Fethiye Tatilini Unutulmaz Kılacak Ayrıntılar

Fethiye; lüks oteller, eğlence alanları, turizm tesisleri ile Türkiye’nin güneyinde bulunan bir tatil cennetidir. Ne teorik bir tanımlama oldu değil mi? Bu kelimeler kesinlikle Fethiye ruhunu tanımlamaya yetmiyor. Yapılan tanıma, Fethiye’nin ayrıntılarında kalmış güzellikleri de eklemek gerekiyor. Bizler bu ayrıntılardan eksiksiz bir şekilde bahsetmeye çalıştık. Sen de Dalaman ucuz uçak bileti ile Fethiye’ye ulaşarak, bu ayrıntılara yenisini ekleyebilirsin. Belki senin keşif listen bizim hazırladığımız bu listeden çok daha kabarık olur. Ne dersin?

Likya Mezarlarının Sırrını Keşfet

Bu eğlence dolu tatil beldesine gizem katan, Fethiye’nin en görülesi yerleri arasında Likya Kral Mezarları bulunuyor. MÖ 200 yıllarına dayanan kalıntılar ile donatılmış olan Likya’nın eserleri, şehrin dört bir yanına yayılmış durumda. Bunlardan en ünlü ve görkemlisi Amnitas Mezarı olarak kabul ediliyor. 100 tane basamağı tırmanarak varacağın bu mezarlık, Fethiye’de göreceğin en büyülü şeylerden biri.

Fethiye Likya Kral Mezarları

Ölüdeniz ’de Doğa ve Maceranın Tadını Çıkar

Sadece Fethiye ile değil, Türkiye’nin kıyı güzellikleri ile bütünleşmiş kusursuz bir doğa harikası, Ölüdeniz. Sakin turkuaz sular ve bembeyaz kumlarla çevrelenmiş Türkiye’nin en ünlü plajlarını barındıran bu güzellik, tam 15 km uzunluğunda. Özellikle lagün bölgesinde, görülen sık ağaçlar ve korunaklı doğa ile huzurun tanımını somut bir şekilde görebilirsin. Ölüdeniz sadece yüzmek için gidilesi bir yer değil. Güneş batar batmaz gerçekleştirilen gece kanosu etkinliklerine de katılman mümkün.

Fethiye Ölüdeniz

Terk Edilmiş Şehrin Atmosferini Kokla

Fethiye’den 8 kilometre uzaklıkta olan Kayaköy, sana farklı bir deneyim sunacaktır. Çünkü burası uzun süre önce terkedilmiş, hayalet bir şehir. Bu söylem seni ürkütmesin. Taş evler, dar sokaklar ve kiliselerden oluşan bu köy, turistlerin göz bebeği. 1920’ye kadar Türk ve Yunan halkının yaşadığı bu köyde, 1923 yılında gerçekleşen nüfus mübadelesi her şeyi değiştirdi ve bu köy 1957’de yaşanan deprem felaketi ile birlikte tamamen terk edildi. Geriye kalp kırıklıkları, yaşanmışlıklar ve koca bir tarih kaldı. Bu atmosferi içine çekmek, Fethiye seyahatini kesinlikle zenginleştirecektir. Fethiye tarihini sana detayı ile anlatacak olan Fethiye’nin tarihi güzelliklerini keşfetmek için; uçak biletini aldıktan sonra Fethiye Müzesi ve Roman Tiyatrosu’na kesinlikle uğramalısın.

Fethiye Kayaköy Kilise

Fethiye’ye Özel Maceraları Yaşa

Uçsuz bucaksız Fethiye-Ölüdeniz kıyılarını 2 bin metre yükseklikten izleme keyfini yaşatan yamaç paraşütü keyfi ve sana bu maceranda eşlik edecek hocalar seni bekliyor! Babadağ’dan kendini sonsuz maviliğe doğru bıraktıktan sonra, Fethiye’nin ne kadar muhteşem bir doğaya sahip olduğunu görebilirsin. Üstelik bu maceranın keyfine doya doya varabilmen için yamaç paraşütü eğitimleri arasından fiyat ve kalite karşılaştırması yapabileceğin birçok seçenek de bulunuyor.

Fethiye Yamaç Paraşütü

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...