• Ana Sayfa
  • Makale
  • Farkını Yansıt, Uzak Dur: Instagram Tatil Fotosu Klişeleri

Farkını Yansıt, Uzak Dur: Instagram Tatil Fotosu Klişeleri

Instagram, gezi ve tatil konusunda çok hareketli bir platform. Yakın akrabalarımızdan iş ya da okul arkadaşlarımıza kadar her kişisel profilde tatil fotoğraflarıyla karşılaşıyoruz. Tarihi yapılar, eller ve perspektif kullanılarak yapılan komiklikler ve şakalar (örneğin Pisa Kulesi’ni elle tutuyormuş gibi fotoğraf çekenler) ya da bronzlaşmış bacakların kadraja girdiği sahil fotoğrafı? Tanıdık geldi, değil mi?

Sana Instagram tatil fotoğrafları nasıl çekilir konusunda tek önerimiz var: Özgün ol. Nasıl mı? Instagram fotoğraf klişelerinden uzak durarak…

Gün Batımını Rahat Bırak

Ellerinle kalp çerçevesi yaparak gün batımını parıldayan bir kalbe dönüştürme ve bir zahmet güneşi tutmayıver. Bunların hepsi çok eskidi. Gün batımı ile ilgili çekebileceğin bir çok özgün kadraj varken neden başkalarının fikirleriyle kendini sınırlayasın ki?

Dev Bacakların Saldırısı (IMDB:3.4)

Instagram tatil klişelerinin başını çeken bacaklı sahil fotoğrafı… Hem kadınlar hem de erkekler tarafından sahiplenilen bu klişe, tatile gidildiğini ve bronzlaşıldığını kanıtlamak için kullanılır. Bacak bakımını yeni yapmış ve bu konuda övgü bekliyor olabilirsin ama sahili neden buna alet ediyorsun? Bunu bir düşün.

Mavi Kapımızda Her Fotoğraf Çekenden Para Alsaydık

Şu an tüm Santorini adası bizimdi!

Tatile gidip de mavi kapı gördükten sonra önünde fotoğraf çektirmeyen, dönüş uçağını kaçırır der Instagram büyükleri… Bulabildiğimiz tek mantıklı açıklama bu. Instagram tatil fotosu çekerken uzak durman gereken diğer bir klişe: Kapılardan uzak dur!

Uçak Penceresinin Her Zaman Gideri Var

Bir de üzerine 10 tane Instagram filtresi eklersen en az 12 beğenin var, bizden söylemesi. 7’si akraban; 4’ü arkadaşın; 1’i de her şeyini beğenen stalker’ın…

Tatile ucuz uçak bileti bularak çıkmak muhteşem bir şey biliyoruz ama uçak penceresinden çekilen fotoğraflar çok eskidi; yeni fikirler bulman gerekiyor.

Şehir Kütüphanelerine de Bekleriz: Tatil Fotoğraflarındaki Kitaplar

O kitabın hiç okunmadığını senin kadar takipçilerin de biliyor. Okuyorsan da ne mutlu, kendini geliştiriyorsun demektir. Kırmızı kurdele ister misin? Biliyorsun ki ilkokulda okumayı öğrenenlere kurdele takılırdı. Neyse, tatil fotoğrafı çekerken kitabı nereye yerleştirsem diye düşünme. Boş ver o kitabı, senin için anlamı olan kareleri kaydet.

Köy Kahvaltısı Öyle Olmuyor Yalnız

Evet, doğru duydun. Hiçbir köyde öyle kahvaltı yapılmıyor. Instagram’da da artık tatil yemek masası fotoğrafları tutmuyor. Özgün bir yerel lezzet bulursan ilgi çekici olabilir ama köy kahvaltısı adı altında sana sunulan masanın herhangi bir özelliği yok.  

Sanatçılar ve İşçiler Bu Fotoğraflara Çok Üzülürlerdi

(Pisa Kulesi’ni tutuyor gibi yapan turistler, Pisa)

Pisa Kulesi, piramitler, Eyfel Kulesi, Özgürlük Anıtı ve daha nice eserler bu akımdan nasibini aldılar. Yapımı yıllarca süren, tasarımcılarının hayatlarını adadığı, her parçasında binlerce işçinin teri olan bu eserler; demode olmuş bir fotoğraf şakası yapmak için fazla anlam barındırıyorlar.

Yoga ve Meditasyon Yaparak Nasıl Zengin Oldum?

Tatil fotoğraf klişelerinin en çok kullanılanları, yoga ve meditasyon yaptığını her yerden gözümüze sokan kişilere ait. Vücudun mükemmel olabilir ama tatilde bile yoga yapıyor oluşun artık o kadar da etkileyici değil, hare krishna!

O Sürekli Peşinde Koşturduğun Adama Yazık

Başlık, her şeyi anlatıyor…

Özgün fikirler için Pegasus’un Instagram sayfasını takip edebilirsin.

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...