tatil peşindeysen Pamukkale gezisi tam sana göre. En ucuz Denizli uçak biletin de Pegasus tarifelerinde.

Sürreal Pamukkale Travertenleri Gün Batımı

Doğanın binlerce yıl boyunca üzerinde çalıştığı eserlerden biri Pamukkale travertenleri, kayalarda çökelmeye neden olan yeraltı su kaynağı sayesinde oluşmuş. Yeraltı kaynağından gelen suyun içerisinde bulunan insana yararlı mineral ve metaller, binyıllar boyunca kimyasal çözünme yaparak kayaların üzerinde minik gölcükler oluşturmuş. Çok eski zamanlardan beri bir şifalanma yeri olan Pamukkale travertenleri, hayatında mutlaka görmen gereken yerlerden biri.

Çıkar Fotoğraf Makinesini: Hollanda Lale Bahçeleri

Sürreal Hollanda Lale Bahçeleri

Dünyanın en kozmopolit şehirlerinden Amsterdam ile ünlü olsa da aslında Hollanda’nın görülecek birçok başka yeri var. Mesela Keukenhof’un uçsuz bucaksız lale tarlaları…

Sürreal Hollanda Lale Bahçeleri Mor Kırmızı Sarı Laleler

Farklı renkle lalelerin simetrik bir biçimde ekilmesiyle olağanüstü sürreal manzaralar elde edilen Keukenhof lale bahçelerini keşfetmek için Pegasus’tan ucuz Amsterdam uçak biletini hemen ayır. Keukenhof lale bahçelerinin rengarenk manzaralarını görebilmen için Amsterdam tatilini mart ile mayıs arası için programlamalısın çünkü Hollanda Lale Festivali bu zaman aralığında gerçekleşiyor. En güzel lale bahçeleri manzaraları için Amsterdam tatilini bahar mevsimi için planla. Amsterdam uçuşları için ne kadar erken davranırsan o kadar iyi fiyatları kapacağını unutma!

Mavi Renklerde Oryantalist ve Sürreal Bir Yer: Şafşavan

Sürreal Fas Safsavan Evleri

Tarihin eski zamanlarından kalma yapılarıyla masmavi bir şehri keşfetmeye ne dersin? Fas’ta bulunan Şafşavan şehri, sıra dışı bir tatil deneyimi için seni bekliyor. Evleri, merdivenleri, duvarları ve tabelalarıyla komple maviye boyanmış Şafşavan, dünya üzerinde görebileceğin en sürreal şehirlerden biri.

Sürreal Fas Safsavan Evleri Mavi

Dini inanç temelli bir algıyla maviye boyanan Şafşavan, günümüzde bu özelliğiyle dünyanın dört bir yanından gezginleri Fas’a çekiyor. Mavi şehirde yapılan yürüyüşler, insan zihninde masalsı anılara dönüşüyor. Sürreal bir şehirde, oryantalist bir atmosfer içinde büyüleyici bir tatil deneyimi için Şafşavan’ı gelecek tatil planlarına ekle.

Doğanın Kalbinden Geçen Rota: Trolltunga’ya Nasıl Gidilir?

Sürreal Norveç Trolltungaya Nasıl Gidilir

Norveç yolculuğunda doğanın sunduğu sürreal manzaraların seyrine dalmak ve binlerce canlıyla bitki türünü gözlemleyebileceğin bir trekking turuna çıkmak istersen Trolltunga gezi fikrini bir kenara not al. Oslo tren merkezinden 6 saatlik bir yolculukla ulaşabileceğin Trolltunga, kendi başına ya da sevdiklerinle unutamayacağın anılar biriktireceğin bir doğa harikası… Norveç’in başkenti Oslo’ya nasıl gidersin? Ucuz Oslo uçak bileti için Pegasus katalogları seni bekler.

Sürreal Norveç Trolltungaya Nasıl Gidebilirim

Trolltunga doğa yürüyüş rotasına başlamak için varman gereken nokta Tyssedal. Dünyanın en mükemmel doğa manzaralarından birine sahip Trolltunga’ya buradan ulaşmak için yerel toplu taşıma araçlarını kullanabilirsin. Trolltunga seyahati hakkında her bilgiye ulaşmak için Norveç’in resmi turizm sitesinden yardım alabilirsin.

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...