Avrupa’daki En İyi Pizza Restoranları

Sımsıcak bir rotayla karşındayız, Avrupa’nın en iyi pizza restoranlarını keşfe çıkıyoruz. Mozarella kaplı bu yolda, sucuklar, mantarlar, zeytinler ve mısırlarla karşılaşacağız. Hazır mısınız? 🙂

En İyi Pizza Hangisi?

Nerede yiyeceğini biliyorsan pizza çeşitlerinin hepsi insana parmağını ısırttırır. En iyi pizzalar, her zaman pizza ustasının kabiliyetine ve kullanılan malzemelerin kalitesine bağlıdır.

En İyi Pizzacı Nerede?

Dünyanın her yerine dağılmış durumdalar. Çevredeki en iyi pizzacıları genellikle bölgede yaşayan pizza tutkunları bilir. Biz de bu bilgiyi aldık ve ziyaretçileri tarafından puanlamış en iyi pizzacılar tablosunu oluşturduk.

En İyi Pizza Nerede Yenir?

En iyi pizza, İtalya’da yenir. Pizza, İtalyan mutfağının bir tarifi ve doğal olarak en iyi pizza ustaları, İtalyan kültüründen çıkıyor.

En iyi pizza arayışında sana gerekli olan şey bir İtalya uçak bileti. Çıtır hamuru ve yumuşacık peyniriyle en iyi pizzalar başka nerede yenir? Senin için Avrupa’nın en iyi pizzacılarını araştırdık.

avrupanın en iyi pizzacıları

Ve Ağızlar Sulanır: Avrupa’nın En İyi Pizzacıları

O, bir tutku… O, bir aşk… O, vazgeçilmez bir lezzet!

Tabii ki pizzadan bahsediyoruz. Avrupa’nın en iyi pizzacılarını keşfe çıkıyoruz.

Yolun düşerse bu mekanları kaçırma!

Londra-Pizza Pilgrims

Google: 4.4 ★

Nerede: Soho

Ne Yenir: Portobello&Truffle

Hesap Ne Gelir: ₺₺

Londra’da pizza tutkunlarının adresi belli: Pizza Pilgrims. Şehrin en canlı bölgesine konumlanmış Pizza Pilgrims, günün her saati kalabalık bir yer. Pizza Pilgrims’de bedava pizza yemek istersen bir pizza kutusunu al ve onu bir sanat eserine dönüştür. Pizza kutusundan yaptığın sanat eserini, online galeriye yüklersen ya da dükkana götürürsen bir tane bedava pizza senin!

Londra uçak bileti fiyatları için Pegasus tarifelerini inceleyebilirsin.

Berlin-Pizzeria Papà Pane di Sorrento

Google: 4.2 ★

Nerede: Ackerstrasse

Ne Yenir: Salsiccia e Carciofi

Hesap Ne Gelir: ₺₺

Berlin’in en iyi pizzacısı, günün her saati kalabalık. Şehrin merkezi Mitte’de bulunan Papa Pane di Sorrento, muazzam İtalyan pizzalarını Berlin’e getirmiş.

Pizza hakkında ilginç bir bilgi sıkıştıralım buraya. Pizza, her ne kadar İtalyan mutfağına ait olsa da tarihi çok eski. MÖ 5-6 yy. civarındaki Pers kayıtlarında pizza benzeri bir yiyecekten bahsedilirmiş. Yunanca’da pizzaya “pita” denir. Bizim kültürümüzdeki “pide” ile de çok benzerlik gösterir. Enteresan!

Roma-Pizza Zizza

Google: 4.6 ★

Nerede: Via delle Fornaci

Ne Yenir: Pesto&Prosciutto

Hesap Ne Gelir: 

En iyi pizza nerede yenir sorusunun yanıtı burası olmalı. Pizza Zizza, pizzayı adeta bir tutku haline getirmiş iki kardeşin açtığı bir pizza restoranı. Fiyatlar inanılmaz makul.

Pizza hakkındaki ilginç bilgilere devam edelim. İtalyanların ünlü tarifi pizza Margherita, ünlü pizza ustası Raffaele Esposito tarafından kraliçe Margherita adına yapılmış. İtalyan bayrağındaki kırmızıyı domates, yeşili fesleğen, beyazı ise mozarella simgeliyormuş. Hikaye güzel ama gerçekliği tartışılır çünkü kayıtlara göre Napoli’de böyle bir pizza yapılmaktaymış zaten. İsmi Margherita değilmiş o zamanlar.

Roma’da pizza hikayesi çok! Roma uçak bileti fiyatlarını incelemeye ne dersin?

Paris-Papelli

Google: 4.6 ★

Nerede: Faubourg-Saint Denis

Ne Yenir: Familiale à la burrata

Hesap Ne Gelir: ₺₺

Paris’in en iyi pizzasını Papelli’de tadabilirsin. Papelli’yi ziyaret etmeyi düşünüyorsan önceden rezervasyon yaptırmanda fayda var. Papelli’nin özgün pizzalarını mutlaka denemelisin!

Dünyanın düzenli olarak en çok pizza tüketen yeri Amerika. Anketlere katılan insanların % 94’ü, düzenli olarak pizza yediğini söylemiş!

Barselona-Pizza Circus

Google: 4.7 ★

Nerede: La Rambla

Ne Yenir: Catalana

Hesap Ne Gelir: 

Barselona’da ucuz yemek arıyorsan Pizza Circus’a mutlaka uğra. Şehrin en iyi pizzaları burada! Barselona’nın en merkezi yerine konumlanmış Pizza Circus, her saat çok kalabalık ama beklemeye değiyor.

Pizza hakkında bir ilginç bilgi daha geliyor: Dünyada yapılan araştırmalara göre pizza en çok cumartesi akşamları tüketiliyormuş.

Brüksel-Pizza Saco

Google: 4.5 ★

Nerede: Milcamps

Ne Yenir: Torino

Hesap Ne Gelir: ₺₺

Brüksel’in en iyi pizzasını arıyorsan Milcamps bölgesinde bulunan Pizza Saco’ya bir uğra. Menüdeki pizzalar arasından seçim yapmak oldukça zor. Neyi seçersen seç, memnun kalacaksın.

Dünyadaki ilk pizzacı Napoli’de açılmış. 1738 yılında açılan Antica Pizzeria, bilinen ilk pizza restoranı.

Kopenhag-Neighbourhood

Google: 4.2 ★

Nerede: Istedgade

Ne Yenir: Ham Blues

Hesap Ne Gelir: ₺₺₺

Danimarka’nın en iyi pizzasını nezih ortamıyla dikkat göz dolduran Neighbourhood restoranında yiyebilirsin. Pizzalarında sadece organik malzemeler kullanılan Neighbourhood’da vegan seçenekleri de var.

İlk dondurulmuş pizza, 1957 yılında Celentano kardeşler tarafından üretilmiş. Dondurulmuş pizza fikri inanılmaz tutmuş ve tüm dünyaya yayılmış. Başka ne olacaktı ki? Pizzadan bahsediyoruz. 🙂

Amsterdam-La Zoccola del Pacioccone

Google: 4.4 ★

Nerede: Centrum

Ne Yenir: Marinara

Hesap Ne Gelir: ₺₺

Amsterdam’ın en iyi pizzası, La Zoccola del Pacioccone’de pişiriliyor. İtalyan atmosferinin hakim olduğu ortamda şehrin en iyi İtalyan pizzalarını bulabilirsin.

Bill Murray, Stephen Baldwin, Jean Claude Van Damme ve Peter Berg; ünlü olmadan önce pizza kuryeliği yapan isimlerden bazıları. Yıldızlığa giden yol pizzadan geçiyor!

İstanbul-Çukurcuma 49

Google: 4.5 ★

Nerede: Beyoğlu

Ne Yenir: Tulumi

Hesap Ne Gelir: ₺₺

İstanbul’da en iyi pizza nerede yenir sorusuna cevap bulmak oldukça zor ama bir o kadar da lezzetli bir süreçti. Kararımızı verdik ve diğer pizza tutkunlarının yorumlarını da işin içine katınca sonuç, Çukurcuma 49 çıktı. Oldukça sıcak bir ambiyansa ve samimi çalışanlara sahip Çukurcuma 49, İstanbul’un en iyi pizzacısı olarak dikkat çekiyor.

İlk online pizza siparişi Michigan Üniversitesi’nde verilmiş. 1974 yılında konuşan bilgisayarları deneyen araştırma görevlileri, bilgisayar aracılığıyla pizza siparişi vermişler.

Biletini hemen almak için buraya tıklayabilirsin: İstanbul uçak bileti

Viyana-Pizza Mari

Google: 4.5 ★

Nerede: Leopoldsgasse

Ne Yenir: Margherita

Hesap Ne Gelir: ₺₺

Viyana’nın en iyi pizzası için Leopoldgasse bölgesinde keşfe çıkmalısın. Karşına Pizza Mari çıktığı anda içeriye dal çünkü burası tam bir pizza mabedi!

Ekim ayı, Amerika’da ulusal pizza günü olarak kutlanıyor. Dünyaya yayılması yakındır!

Belgrad-Pizza Bar

Google: 4.7 ★

Nerede: Mihajla Pupina

Ne Yenir: Inverno

Hesap Ne Gelir:

Belgrad’da en iyi pizzayı bulmak çok kolay. Mihajla Pupina bölgesine git ve Pizza Bar’ı bul. Belgrad’da ucuz yemek ve mükemmel lezzet arıyorsan burası senin mekanın olacak.

Dünyanın ilk Bitcoin ile yapılmış gerçek alışveriş deneyiminde de pizzanın adı var. 2010 yılında çok daha değersiz olan Bitcoin ile pizza alan bilgisayar programcısı Lazslo Hanyecz, iki pizza için tam 10.000 Bitcoin ödemiş! Günümüzde 100 milyon dolardan daha fazla bir rakam ediyor! Bu durum, ayrıca pizzayı tarihin en pahalı yiyeceği haline de getiriyor. 🙂

Prag-Pizzeria Kmotra

Google: 4.4 ★

Nerede: Jircharich

Ne Yenir: Quatro

Hesap Ne Gelir:

Avrupa’nın en iyi pizza  restoranları nerede? Keşfetmek senin elinde, en ucuz uçak biletleri Pegasus tarifelerinde!

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın