Berlin'de Ucuz Tatil

Berlin’de Ucuz Tatil Yapma Tüyoları | Ucuz Berlin Gezisi

“Berlin’de ucuz tatil yapabilir miyim?” diye merak ediyorsan doğru sayfadasın özgür ruh! Pegasus, sana ekonomik Berlin uçak bileti fiyatları sunmakla yetinmiyor; az bütçeyle nasıl Berlin gezisi yapabileceğinin tüyolarını da veriyor.

Ama Önce Berlin’e Uçak Biletini Al!

Şimdi Sıra 4 Günde 20 Euroluk Berlin Seyahati Tüyolarında!

Günde 20 euro harcayacağın ucuz Berlin seyahati… Üstelik kalacak yer masrafları dahil! Gözlerini ovuşturmayı bırak, hayal görmüyorsun. Berlin infografiği sana gerekli bilgileri verecek.

berlinde-80-euroya-4-gun-gecirmek

Günde 20 Euro Harcayarak Berlin’de 4 Gün Geçirmek

“Her ay şu kadar parayı kenara atarsam 8 ay sonra Avrupa tatiline çıkabilirim.” diye düşünüyorsan söylemeliyiz ki o iş çoğunlukla öyle olmuyor. Üstelik tatil planını uzattıkça insan heyecanını yitiriyor. Sonuçta tatil yapmak, biraz da spontane olunca güzel!

Berlin’de günde 20 euro harcayarak tatil yapabilirsin. “Yok daha neler!” dediğini duyar gibiyiz, ama şaşırmayı bırakabilirsin. Beklentilerini düşürerek çok daha düşük günlük harcamalar ile dünyayı gezenler bile var. Lafı dağıtmayalım, sen şimdiden tatil çantasını hazırlamaya başla. İlk tatil gününü salı ya da çarşambaya getir. “Neden?” diye soracak olursan cevap basit: Ucuz Berlin uçak bileti almak için. Berlin’e gitmeden önce ayrıca otel rezervasyonu yapman gerekecek. Hafta içi günlerinde Berlin’in otelleri uygun fiyatlar sunuyor.

Gitmeden Önce

Almanya’nın başkenti Berlin, ülkenin en kozmopolit yeri. Üstelik burada Türkçe fazlasıyla yaygın. Neredeyse her sokakta Türkçe konuşan birileri ile karşılaşman olası. Türklerin en yaygın olarak bulunduğu şehirler arasında yer alan Berlin, bu durumda Türk gezginler için bir avantaja dönüşüyor. Kalacağın yer konusunda online rezervasyon yapmadan önce bir Türk işletmeci bulup iletişim kurarak Berlin’de oda fiyatlarını düşürmek mümkün. Hizmet satın aldığın yerlerde de daha iyi fiyat alabilmek için orada yaşayan Türklerden yardım alabilirsin. İlk taktiği verdik. Bunun dışında Berlin’e gitmeden önce şu noktalara dikkat edersen tatilin ucuza gelir:

  • Couchsurfing uygulaması, bütçene uygun yerler bulmak için ideal. Şansın varsa ücretsiz bir şekilde de kalabilirsin. Kalacak yer olarak Alexanderplatz ve çevresi ideal olur, çünkü bu bölgelerden her yere ulaşım kolay ve Berlin’de görülmesine gereken birçok yer de buralarda.
  • Welcomecard. Berlin’e gittiğinde bizce alman gereken kart. Özellikle kültür turu düşünüyorsan bu kart sayesinde müzelere ücretsiz girebilir, toplu taşımayı istediğin gibi kullanabilirsin. 4 günlük bir tatil için müzelere 3 günlük erişim de sağlayan kart alsan yeter. O da günümüz itibarıyla 47 euro. 3 gün içinde ulaşıma ve müzelere harcayacağın parayı düşününce inanılmaz hesaplı bir kart. Berlin WelcomeCard linkini buraya bırakıyoruz.
  • Burada ekonomik davranmanın bazı yolları var. Örneğin musluk suyu tüketmek gibi. Berlin’in musluk suları oldukça temiz. Otelde kalacaksın diyelim. Berlin otelleri, musluklarından yararlanabileceğin yerler. Şişeleri doldur, su masrafından kurtul…
  • Almanlar eğlenmeyi iyi biliyor, ama en iyi partiler gizli kapaklı oluyor. Nasıl? Şöyle ki boş fabrika gibi bir mekan bulunuyor, oraya ses sistemi kuruluyor ve partiden haberdar olanlar çoğu zaman ücretsiz bir şekilde eğlenebiliyor. Şehrin gece kulüplerinin çoğu ise ücretli. Yani gece hayatı peşindeysen ücretsiz partileri kovalaman gerekiyor. Böylece eğlence için ayıracağın bütçeyi ekonomikleştirebilirsin. Şehirdeki ücretsiz etkinlikler için şurayı takip edebilirsin: Berlin Free Events

1. Gün: Şehri Tanıma

Diyelim ki çarşamba günü havalimanına iniş yaptın. Kalacağın yere ulaşım için Berlin toplu taşıma sistemini kullan. WelcomeCard’in varsa bedava. Yoksa uzun mesafeli 2 saat geçerli toplu taşıma ücreti 2.80 euro. Alexanderplatz yakınlarında kaldıysan gidiş-dönüş masrafın olmayacak. Merak etme, bu bölge çevresinde birçok hostel ve butik otel seni bekliyor.

Kalacak yer düzenlemelerini yaptıktan sonra ilk gün Nikolaivertel bölgesine gitmek isteyebilirsin. Burası şehrin en eski bölgesi. Her ne kadar eski de olsa savaş sonrasında burası yeniden şekillendirilmiş ve günümüzdeki modern görünümünü almış. Tatiline çarşamba günü başladıysan ünlü Nikolaikirche (Nikolai Kilisesi) girişi için para ödemene gerek yok. O gün ücretsiz.

Mitte ve Alexanderplatz gibi yerler, ilk gün gezmek için ideal. Buralar düşük fiyatları aramak için pek ideal değil elbette; ama ucuz fast food zincirleri ve büfeler, ekonomik bir şekilde yeme-içme işini halledebileceğin yerler ve bu bölgelerden bir sürü var.

Alexanderplatz’dan Müzeler Adası’na (Museumsinsel) yürümek çok kolay. Berlin’de görülmesi gereken tüm müzeler, bu adanın içinde bir arada bulunuyor. Bir günde hepsini gezerim diye düşünme, zaten herhangi bir müzeye girince kendin de fark edeceksin. İlk gün için Bergama Müzesi gezisini öneririz. Burada özellikle İştar Kapısı tam anlamıyla büyüleyici! Müzeye giriş yetişkinler için 12, öğrenciler için 6 euro.

3 euro’ya kahvaltıyı (kahve ya da çay 1 euro, çörekler 2 euro), 7 euro’ya akşam yemeğini halledebilirsin.  

3+7+12+2.8 = 24,8 euro. Bahsettiğimiz kartı alırsan ilk gün için sadece yemeğe 10 euro harcarsın. Ne demiştik? Günde 20 euro. 10 euro cebine kaldı. İstediğin gibi harca. Berlin’de ucuz tatil yapmak ve tam bir kültür turu yapmak istiyorsan bu kart kesinlikle verimli

2. Gün: Halk Günü

Perşembe, Berlin’de halk günü olarak geçiyor. Berlin’de ucuz tatil yapmana yardımcı olacak bir gün! Ucuz fiyatlarla alışveriş yapmak ve bedava etkinliklere katılmak için iyi bir gün. Mesela KW Institute of Contemporary Arts ve Berlin Film Televizyon Müzesi. Bu iki yeri ücretsiz ziyaret edebilirsin.

İkinci gün biraz daha yorulacağız. Tam anlamıyla bir şehir turu yapmak istiyorsan bugün göreceğin eserler şu şekilde olmalı: Parlamento Binası, Brandenburg Kapısı, Holocaust Anıtı ve Tiergarten Parkı. Bunların hepsi ücretsiz. Tiergarten Parkı, günün yorgunluğunu atmak için mükemmel bir yer. Burası piknik yapan, yürüyüşe çıkan ve bisiklete binen insanlarla dolu. Ormanın içinde çeşitli sanat eserleri var. Yürüyüş yolunu takip edersen karşına çıkacaklar. Park çok büyük. Kaybolmamaya dikkat et!

Bugün etkinlikler için hiç para harcamadık. Kahvaltı 3 euro, öğle yemeği 5 euro, akşam yemeği 7 euro desek toplamda 15 euro yapar. Öğle yemeğinden feragat ederim diyorsan toplam 10 euro cepte. İstediğin gibi harca. Bahsettiğimiz kartı aldıysan günlük ücretsiz müze hakkın için Neues Müzesi’ni ziyaret edebilirsin.

3. Gün: Berlin Katedrali

Üçüncü günü Volkspark ve Berlin Katedrali’ne (Berliner Dom) ayırıyoruz. Volkspark, içinde sanat eserlerinin ve küçük göletler bulunduğu yemyeşil bir yer. Özellikle 1913 yılında tasarlanmış “Märchenbrunnen” (Masal Çeşmesi), Alman masallarında geçen karakterlerin yansıtıldığı harika bir erken dönem İtalyan su kenarı tiyatrosu örneği. Parkta gezindikten sonra seni uzun bir yürüyüş bekliyor. Parktan katedrale varmak için 2.2 km’lik bir yolu yürüyeceğiz. Yol boyunca geniş caddeler, kaldırımlar ve görülecek birçok yer olduğu için yolun nasıl bittiğini anlamayacaksın bile. Berlin’de ucuz tatil yapmak istiyorsan, toplu taşıma ya da bisiklet kiralama masraflarından kısman iyi bir fikir. 

Berlin Katedrali hakkında ne diyebiliriz? Görmeden bilemezsin… Her ne kadar İkinci Dünya Savaşı’nda ağır hasar görse de 1970’lerde restore edilerek günümüzdeki haline kavuşmuş. Katedralin çatısından izlenebilen manzara müthiş. İçerideki heykeller, freskler ve katedralin en alt katında bulunan mezarlık kesinlikle nefes kesici. Mezarlıkta Alman aristokrasisinin ünlü isimlerinin mezarlarını görebilirsin. Hepsi adeta bir sanat eseri…

Katedral gezisinden sonra hem yorulmuş olacaksın hem de akşam saatleri gelmiş olacak. Henüz yeterince geç olmadığını düşünüyorsan Kreuzberg’de kurulan Türk pazarını ziyaret edebilirsin. Daha sonra da Friedrichshain-Kreuzberg bölgesini turlayabilirsin. Berlin’de ucuz tatil yapmak için bu bölgeyi karış karış öğrenmelisin. Türklerin yoğun olarak yaşadığı bu bölge, ucuz alışveriş yapmak için birçok mağazanın konumlandığı bir yer. Türk olduğunu da söylersen ekstra indirim kapabilirsin. Daha ne olsun!

Berlin Katedrali’ne giriş ücreti 7 euro. Kreuzberg’e gitmek 2.8 euro. Yemek için 10.2 euro ayırabilirsin. Kahvaltı ve piknik 6 euro desen akşam yemeğine 4 euro’n kalıyor. WelcomeCard Berlin sahibi olduğunu düşünürsek katedrali gezisi sadece 5 euro olacak. 2.8 euro’luk ulaşım masrafından da kurtulacaksın. Yani akşam yemeğine 8.8 euro’n kalacak. Üstelik günde 1 kere de müze ziyareti hakkın var. Bugün de Bode Müzesi’ni ziyaret edebilirsin. Katedral ve Bode Müzesi bütün günü dolduracak.

4. Gün: Veda

Son günümüz. Günlük 20 euro harcayacağız demiştik. 47 euro değerinde seyahat kartı alınca bu miktarı çok daha aşağı çekebileceğimizi gördük. Berlin’de ucuz tatil yapmanın tüyolarından biri, turizm avantajlarından yararlanmak kesinlikle! 

Seyahat kartımızın kullanma süresi de bitti. Bugün şehrin alternatif yönlerini keşfedebiliriz. Gitmeden önce Berlin Duvarı’nın kalıntılarını görmek iyi bir plan olur. 1.3 km boyunca uzanan duvarın üzerinde grafiti’ler var. East Side Gallery olarak geçiyor. Mühlerstrasse bölgesine ulaşarak Berlin Duvarı’na gidebilirsin.

Son gün başka ne yapmalı? Uçuşun gece ise Berlin’in merkezi bölgelerinde amaçsızca dolaşmak iyi bir fikir. Şehrin her bölgesinde görülecek ilginç şeyler var. Tarihi binalar, sokak sanatçıları, duvar resimleri…

Berlin Uçak Bileti

Şehir hakkında merak ettiğin başka şeyler varsa aşağıya bıraktığımız yazılardan devam edebilirsin. Şehrin tarihi, kültürü, insanları, yeme-içme mekanları ve tabii ki en önemlisi kalınacak noktaları hakkında bu içeriklerden bilgi alabilirsin. Berlin’de beş yıldızlı otel de var, üç yıldızlı otel de. Berlin otelleri, fiyatları bakımından biraz yüksek gelirse şansını hostel ya da ucuz butik otellerde deneyebilirsin. Berlin’de ucuz tatil yapmak için paylaşımlı hostel’lerde kalmak iyi bir fikir. Erken rezervasyon kampanyalarına katılmak her zaman iyi bir fikir. Tabii ki uçak bileti için de!

Berlin Gezi Rehberi

Berlin Gece Hayatı Rehberi

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...