Spa Otelleri

Dünyanın En İyi Spa Otelleri Hangileri ve Nerede?

Spa ve wellness tutkunuysan hazırladığımız dünyanın en iyi spa otelleri listesine göz atarak hem bedenini hem de ruhunu dinlendireceğin bir tatil planı yapabilirsin. Büyülü dokunuşlara sahip profesyonel masörlerle tanışmak ve onların masaj tekniklerinden faydalanacağın dünyanın en iyi spa merkezlerinde, insan adeta yeniden doğuyor.

Farklı kültürlerde bin yıllar boyunca geliştirilen tekniklerle ortaya çıkmış egzotik masajlar, en iyi spa otellerinin olağanüstü atmosferiyle birleşince, yapılabilecek en huzurlu tatillerden biri ortaya çıkıyor: Spa tatili.

Dünyanın en iyi spa otellerinde uygulanan özel şifa bulma, zayıflama, arınma, yenilenme ve detoks programlarıyla her yıl birçok insan mucizevi anların tadını çıkarıyor.  

Spor, Sağlık ve Güzellik: En İyi Spa Merkezleri

Masaj Rahatlama

Spa nedir, diye merak ettin mi? Güzellik, fitness ve sağlık programlarını uygulayan şifacı ve masörlerin olduğu, yüksek mineral değerleriyle zenginlemiş yer altı kaynaklı sulu alanlara sahip yerlere spa denir. Aslında eski zamanlarda sadece şifalı su alanlarına deniyormuş, ama modern dünyadaki en iyi spa merkezleri; sağlık ile ilgili her detayı bir araya getiren komplike yerlere dönüşmüş. Onları klasik kaplıca ve termal otellerden ayıran fark da bu detay. Dünyanın en iyi spa merkezlerinde, yoga, pilates, bitki ve aroma terapileri, egzotik masajlar, kilo kontrolü, fitness ve reiki gibi özel uygulamaların birleştirildiği programlar hazırlanıyor.

Dünyanın en iyi spa otellerinde yeniden doğmak, kulağa çok iyi geliyor. Stresten tamamen arınacağın, bedenen ve zihnen gençleşeceğin ruhunu dinlendireceğin ve yepyeni biri olarak çıkacağın en iyi spa merkezlerini keşfetmeye hazırlan.

Raas Devigarh, Hindistan

Spa Otelleri Hindistan

Kaynak

Aravalli Dağları’nın büyüleyici manzarası eşliğinde, bilgeliğin ve huzurun ülkesi Hindistan’ın en iyi spa merkezinde geçirilecek bir hafta, ruh ve beden sağlığınız için unutulmaz bir deneyim olur. Teknikleriyle dünyaca üne kavuşmuş masörlerden randevu alabileceğin Raas Devigarh, Hindistan’ı en huzurlu yerlerinden biri.

Raas Devigarh, 18 yy. dönemine ait bir saraydan dönüştürülmüş bir spa merkezi. Aynı zamanda beş yıldızlı bir otel olan Raas Devigarh, özel süitleriyle konuklarını şımartıyor. Ayurveda terapisi üzerinde yoğunlaşmış programlarıyla Raas Deviargh Spa, çakralarını açarken kendini yenileyebileceğin; dünyanın en iyi spa merkezlerinden biri.

Hindistan’ gitmek istersen seni şöyle alalım: Hindistan uçak bileti

Villa Stéphanie, Almanya

Spa Oteller Almanya

Kaynak

Almanya, gece hayatı ve kültürüyle ünlü bir rota olsa da aslında mutlaka keşfedilmesi gereken bir yönü var: Spa otelleri. Müthiş bir doğaya sahip Almanya, Avrupa’nın en yeşil yerlerinden biri olmasının yanına konuklarından tam puan alan spa otelleri koymuş; böylece huzur arayışının önemli duraklarından birine dönüşmüş.

Baden-Baden’de Brenners Park Hotel&Spa bünyesine konumlanmış Villa Stéphanie, özel detoks programları, egzotik bitki kürleri ve Uzak Doğu masaj teknikleriyle sıcacık ve konforlu bir spa tatili için iyi bir seçim. Masallarıyla ünlü Kara Orman (Black Forest) manzarasına sahip Villa Stéphanie, konuklarına önce tam teşekküllü bir sağlık testi uygulayarak ihtiyaçları belirliyor. Ardından da kişiye en yararlı olacak terapi programı öneriliyor.

Villa Stéphanie ilgimi çekti, diyorsan buraya tıklayabilirsin: Almanya uçak bileti

Borgo Egnazia, İtalya

Spa Otelleri Borgo Endonezya

Kaynak

“Asla ayrılmak istemeyeceğiniz bir yer.” mottosuna sahip Borgo Egnazia, Puglia’nın mükemmel doğası ve şık mimarisiyle iç içe geçmiş bir butik otel. Yoga, dans, egzotik masaj ve bitki kürleriyle konuklarına huzurlu bir tatil sunan Borgo Egnazia, İtalya’nın en iyi spa otellerinden biri olarak görülüyor.

Kadim kültürlerden gelen bilgilerle ruh ve zihin dengesine iyi gelen renk ve desenlerle tasarlanmış öze spa odalarında, ziyaretçiler hayatlarının en huzurlu dakikalarına tanık olabiliyor. Alanında en iyi özel terapistler ve masörler, kişiye özel hazırladıkları kürlerle ruhu ve bedeni dengeliyor; insanı yeniden doğmuş gibi hissettiriyor.

İtalya için seni şöyle alalım: İtalya uçak bileti

Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı, Türkiye
Spa Otelleri Türk Hamamı Hürrem Sultan

Spa kültürünün en son seviyesi hamam olmalı… Hamam kültürünün merkezi olan ülkemiz, dünyanın en iyi hamamlarını içinde barındırıyor. Zamanında saray eşrafının rahatlamak için kullandığı Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı, günümüzde herkese açık.

Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı, eski geleneklerin yaşatıldığı bir yer. Tellaklar tarafından sıkı bir masaja ve tüm kaslarının açılmasına hazır ol. Hamama gitmek, bir insanın kendine yapabileceği en iyi şeylerden biri. Hem müzik hem masaj hem de sıcak suyla gevşediğin Türk hamamında, keselenme ve mahttp://www.ayasofyahamami.com/sajdan sonra da Türk kahvesi ve lokumla uğurlanıyorsun. Eve gidince de bir pamuk gibi yatağa giriyorsun. Uyanınca, bedeninin ve zihninin yenilendiğini fark ediyorsun.

Hemen İstanbul’a gitmeliyim diyorsan buraya tıklayabilirsin: İstanbul uçak bileti

Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum, Türkiye

Spa Otelleri Kempinski Otel Bodrum

Kaynak

Dünyanın en iyi spa otelleri listesinde ülkemize bir kıyak çekiyoruz ve Türkiye’den ikinci tavsiyemize geçiyoruz. Zaten Türkiye’nin en iyi spa otelleri, başlı başına ayrı bir yazı konusu olur. O yüzden çok da şaşırmamak lazım bu kıyağımıza. 🙂

Kempinski Hotel Barbaros, Türkiye’de gidilebilecek en iyi spa resort’lardan biri. Bodrum’da kendi özel koyuna ve plajına sahip Kempinski Hotel Barbaros, mükemmel manzarası ve olağanüstü spa merkeziyle çok özel bir tatil yapma imkanı sunuyor.  

Bodrum’a gitmek istersen buraya tıklayabilirsin: Bodrum uçak bileti

The Lanesborough Club&Spa, İngiltere

Spa Otelleri The Lanesborough Club Spa

Kaynak

Londra’nın yeni spa merkezlerinden Lanesborough, ülkenin en nitelikli sağlık ve fitness kulübü olmaya aday bir yer. Konuklarından tam puan alan Lanesborough, klasik mimarisiyle göz doldururken spa programı öncesinde ya da sonrasında bir şeyler yemek isteyen konuklarını restoran kısmında ağırlıyor.

Cana yakın ve ve profesyonel personeliyle göz dolduran Lanesborough Club&Spa, İngiltere’nin en iyi spa merkezlerinden biri olarak listemize girdi. Keşfetmek sana kalmış!

İngiltere’de bu keyfi yaşamak istersen buraya tıklayabilirsin: İngiltere uçak bileti

The Chedi Andermatt, İsviçre

Spa Otelleri Chedi Caption İsviçre

Kaynak

Dünyanın en iyi spa otelleri hakkında konuşuyorsak elbette İsviçre konuya bir yerden dahil olacaktı. 🙂 Kusursuz doğası ve huzurlu atmosferi ile Avrupa’nın refah seviyesi en yüksek ülkelerinden biri olan İsviçre, mutluluk ve rahatlıkla süslenmiş bir tatil sunuyor. İsviçre spa otelleri, şifalı suları ve profesyonel masörleriyle spa deneyimini bir adım ileriye taşıyor.

İsviçre spa otelleri listesinde biri, oldukça dikkat çekiyor. Doğallığın modern tasarımla buluştuğu bir mimariye sahip The Chedi Andermatt, geleneksel Uzak Doğu terapilerini Alpler’in büyüleyici manzarasıyla birleştiriyor. Doğal ahşap kokulu odalarda, bitki kürleri ve yetenekli masörlerin elleri; The Cedi Andermatt konuklarının bedenlerini ve ruhlarını dengeliyor.

İsviçre’de spa deneyimini yaşamak için biletini buradan alabilirsin: İsviçre uçak bileti

SHA Welness Clinic, İspanya

Spa Otelleri Shea Wellness İspanya

Kaynak

Rotamızı İspanya’ya çeviriyoruz ve dünyanın en iyi spa otellerini keşfetmeye devam ediyoruz. Sıradaki mekanımız, SHA Welness Clinic.

Akdeniz’in en güzel sahil kesimlerinden birinde, Alicante şehrine bulunan SHA Welness Clinic, kendini “değişimin başladığı yer” olarak tanımlıyor. Sağlıkla ilgili her detayı bulabileceğin SHA Welness Clinic; zayıflama, fitness, arınma, alışkanlıkları yapılandırma ve bitkisel aroma terapi gibi programlarla konuklarını 360 derecelik bir terapiyle yeniliyor.

İspanya’da SHA Welness Clinic gibi keşfedilecek birçok iyi spa oteli var. İspanya uçak bileti fiyatlarına bakmadan spa tatilini ayarlama 😉

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın