Dünya Çapında İkonlaşmış Sanatsal Dini Yapılar

Dünya Çapında İkonlaşmış En Sanatsal Dini Yapılar

Bir ülkeye gitmeden önce gezilecek yerleri, ülkenin mutfağını, eğlence anlayışını iyice bir araştırıyorsun. Ardından Pegasus’tan ucuz uçak biletini alıp araştırdığın yerleri tek tek gezmek için havalanıyorsun, çok da iyi yapıyorsun! Gezeceğin yerlerde belki yüzyıllık evler, belki sanat tarihini keşfedebileceğin müzeler, belki de muhteşem manzaralı şehir parkları var. Hepsi birbirinden özel, biliyoruz. İşte, şimdi de seni en az onlar kadar özel bir kategoriyle buluşturuyoruz. Dünya çapında ikonlaşmış en sanatsal dini yapılarla buluşmaya hazır mısın? Uçak biletini almadan önce listemize birlikte bir göz atalım:

Notre Dame Katedrali – Paris

Fransa’nın başkenti Paris; romantizm, sanat, mimari ve eğlenceyle de bütünleşmiş bir şehir. Sadece Notre Dame Katedrali bile mimari ve sanatın hakkını vermeye yeter. Gotik mimarinin en popüler katedrallerinden olan ve 12. yüzyılda inşası başlayan Notre Dame Katedrali olmadan Paris tabii ki düşünülemez.

Köln Katedrali – Köln

Gece ayrı, gündüz ayrı ihtişama sahip bir katedral… Yapımı yaklaşık altı yüzyıl süren Köln Katedrali görkemiyle dikkat çeken bir dini yapı. İkonikleşmeyi kesinlikle hak eden Köln Katedrali, şehrin her yerinden görülebilen bir gotik mimari eser.

Sanatsal Dini Yapılar Köln Katedrali

Aziz Petrus Bazilikası – Roma

İtalya’nın en önemli yapıları içerisinde yer alan Roma’yı daha güzel kılan, Vatikan’ın olmazsa olmazı; işte, karşında Aziz Petrus Bazilikası. Barok mimarinin en güzel örneklerinden biri olan Aziz Petrus Bazilikası, çok ziyaret edilen popüler yapıların başında yer alıyor.

Sanatsal Dini Yapılar Aziz Petrus Bazilikası

Sultan Ahmet Camii – İstanbul

17. yüzyılda inşa edilen, İstanbul’un silüetini daha da alımlı kılan ve altı minaresiyle bir ilke imza atan Sultan Ahmet Camii, sadece ülkemiz için değil dünya için de ikonik dini yapılardan biri olarak görülüyor. Cami, iç kısmında bulunan süslemelerle de en iyiler arasında yer almasının hakkını sonuna kadar veriyor.

Aziz Stefan Katedrali – Viyana

Geçmişi 12. yüzyıla dayanan Aziz Stefan Katedrali, Avusturya’nın başkenti Viyana’nın en önemli yapılarından biri olarak biliniyor. Şehrin simgesi olan ve geçip giden yüzyıllara meydan okuyan Aziz Stefan Katedrali, gotik ve Roma mimarisi tarzlarıyla da hayranlık uyandırıyor.

Sanatsal Dini Yapılar Aziz Stefan Katedrali

Duomo di Milano – Milano

Piazza De Duomo Meydanı’nda bulunan, Milano’ya giden tüm turistlerin ilk ziyaret ettikleri noktalardan biri olan Duomo di Milano, İtalya’nın en ünlü katedrallerinden biri. 14. yüzyılda başlayıp 20. yüzyılda inşası biten bu mimari eserin ikon olmaması düşünülemezdi.

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...