Bişkek Seyahatine Gitmeden Önce Bilmen Gerekenler

Bişkek Seyahatine Gitmeden Önce Bilmen Gerekenler

Uzak bir coğrafyada ama bize çok yakın! Bu ikilemi bizimle tanıştıran bir Orta Asya kenti, Bişkek. Doğası, köklü kültürü ve sempatik insanları ile ünlü bu şehrin detaylarına, Bişkek uçak bileti araştırmadan önce göz atmaya ne dersin? Böylece seni harika bir deneyimin beklediğini kendine bir kez daha kanıtlamış olacaksın. Haydi, hazırsan Bişkek’in ayrıntılarına doğru ufak bir gezintiye çıkıyoruz!

 Vize Derdinden Muafsın

Bişkek Ala Too Meydanı

Bishkek, Kyrgyzstan – July 31, 2013: People walking around fountains at the country’s main square Ala-Too on July 31, 2013, Kyrgyzstan. Kyrgyzstan’s population is 5.2 mill, 34.4 perc. are under age 15

Belirli rotalarda yaşadığın vize muafiyeti, Kırgızistan için de geçerli. Bu yüzden çat kapı Bişkek’e gidebilirsin. Bişkek’e vardığında 5 iş günü içerisinde pasaportunla birlikte Devlet Kayıt Hizmeti Başkanlığında kayıt yaptırdıktan sonra, “vizesiz” ve “süresiz” olarak Bişkek’te kalabilirsin. Zaten kolay vize vermesiyle bilinen Kırgızistan, bu yönü ile diğer dünya vatandaşlarını da kendine kolayca çekebiliyor. Yani, vizesiz seyahat yapılacak yerler arasında bulunan Bişkek’i ertelemen için hiçbir neden yok.

Ekonomik Bir Tatil Seni Bekliyor

Bişkek Ekonomik Bir Tatil

Dancing Multi Colored fountain at dark night

Bişkek; ulaşım, konaklama, çarşı ve pazar bakımından ucuz bir kent. Fakat giderek bir turizm kentine dönüştüğü için birkaç yıl sonra bu ucuzluktan uzaklaşacağını düşünüyoruz. Şimdilik burada ekonomik tatilin tadını çıkartabilirsin. Ayrıca zamanın varsa Rusçayı en uygun fiyatlara öğreneceğin kent kesinlikle burası. Çünkü burada Kırgızca ve Rusça dilleri hakim olduğu için pratik yapma şansın da olacak.

Alışveriş Keyfini Sonuna Kadar Çıkarmalısın

Bişkek Kırgizistan Osh Pazarı

Bishkek, Kyrgyzstan – October 2, 2014: Interior view of the market called Osh Bazar

Bişkek’te alışveriş yapmak bütçen açısından akıllıca bir hareket olacak; çünkü burada yiyecekler daima taze ve kıyafetler de oldukça hesaplı! Burada pazarlık yapman için illa onların dilini konuşman gerekmez. Çünkü burası, birçok dilin bir arada kullanıldığı bir ülke ve Kırgızlar seni bu konuda hiç yadırgamayacaklardır. Türk vatandaşlarına olan sempatilerini de bu çarşı ve pazarlarda görebileceksin. Yaptığın hesaplı alışveriş, eşyalarını taşıtma noktasında sana pahalıya patlayabilir. Ekstra masraf yapmak istemiyorsan eşyalarını kendin taşımalısın.

 Hatırı Sayılır Bir Gece Hayatına Hazır Ol

Bişkek Gece Hayatı

Music Background DJ Night Club Deejay Record Player Retro

Bişkek’ten bir Berlin performansı bekleme; fakat beklentilerini de çok düşük tutma. Bişkek gece hayatı, kentte öğrenci nüfusunun yüksek olmasından dolayı bir hayli renkli. Üstelik burada bolca Türk vatandaşı ile karşılaşabilirsin. 12 Bar, Retro Metro ve Navigator Bişkek’in en ünlü eğlence mekanları arasında yer alıyor. Ayrıca eğlence merkezlerinde çok sayıda canlı gösteri ve Kırgızların milli içeceği “kımız” ile tanışman mümkün.

Aç kalman İmkânsız

Bişkek Kırgizistan Çay Evi

Asian national food (Manty), tea and bread on the table in outdoor tea house.

Bişkek yemeklerinde; Rus, Türk ve Orta Asya lezzetlerine sıkça rastlarsın. Bu kadar çeşitliliğin içinde kararsız kalıp, tanıdık tatlarla tatilini geçirmek istersen Türk lezzetlerine de sığınabilirsin. Özellikle Türk restoranlarında pide çeşitleri ve şiş kebap bolca karşına çıkacak. Farklı lezzetler için Kırgız lagman, kuurdak  ve Rus çorbası lezzetli seçimler olacaktır.

Kesinlikle Güvenli Bir Rota

Bişkek stressiz ve güvenli bir şehir. Bir protestonun içine düşmedikçe kaos ortamını görmen çok zor. Bu yüzden gidilecek güvenli seyahat noktaları arasında Bişkek’i de dahil edebiliriz. Bişkek’e gittiğinde kendini evindeymiş gibi hissedebilirsin.

Müzeleri İhmal Etmemelisin

Bir şehri sadece nüfus, üniversite, gece hayatı ya da lokantalar metropol haline getiremez. Kültür, tarih ve tabiat açısından değerli olan şehirler zamanla metropol görünümüne bürünür. Bişkek ise geleneksel ve modern eserlerin sergilendiği Güzel Sanatlar Müzesi ve Kırgızların tarihi, kültürleri ve yaşayışlarıyla ilgili önemli eserlerin yer aldığı Tarih Müzesi ile metropol olmayı başarıyor. Bişkek planlarını yapmadan önce ucuz uçak bileti seçeneklerini Pegasus’tan kontrol edebilirsin.

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...