floransa siena gezisi

Bir Bilet, İki Şehir: Floransa – Siena Gezisi

Hadi en klişe sıfatla başlayalım rehberimize: Rönesansın başkenti Floransa’ya gidiyoruz! Bu şehri gidip gördükten sonra “Klişelerin klişe olmak için haklı sebepleri vardır.” mottosunun arkasına sığınıp Floransa’yı başka bir sıfatla tanıtmanın haksızlık olacağı gerçeğini baştan kabul ediyoruz. Burası bir sanat, bir yeniden doğuş şehri. Floransa’da gezilir, Floransa’da yaşanır, Floransa’da bir ömür geçirilir ve hatta Floransa insanı şair eder! Evet, yeterince havaya girdiysek rehberimize klasik girişimizi yapalım:

Floransa Nerede, Floransa’ya Nasıl Gidilir?

Floransa İtalya’da, Toskana bölgesinin başkenti. Türkiye’den Floransa’ya doğrudan uçuş bulunmuyor. Bu yüzden Floransa’ya gitmek için Floransa uçak bileti değil Bologna uçak bileti araması yapman gerekiyor. Çünkü şehre ulaşmanın en kolay yolu, ucuz bir Bologna uçak bileti almak ve trenle Floransa’ya gitmek. Uygun fiyatlı uçak biletini nerede bulacağını sen zaten biliyorsun. 

Bologna havalimanına indikten sonra taksi, otobüs ya da ekspres trenle Bologna Central Tren İstasyonu’na ulaşıp buradan hızlı trenle Floransa’ya gidebilirsin. Eğer yalnız seyahat ediyorsan senin için en hızlı ve en ucuz seçenek Marconi Express ile tren istasyonuna gitmek olacak. Eğer 2 ya da daha fazla kişiyle seyahat ediyorsa taksi seçeneğini değerlendirebilirsin. 2023 yılı fiyatlarıyla bu mesafe için ortalama 18-20 euro civarı bir taksi ücreti ödeniyor. Marconi Express’in güncel fiyatlarını ise linkten kontrol edebilirsin. 

Bologna Tren İstasyonu’ndan Floransa’ya Nasıl Gidilir?

Bologna'dan Floransa'ya nasıl gidilir?

Bologna tren istasyonu büyük bir istasyon. Biletini aldıktan sonra treninin kalkacağı perona ulaşman bazen uzun sürebiliyor. Bilet alırken peronun uzaklığı ve trenin kalkış saatine dikkat etmende fayda var. Bazen istasyonda olduğun halde perona yürüme mesafesi çok olduğu için trene yetişememe ihtimali doğabiliyor. Bu uyarıyı da yaptıktan sonra Bologna’dan Floransa’ya giden trenlerle ilgili ipuçlarına geçebiliriz.

Bilet alırken karşına 2 farklı işletme çıkacak. Biri Trainitalia (Frecciarossa) diğeri ise Italo. Bilet fiyatlarında büyük farklar görürsen bil ki ucuz olanların hızlı tren olmama ihtimali var. Mutlaka seyahat süresine dikkat ederek biletini al. Hızlı trenle Bologna’dan Floransa’ya 37-38 dakikada ulaşacaksın. Eğer hızlı olmayan treni tercih edersen 1 saat 45 dakikalık bir tren yolculuğu seni bekliyor. Tren biletini doğrudan firmaların kendi sitesinden alırsan komisyon ödememiş olursun. Tabii trene binmeden önce istasyondan da alabilirsin ama ne kadar erken alırsan o kadar ucuza bilet bulursun. Bu arada şunu da belirtmeden geçmeyelim Italo’nun fiyatları Trainitalia’dan daha ucuz oluyor genelde. Eğer saati uyuyorsa tereddütsüz bir şekilde Italo’yu tercih edebilirsin. Dönüş biletini alırken trenlerin gecikme, rötar yapma ihtimalleri olduğunu göz önünde bulundurarak zaman hesabı yapman çok iyi olur. Kendini bir anda hiç hesapta yokken uçağını kaçırma gerginliğiyle baş başa bulabilirsin, aman dikkat!

Gurme Tavsiye: Hepimiz yemeyi içmeyi seven insanlarız, bu yüzden şu tavsiyeyi vermeden geçemeyiz; Bologna Havalimanı’ndan hayatında yiyeceğin en lezzetli pizzaları yapan muhteşem bir pizzacı var: Pizzeria Vecchia Malga… Burası Vedat Milor’dan da geçer not almış bir pizzacı, öyle düşün. Havalimanında olması gözünü korkutmasın. Fiyatları makul sayılır. Ortalama 10-15 Euro aralığında (2023) çok özel bir pizza yiyebilirsin. Restoran, pasaport kontrolünden çıkıp kendini taksi ya da trene atmak istediğin noktada yakalayacak seni. Kitapçının hemen karşısında, aklında olsun. 

Floransa’ya Ne Zaman Gidilir?

Floransa yaz aylarında tıpkı diğer İtalya şehirleri gibi çok kalabalık oluyor. Özellikle Amerikalı turistlerin akınına uğruyor. Turist nüfusu yerel nüfusu geçebiliyor zaman zaman. Müzelere girmek için online bilet almış olsan dahi yakıcı güneş altında uzun kuyruklar beklemek durumunda kalabiliyorsun örneğin. Yahut çok istediğin bir restorana haftalar öncesinden rezervasyon yaptırmadıysan içinde bir ukde kalarak oradan ayrılman gerekebiliyor. Ekim kasım itibariyle artık Floransa’yı doya doya gezmek için en ideal zamanlar başlıyor ve bu mayısa kadar devam ediyor. Karlı havaya yakalanma ihtimaliniz çok düşük. Kış mevsiminde gezmeyi sevenlerdenseniz Floransa kışın gezilecek en güzel şehirlerden biri diyebiliriz. 

İtalya Vizesi Nasıl Alınır?

İtalya vizesi için yetkili aracı kurum iData’dan randevu alman gerekiyor. Son zamanlarda vize randevularında yoğunluk yaşanıyor. Bu yüzden ne kadar erken vize randevusu bakmaya başlarsan senin için o kadar iyi. Başvuruların cevaplanması da uzun sürebiliyor bu arada. Yaşanabilecek gecikmeleri göz önünde bulundurmakta fayda var. 

İtalya’da Hangi Para Birimi Kullanılıyor?

İtalya’da para birimi olarak euro kullanılıyor. Diğer Avrupa şehirlerinde olduğu gibi İtalya’da da birçok yer kartla ödemeyi tercih ediyor hatta bazı yerler zorunlu tutuyor. Bu yüzden yanında yüklü bir nakitle gitmek çok da gerekli değil. 

Floransa’da Nasıl Tasarruflu Seyahat Edilir?

Floransa'da tasarruflu seyahat

Birçok Avrupa şehrinde olduğu gibi Floransa’da da bir şehir kartı var. İsmi Firenzecard. Kartın kapsamına ve güncel fiyatına resmi sitesi üzerinden bakabilirsin. Eğer kapsamın içerisinde “Ben buraları görmeden dönmem.” dediğin yerler varsa -ki neredeyse bütün müzeler dahil tutulmuş- bu kart büyük tasarruf etmeni sağlayacak. Ayıca bu kart bazı etkinliklere de indirimli girmeni sağlıyor. Şehir planını yaptıktan sonra hesap makinesini alıp “Normalde ne kadar harcarım, kart ne kadara geliyor?” soruları eşliğinde bir hesaplama yapabilirsin. 

Bu arada her ayın ilk pazar günü birçok Floransa müzesi ücretsiz ziyarete açık. Elbette büyük bir yoğunluk oluyor. Eğer seyahatin denk geliyorsa ve  sabahın erken saatlerinde gidip kuyruğa girersen en çok görmek istediğin müzeyi ücretsiz ziyaret edebilirsin. 

Mutfağı olan bir konaklama türü tercih ettiysen ve birkaç öğününü evde hazırlayarak tasarruf etmek istersen malzemelerini Pam Local marketlerinden almanı tavsiye edebiliriz. Burada fiyatların oldukça uygun olduğunu göreceksin. Pam dışında Conad süpermarketleri de karşına çıkacak. Buralarda da daha fazla seçenek olduğunu göreceksin. Eğer uzun süreli bir konaklama yapacaksan daha da uygun fiyatlar için biraz merkezden uzaklaşarak Coop’u ziyaret edebilirsin. 

Toplu Taşıma Biletleri 

Floransa’da toplu taşımaya binmeye hiç ihtiyaç duymama ihtimalin yüksek. Gezilecek görülecek yerler genellikle yürüme mesafesinde ve şehir merkezi çok da büyük değil. Eğer ihtiyaç duyarsan şehirde yaygın toplu taşıma araçları sırasıyla tramvay, otobüs ve taksi. Floransa’da metro yok. Tramvay biletlerini istasyonlardan alabilirsin. Otobüs biletlerini de duraklardan ya da otobüsün içinde alma imkanın var.

Floransa’da Gezilecek Yerler Nereler?

Floransa’da baktığın her yerde tarih ve sanat var. Sehrin kendisi bir açık hava müzesi ya da sanat galerisi gibi adeta. Müzelerinde ise bir insanın fani ömründe görüp görebileceği en değerli eserler mevcut. Şimdi en önemlilerinden başlayarak sıraya koyalım:

Uffizi Müzesi

Uffizi Müzesi, Floransa

Yalnızca Floransa’nın değil, yalnızca İtalya’nın da değil, dünyanın en önemli müzelerinden biri. Paha biçilemez Rönesans Dönemi eserlerine ev sahipliği yapan Uffizi tarihi şehir merkezinde yer alıyor. Michelangelo’nun, Boticelli’nin, Raffaello’nun, Caravaggio’nun ve daha birçok Rönesans Dönemi sanatçısının eserlerini burada görmek mümkün. Müzenin önünde uzun kuyruklar oluyor genelde. Biletinizi internetten alırken bir de ekstra olarak sıra beklememe bileti seçeneği çıkacak. Vaktiniz azsa bu seçeneği değerlendirerek kuyruğu atlayıp öncelikli olarak içeri girebilirsin. Uffizi Müzesi biletlerine buradan ulaşabilirsin.

Floransa Katedrali

Floransa Katedrali, Floransa

Diğer adıyla Santa Maria del Fiore… Şehrin simgesi olan büyük katedral adeta bir yön tayin edici olarak şehrin merkezinde yükseliyor. Yolunu kaybedersen kafanı kaldır, katedralin kubbesini ara ve yoluna devam et. 

1296-1436 yılları arasında uzun ve olaylı inşa sürecinden sonra 25 Mart 1436 yılında resmen ibadete açılan bu görkemli katedral, önünde içeri girmek için uzun kuyruklar oluşturan kalabalıklarla bir bütün olarak resim veriyor artık. İçeri girmek ücretsiz ancak içerideki farklı bölümleri ziyaret etmek için bilet almak gerekiyor. Floransa’da mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında olan bu mimari harikası katedrali ziyaret etmek için biletini buradan alabilirsin. 

Ponte Vecchio

Ponte Vecchio, Floransa

Floransa’yı ikiye ayıran Arno Nehri üzerindeki bu köprü, şehrin simgelerinden biri. Floransa’dayken yolun mutlaka buraya düşecek. Köprüden geçmen gerekecek. Burada birçok kuyumcu ve dünyaca ünlü lüks saat markalarının dükkanlarını; bu dükkanların önünde de oyuncak ya da slime satan sokak satıcılarını göreceksin. 

Santa Croce Bazilikası

Santa Croce Bazilikası, Floransa

Stendhal Sendromu’nun ana mekanı… Stendhal buradaki sanat eserlerinden o kadar etkilenmiş ki hafif bir baygınlık yaşayarak kendinden geçmiş. O gün bugündür sanat eserlerinin ihtişamı ve güzelliği karşısında yaşanan bu derin etkilenme haline Stendhal Sendromu deniyor. Burada Dante, Michelangelo başta olmak üzere birkaç ünlü Rönesans sanatçısının anıt mezarı bulunuyor. Biletleri diğer birçok müzeye göre daha ucuz, kuyruklar da daha kısa. Bunun karşısında gerçekten de insanı derinden etkileyen bir atmosfere sahip. Belki Stendhal gibi baygınlık geçirmezsin ama geldiğine de pişman olmazsın. 

Michelangelo Meydanı

Michelangelo Meydanı, Floransa

Floransa’yı panoramik olarak izleyebileceğin bir teras gibi düşünebilirsin bu meydanı. Yukarı çıkmak biraz yokuşlu ancak kesinlikle bu zahmete değiyor. Hemen terasın altında bir restoran da bulunuyor. Hatta şanslıysan restoranda yerel bir müzisyenin canlı müziğine de denk gelebilirsin. Açık bir havada güneş doğarken ya da batarken ziyaret edebileceğin Michelangelo Meydanı’nı giriş ücretsiz. 

En önemli yerleri detaylarıyla verdikten sonra Floransa’da görmen gereken diğer yerleri de şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Vecchio Sarayı
  • Signoria Meydanı
  • Pitti Sarayı
  • Republlica Meydanı
  • Gelleria dell’Academia

Floransa’da Nerede Yemek Yenir? 

İtalya’nın birçok şeyi gibi mutfağı da yüksek cazibe barındıran öğeler barındırıyor. Birkaç günlük tatilinizden birkaç aylık karbonhidrat hakkınızı tüketerek dönmeye hazır olun. 

Trattoria Za Za

Trattoria za za, Floransa

Mercado Centrale’de yer alan bu sürprizli restoran için önden rezervasyon yaptırırsan iyi olur. Rezervasyonsuz olsan dahi kısa bekleme süreleriyle büyük gruplar halinde içeri alınma ihtimalin yüksek. Bu restoran her biri ayrı bir dünya olan bölümlerden oluşan, dekorasyonuyla insanı büyüleyen bir atmosfere sahip. Floransa’da bir çok yerde olduğu gibi burada da Floransa’nın ünlü bifteği Steak Fiorentina’yı deneyebilirsin. Bunun dışında mekanın bir diğer meşhur ana yemeği ise muhteşem gnocchi’si (niyokki diye okunuyor). Bir tabak dolusu gnocchi sana yorgunluğunu unutturacak, İtalya’nın en güzel şehirlerinden birinde olduğunu derinden hissettirecek. 

Ara: e Sicilia

Ara e Sicilia, Floransa

Floransa’da neden Sicilya yemekleri yapan bir yeri öneriyoruz ki? Çünkü bir yerde uzun uzun oturmadan, doyurucu ve uygun fiyatlı klasik bir İtalyan lezzetinden mahrum kalmanı istemedik. Sicilya’da daha iyisini yapıyorlardır mutlaka ama buradaki aranciniler de oldukça başarılı. Farklı iç malzemelerle sunulan arancinilerden özellikle ıspanaklı olanı denemeni öneririz. Küçük bir mekan, yer bulursan oturabilirsin tabii ama aranciyi genellikle sokakta yürürken elde yenen bir çeşit atıştırmalık gibi düşünebilirsin. 

Mercado Centrale

Mercado Centrale, Floransa

Burası kapalı bir pazar alanı aslında. İkinci katında kocaman bir yemek alanı mevcut. Farklı tezgahlardan farklı yiyecekleri ve içecekleri alıp ortak alanda yiyebilirsin. Eğer bir futbol maçına denk gelirsen burada büyük ekranlarda verilen maçı izlerken yenen kalabalık ve coşkulu yemeğin zevkini de yaşamış olacaksın. O anda yoğrulup kesilen hamurla yapılmış makarnalar, taş fırın pizzaları, diğer dünya lezzetleri, göz alıcı tatlılar… Ne ararsan var. 

Ginos Bakery

Ginos Bakery, Floransa

Yine bir Sicilya lezzetiyle karşındayız ama gerçekten çok başarılı bir örneğine rastladığımız için önermeden geçmek istemiyoruz. Muhteşem cannoli tatlılarıyla meşhur olmuş tarihi bir pastane Ginos. Güzel bir kahve yanına bir tane dışı çıtır içi yumuşacık cannoli… Yürürken azalan enerjin bi anda geri geldi bile!

Vivoli

Vivoli Affogato, Sicilya

Vivoli’de affogato denenmeden Floransa’dan dönülmez. Affogato bir çeşit kahve temelli tatlı. Bir top vanilyalı dondurma üzerine dökülen espresso ile ortaya çıkan şaheser. Bu tarihi kafenin önündeki kalabalıktan da ne kadar özel bir tat olduğunu az çok anlayacaksın. Vivoli’deki affogato kendine özgü bir görünüme sahip. Fincanın içine köşeli bir şekilde yayılan dondurmanın ortası açılıyor ve bu kısma espresso dökülüyor. Böylece o klasikleşmiş görüntü ortaya çıkıyor. 

Diğer Floransa Yeme İçme Tavsiyeleri

Kahvaltı için; meşhur sandviç dükkanı All’antico Vinaio, Coffee&Kitchen, Ala Grande Caffe

Dondurma için; Gelateria Edoardo il Gelato Biologico (Floransa’nın en iyi dondurması)

Akşam saatlerinde pizza yiyip ardından açık havada içeceklerinizle hoş vakit geçirmek için; Piazza Santo Spirito’da yer alan Gustapizza ve ardından Volume bar.

Manzara eşliğinde kahve için: Oblate Cafeteria.

Floransa’da Nerede Alışveriş Yapılır?

Floransada alışveriş yapılacak yerler

Floransa da diğer İtalya şehirleri gibi alışveriş konusunda insanın çelecek birçok cazibe merkezine sahip elbette. Biz diğer konularda da olduğu gibi burada ucuz yollu alışverişin peşine düşeceğiz elbette ama her gezdiğimiz mağazadan bir şey alacağız diye bir şey yok. Bazen bazı mağazaları sadece gezmek bile çok keyifli olabiliyor. O yüzden yelpazemizi geniş tutalım. Bu arada Floransa’nın sokaklarına kurulan pazarlarda bol bol deri kokusu koklamaya hazır ol. Deri ceketler, çantalar, eldivenler, kemerler… Her yer deri ürünlerle dolu bu şehirde. 

Rinascente Firenze

Burası Floransa’nın meşhur “department store”u. Yani çok katlı, açık düzen, farklı markaların kendine ait alanlarının olduğu bir çeşit alışveriş merkezi. Rinascente Firenze birbirinden lüks markaları bünyesinde barındıran bir büyük bir mağaza. Burayı gezmek, fikir almak, fiyat karşılaştırmak için ziyaret etmek isteyebilirsin. 

WP Store

İtalya sokak modasının en güzel örneklerini bulabileceğiniz, oldukça ilgi çekici bir mağaza. Hem kıyafetler ilginizi çekecek hem de mağazanın konsepti. 

FLY- Fashion Loves You Store

Burası çok şık bir vintage store. Eğer buraya zaman ayırırsanız kendine hikayesi olan güzel bir hatıra bulabilirsin.

Societe Anonyme

Avangart bir tarza sahip olan konsept bir mağaza. Mağazada dünyaca ünlü tasarımcıların ürünleri de mevcut. Erişilebilir lüks tanımı burası için kullanılabilir diye düşünüyoruz. 

Flying Tiger Copenhagen

Bu Danimarkalı hediyelik eşya dükkanı Floransa’da birkaç noktada karşına çıkacak. Zaten içeri girmekten kendini alıkoyamayacaksın. Oyunlar, oyuncaklar, kalemler, boyalar, defterler, ev eşyaları ve daha bir sürü renkli ilgi çekici ürün. Fiyatları da makul. 

Legami Milano

Burası da çok fazla sayıda hediyelik eşya, kırtasiye ürünü, oyun ve oyuncak satan rengarenk bir dükkan. Buradan hem kendine hem de sevdiklerine hatıra hediyelik eşya alabilirsin. 

La Bottega del Tartufo

Birçok şubesi bulunan bu dükkanda; trüflü, sarımsaklı, biberli vb. içeriklere sahip kaliteli zeytinyağları ve soslar bulabilirsin. Eve dönerken yanında götürmek isteyeceğin, hediye edebileceğin ürünler irili ufaklı boyutlarda satılıyor.

Officina Profumo- Farmaceutica di Santa Maria Novella

500 yıllık geçmişe sahip tarihi parfümcü… Floransa’da iki mağazası mevcut. Floransa’yı ziyaret eden herkesin kokularını denemeden geçmediği özel bir durak. 

Floransa’dan Siena’ya Nasıl Gidilir?

Floransa'dan Siena'ya nasıl gidilir?

Geldik gezimizin ikinci durağına… Genellikle Floransa seyahati söz konusu olunca Bologna-Floransa ikilisi tercih edilir ama biz bir değişiklik yapalım ve bu sefer işin içine Siena’yı katalım dedik. 

Tarihi şehir merkezi UNESCO tarafından koruma altına alınan bu küçük Toskana şehri o kadar güzel, o kadar masalsı ki sanki bu dünyaya ait değilmiş gibi bir his veriyor. Ayrıca Floransa’ya da oldukça yakın. Biletimizi yukarıda da bahsettiğimiz Trainitalia (Frecciarossa) firmasından alıyoruz çünkü Italo’nun Siena seferi maalesef yok. Gidiş için sabah erken bir saati, dönüş için de geç bir saati seçip uzun ve dopdolu bir gün geçiriyoruz. Hızlı trenle yaklaşık 1 saat 30 dakika süren yolculuktan sonra şehrin tarihi merkezine gitmek için otobüse binmek gerekiyor. İşte burada otobüs durağına varmak için enteresan bir yolculuğa çıkıyoruz. 

Siena tren istasyonundan dışarı çıktıktan sonra tam karşında bir avm göreceksin (Bu arada istasyonun içinden otobüs bileti almayı unutma). Bu alışveriş merkezine girdikten sonra yürüyen merdivenlerle yukarı çıkman gerekecek. Uçsuz bucaksız gibi görünen bu merdivenler sana bir yerden sonra “Acaba şu an yanlış şey mi yapıyorum.” hissi verecek. Ancak emin adımlarla bir yürüyen merdivenden diğerine doğru ilerleyebilirsin, doğru yoldasın. Artık iyice şehrin tepesine doğru çıktıktan sonra merdivenler bitecek ve sokağa adım atacaksın. Sokağa kavuşur kavuşmaz karşı kaldırıma geçip otobüs beklemeye başlayabilirsin. Birkaç  duraklık kısa bir otobüs yolculuğundan sonra kendine Piazza del Campo’yu hedef olarak belirleyerek yürümeye başlayabilirsin. Artık buradan sonra gördüğün her şey yanına kar kalacak. 

Siena’da Bir Günde Neler Yapılır?

Siena'da bir günde neler yapılır

Siena’da her yıl biri 2 Temmuz diğeri 16 Ağustos’ta olmak üzere iki kez at yarışları düzenleniyor. Bu yarışlara şehrin 17 mahallesini temsilen 17 jokeyli at katılıyor. Yarış, Piazza del Campo’da düzenleniyor. Meydana gittiğinde yarışın yapıldığı parkuru göreceksin. Eğer seyahat tarihin, yarışların yapıldığı tarihlere denk geliyorsa elbette yapacağın en iyi şey izleyicilerin arasına katılıp bu heyecana ortak olmak olacak. 

Siena sokaklarında gezerken dikkatini çeken şeylerden biri de bir sokaktan diğerine geçtikçe evlerin duvarlarından sarkan farklı farklı bayraklar olacak. Her mahallede bambaşka renklerde ve desenlerde o mahalleyi temsil eden bayraklar göreceksin. Bu 17 farklı bayrağın örneklerini Siena’daki hediyelik eşya dükkanlarında bulmak da mümkün. Eğer yarışı izlediysen kazanan mahallenin bayrağını kendine hatıra olarak satın alabilirsin. 

Siena’da görülmesi gereken yerlerin başında elbette Piazza del Campo’da yer alan Palazzo Publico geliyor. Sarayın içindeki freskler, geçmişte şehrin yönetimi ve yapısıyla ilgili birçok ipucu barındırıyor. Bileti hemen girişteki satın ofisinden satın almak mümkün. 

Siena’da görülecek bir diğer yer ise şüphesiz ki bütün görkemiyle Piazza Duamo’da yer alan Siena Katedrali… Gotik mimariye sahip bu katedral, 1215-1263 arasında inşa edilmiş. Şehirde geçirdiğin kısa süre içerisinde içeriye girme fırsatı bulamasan bile katedrali mutlaka dışarıdan görmek isteyebilirsin. 

Campo Meydanı’ndan şehrin tepe noktalarına doğru çıkacağın merdivenler, gireceğin dar sokaklar seni şehrin içinde yapacağın en güzel tur için kendiliğinden yönlendirecek. Başladığın noktaya geri döndüğünü de göreceksin zaman zaman. Çünkü şehir gerçekten küçük ve sen kaybolduğunu düşündüğün anlarda bile aslında kalabalığı takip ederek yolunu kolaylıkla bulabileceksin. 

Siena’da Ne Yenir, Nerede Yenir?

Siena’da tarihi yapılar içerisinde çok şık restoranlarda çok lezzetli yemekler servis eden birbirinden özel restoranlar mevcut. Eğer şehrin atmosferiyle bütünleşmiş şık bir restoranda güzel bir yemek yemek istersen sana önerimiz Antica Osteria da Divo olacak. Trüflü Risotto, deniz mahsüllü makarna, Steak Fiorentina ve daha birçok seçenek arasından tercihini yapabilirsin. 

Eğer Siena’daki yemek zamanını atıştırmalıkla hızlıca geçiştirmek istersen sana Pizzeria Gurgu Kebab’ı önerebiliriz. Buradan bütün ya da dilim şeklinde pizzanı alıp ya yürüyerek ya istediğin yerde oturarak yemeğini yiyebilirsin. 

Siena’da Alışveriş İçin Nereye Gidilir?

Sienada nerede alışberiş yapılır

Siena’da tarihi şehir meydanına gitmek için otobüsten indiğin meydandan itibaren yol boyunca karşına birçok mağaza çıkacak. Kimi yerel kimi global bu markaların mağazalarına göz atmak isteyebilirsin. Tarihi şehrin girişinde OVS mağazası karşına çıkacak örneğin. İtalyan markası olan OVS; kadın, erkek, çocuk ve kozmetik bölümleri olan uygun fiyatlı alışveriş imkanı sunan büyük bir mağaza zinciri. İtalya’nın birçok şehrinde karşına çıkacaktır. Burada da OVS’u ziyaret edip bütçene uygun alışveriş yapabilirsin. 

Hediyelik eşya için Piazza Del Campo’daki dükkanlara uğrayabileceğin gibi, Floransa’da da mağazası bulunan Legami Milano’ya uğrayabilirsin. Buradaki mağaza Floransa’dakinden çok daha büyük ve çok çeşitli. Hem kendin için hem de sevdiklerin için buradan hatıra eşya satın alabilirsin. 

Via di Citta üzerinde Cappelleria Bertacchi adında bir şapkacı bulunuyor. Onlarca farklı renk ve modelde birbirinden güzel şapkalar bulabileceğin bu mağazayı da ziyaret edeceğin dükkanların arasına ekleyebilirsin. 

Bu önerimizle birlikte yazımızın sonuna geliyoruz. Ancak okumaya devam etmek istersen Yine Yeniden Bolonya  yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın