Barselona Hipster Kılavuzu

Barselona Hipster Kılavuzu

Barselona, kimsenin kendini yabancı hissetmeyeceği, keşfetme dürtülerini uyandıran kusursuz bir rota. En orijinal aktiviteleri, alışveriş yerlerini, kafe ve barları barındıran bu şehir, hipster akımına da göz kırpıyor. Kendini hipster olarak tanımlıyorsan, böyle tanımlamıyor ama bu akıma sempati duyuyorsan, sempati duymuyor sadece merak ediyorsan; Barselonalı hipsterlerin vazgeçemediği mekânları sen de tanımalı ve Barselona ucuz uçak bileti alır almaz soluğu bu mekânlarda almalısın.

Analog Fotoğraf Makinesi Edin

Birçok kişi analog fotoğraf makinelerinin geçmişte kalan işe yaramaz kalıntılar olduğunu düşünebilir. Fakat bu makinelerdeki kusurlar, fotoğraflara dijital görüntülerde göremeyeceğin sıcak ve nostaljik bir hava verir. Silik tonlu ve granül dokulu fotoğrafları seviyorsan Chándal, uçak biletini alıp gittiğinde Barselona’daki ilk alışveriş durağın olsun. Eski fotoğraf ekipmanlarının olduğu bu dükkân, aynı zamanda bir fotoğraf müzesi gibi. Ayrıca burada tarzına uygun küpe ve çantalar da bulacaksın. Tabii ki bu aksesuarlar fotoğraf makineleri kadar ilginç olacaklar. Barselonalı hipster’larla, eski hipster’lardan kim kaldı muhabbeti yapabileceğin en iyi mekânlardan biri burası.

Adres: Chándal, Carrer l’Allada-Vermell, 13, de Barselona

Barselona Hipster Analog Fotoğraf

Orijinal Ev Dekorasyonları ile Tanış

Şimdi seni biraz hayal etmeye çağırıyoruz. Gerçek bir unconventionalists olduğunu düşün. (unconventionalists, geleneklere uymayan demek. Hipster sözlüğünde bu kelime çok popüler) Daha önce hiç görmediğin ev ve hediyelik eşyaların olduğu renkli mi renkli bir dükkan seni karşılıyor. Her şeye şaşırıp, her gördüğüne tepki verip, onlara dokunmak istiyorsun. O zaman Barselona’da alışverişin en ilginç yüzü Fantastik’e uğramalısın. Meksika esintilerinin görüldüğü ev eşyaları, mumlar, plakalar, plaklar, renkli duvar kâğıtları seni çok şaşırtacak. Burası, vintage ev dekorasyonuna hayran olanlar için eksiksiz bir dükkân.

Adres: Fantastik,  Carrer Joaquín Costa, 62, de Barselona

Barselona Hipster Orijinal Ev Dekorasyonları

Organik Gıdalardan Tat

Gerçek bir hipsterin organik yemek konusunda çok hassas olduğunu biliyoruz. Eğer bu hassasiyeti sen de yaşıyorsan, Barselona’nın organik yemek merkezleri olan Veritas süpermarketler ile tanışmalısın. Geniş yelpazede sunulan organik ürünleri buralarda rahatlıkla bulacaksın. Çeşitli dükkânlarla şehrin birçok noktasına dağılmış bu marketler Barselona’da çok popüler. Eğer sadece organik yemek aramıyor ve geniş çaplı bir alışveriş yapmak istiyorsan sana Santa Caterina Market’i önereceğiz. Ürünlerin tamamen ekolojik olduğunu iddia edemeyeceğiz fakat klasik süper marketlerden çok daha taze ve doğal lezzetler satıyorlar.

Adres: Santa Caterina Market, Av. de Francesc Cambo, 16, Barselona, İspanya

Barselona Hipster Santa Caterina Market

En Sevdiklerini İkinci El Kayıtlardan Dinle

Yeraltı müziğine gönül vermişsen en sevdiğin şarkıları, orijinal ikinci el CD’lerden dinleme şansını veren Revolver’e uğraman şart! Dünyaca ünlü indie grupların CD’lerini rahatlıkla bulacağın bu mağazanın sonsuz bir müzik koleksiyonu var. Mağazanın koleksiyonu kadar sıcak olan personelleri sana daha önce keşfetmediğin grupları önerme konusunda çok yardımcı olacaklar. Onlara gülümsemeyi unutma.

Adres: Revolver,  Carrer Tallers, 11, Barselona

Barselona Hipster Revolver

Tabii ki Kahve!

Kentte, senin ve Instagram’ın ağzına layık mükemmel kahve mekânları bulduk. Kaliteli müzikler eşliğinde, kitaplar ve rahat koltuklarla dolu bu mekânlar, hipsterlerin kalbini çalacak. Barselona’nın bu konuda en ünlü kahvecileri Caelum ve Babelia. Buralar sana Karaköy’ü anımsatabilir. Git ve kahvene kavuş.

Barselona Hipster Kahve

Adres: Carrer de la Palla, 8, 08002 Barcelona

Villarroel, 27, 08011 Barcelona

Yeraltı Gece Hayatına Merhaba De

Eğer hem güzel bir yürüyüş yapmak hem de Barselona gece hayatının yeraltı kısmına merhaba demek istersen, Calle Joaquin Costa bölgesi tam sana göre. Caddenin etrafında bulunan küçük ve sevimli barlar özellikle cumartesi geceleri harika seçenekler sunar. Bu caddede hem müzik dinleyeceğin hem de arkadaşlarınla sohbet edeceğin dingin teraslar da bulunur. Barselona’nın hem uslu hem yaramaz gece hayatını burada yakalayabilirsin!

Hemen Barselona’ya Bir Bilet Al

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...