Yaz Mevsiminde Klasik Müzik Keyfi

Yaz Mevsiminde Klasik Müzik Keyfi: Prag Gezi Rehberi

Birbirinden özel tarihi eserleri keşfedebileceğin, gece hayatında sabahı sabah edeceğin, dünyanın dört bir yanından insanlarla sosyalleşebileceğin düşük bütçeli bir Avrupa tatili kulağa çekici geldi mi? Bunun için en ideal rota, Prag. Çekya’nın başkenti Prag; gece hayatı, Orta Çağ mimarisine sahip Gotik yapıları ve köprüleriyle hayatının en önemli seyahatlerinden birine dönüşecek. Prag’dan önceki durağın ise tabii ki ucuz Prag uçak bileti için flypgs.com!

Prag Seyahat Rehberine Başlarken

Prag'da Görülecek Yerler

Prag’da gezilecek yerler, görülecek noktalar ve katılınacak etkinliklerin sayısı çok fazla. Tam olarak bu nedenden ötürü Prag gezinde spontane seyahatin heyecanına kapılmaman gerekiyor. Çek Cumhuriyeti’nin tarihle boyanmış başkentini, Avrupa’nın kültür merkezini keşfetmek için Prag yolculuğunun her dakikasını özenle planlamalısın.

Prag, vize gerektiren bir şehir. Uçuşun öncesinde Schengen Vizesi’ne başvurman gerekiyor. Prag uçak bileti fiyatları, talebin azalmasıyla beraber sonbahara doğru ucuzluyor. En ucuz Prag uçuşunu yakalamak için erkenden rezervasyon yapmalısın. Prag hava durumu, sonbahar ortasına kadar ideal koşullarda seyrettiği için ağustos ile ekim arasında gezini planlaman, mantıklı bir karar olur.
Prag vize işlemlerine bir ay öncesinden başlamanı öneriyoruz. Böylece Prag vizem yetişecek mi endişesini hayatına sokmazsın. Kısa süreli Prag vizen için başvurman gereken yer VFS Global ofisleri.

Yaz Mevsiminde Prag’da Ne Yapabilirsin: Prag’da Klasik Müzik

Prag'da Klasik Müzik

Prag, nasıl bir yer? Prag, sen ne beklersen ona dönüşen bir şehir. Dünyanın birçok önemli klasik müzik festivaline ev sahipliği yapan Prag, gotik bir atmosfer içinde geleneksel dönemlerin enfes melodileriyle süsleyeceğin bir tatil rotası görünümünde. Fakat istersen buranın çılgın gece hayatına dalabilir ya da şehrin çevresindeki parklarda doğa yürüyüşlerine çıkabilirsin.

Prag’da klasik müzik konusuyla başlayalım. Dünyanın gördüğü en yetenekli bestekarlardan Wolfgang Amadeus Mozart, hayatının bir bölümünde burada yaşamış ve Figaro’nun Düğünü isimli eserini burada bestelemiş. 

Prag opera binaları, dünyaca ünlü ve her yıl birbirinden değerli klasik müzik sanatçıları burada ağırlanıyor. Her sokağında ayrı bir sanat eseri göreceğin Prag’da, özellikle Mala Strada olarak geçen eski şehir meydanında büyülenmeye hazır olabilirsin. Fotoğraf makinen ya da akıllı telefonun, anılarını kayıt altına almak için ne kullanıyorsan şarjı tam olsun!

Bahsettiğimiz yerler, Prag’da klasik müziğin nabzının attığı yapılar. Çek Senfoni Orkestrası ve Prag Filarmoni Orkestrası’nın konserlerine burada denk gelebilirsin. Prag seyahatin öncesinde araştırmanı iyi yap ve biletlerini erkenden ayır çünkü bu konserlere inanılmaz yoğunlukta talep oluyor!

İster Klasik İster Popülist: Prag Gece Hayatı

Prag Gece Hayatı

Opera dedik, klasik müzik dedik, Mozart dedik… Yazıyı okuyunca insanı sanki Prag’da Orta Çağ modası fırfırlı yakalarıyla mösyöler ve muhtemelen etek hacimleri sayesinde bir festivalde çadır olarak kullanılabilecek boyutlardaki elbiselere sahip madamlar seni karşılayacakmış gibi hissedebilirsin. Merak etme, Prag öyle bir yer değil. Prag gece hayatı, klasik müzik ve operadan çok daha fazlasını sunuyor. Yeni şehir olarak geçen bölgede birbirinden çılgın partilerin verildiği ve sabaha kadar eğlencenin devam ettiği Prag gece kulüplerini ve barları keşfedebilirsin. Biz senin için birkaç öneriyi buraya bırakıyoruz.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...