Amsterdam Gece Hayatı

Çılgın Olan Kazansın! Berlin mi Amsterdam mı?

İkisi de hareketli ikisi de geceleri rengarenk! Hem Berlin hem de Amsterdam’ın gece hayatı dünyaca ünlü. Bu iki şehirde de kabul edilmiş bir gece kültürü, muazzam kulüpler ve bangır bangır müzik sesleri var. Tabii bazı noktalarda ayrılıyorlar. Bunun için sana hangisi uygunsa onu seçmelisin. Biz sana iki şehrin de gece hayatı ayrıntılarını anlatalım. Böylece hangi şehir için ucuz uçak bileti araştıracağını belirlemene yardımcı olabiliriz.

Amsterdam

Amsterdam özellikle gençler tarafından tercih edilen Hollanda’nın olduğu kadar, eğlencenin de başkenti. Öyle ki bu enerji sadece ünlü gece kulüpleri ile yaygın hale gelmemiş. Amsterdam, çok rahat bir şehir ve yasakları oldukça az. Bu da insana her şeyi tadında bırakmak gibi bir izlenim veriyor. Özellikle çok ünlü olan Red Light District adeta turistik bir bölge haline gelmiş. Kımızı ışıkların suya yansımasıyla daha da ışıltılı görünen atmosferin ayrıntıları oldukça ziyaretçi çekiyor. Fakat, “Bu eğlence anlayışı bana göre değil.” diyenler olacaktır tabii. Bunun için Amsterdam eğlencesini her zevke göre şekillendirmiş. Eğer dans edeceğin bir gece kulübü ya da canlı müzikleriyle ünlü bir bara gitmek senin için eğlencenin özeti ise Leidseplein ve Rembrandtsplein tam sana göre. Burada birçok kulüp ve her tür müziğin canlı olarak sahnelendiği barlar bulunuyor. Caz mekanları ile ünlü, farklı konseptlere sahip kafeleri bulunduran Jordaan bölgesi ise daha elitist bir eğlence anlayışına sahip.

Öneriler;

Çılgın bir gece: Escape, Paradiso, Melkweg, Trouw, Jimmy Woo.

İyi müzik yapan sakin bir bar: Bimhuis, Bierfabriek, De Saloon, Njoy Cocktail

Berlin Gece Kulüpleri

Berlin

Berlin gece kulüpleri de Amsterdam’dakilerden aşağı kalmıyor. Amsterdam’a göre daha kuralcı bir gece hayatına sahip Berlin. Fakat bu kurallar eğlenmenize mâni olmak amacıyla değil güvenliğin korunması için gerekli görülüyor. Özellikle bu barlara giderken kılık kıyafetinize dikkat etmelisiniz. Bunun dışında bu konuda Berlin de çok rahat. Öyle ki şehirde hafta sonları tüm metro hatları 7/24 çalışıyor.  Berlin’de gece başlayıp sabahlara kadar süren tekno partiler ünlü. Burada belki yüzlerce gece kulübü var. En iyilerini merak ediyor ve hiçbirini kaçırmak istemiyorsan, Pub Crawling etkinliklerine katılabilirsin. Bu etkinlikte gece kulübü temsilcileri grubunla beraber seni alıyor ve Berlin’in tüm ünlü gece kulüplerini tek tek gezdiriyor. Böylece tek bir mekâna takılı kalmadan her haliyle Berlin gece hayatını görebiliyorsun.

Eğer çılgın bir gece yaşamak istiyorsan, Warschauer ve Kreuzberg tam sana göre. Dünya üzerinde en iyi tekno partiler bu bölgede bulunuyor.

Öneriler;

Çılgın bir gece: Water Gate, Berghain, Chalet Club, Cookies, Picknick.

İyi müzik yapan sakin bir bar: Junction Bar, Quasimodo, Yorckschlosschen.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...