çiftlere özel kasım ayı tatil rotaları

Kasımda Aşk da Seyahat de Başkadır: Çifte Kumrulara Özel Romantik Tatil Rotaları

“Kasımda Aşk Başkadır” filminin kültleşmesiyle her kasım ayında çiftleri romantik kaçamaklar yapmaya teşvik eden o zaman dilimine girmiş bulunuyoruz. Sevdiğin insanla geçirdiğin vakitleri unutulmaz kılabilmek mümkün. Seyahatler ise anı biriktirmenin ve yeni yerleri birlikte keşfetmenin en büyülü hallerini sunuyor. Sonbaharın kendini iyiden iyiye hissettirdiği bu kasım ayı da çiftler için güzel tatil seçeneklerini peşinde sürüklüyor.

Dökülen sarı yapraklar, kışlık kıyafetler, dumanı üzerinde sıcak içecekler ve baş başa geçirilecek romantik bir tatil kulağına hoş geliyorsa çiftlere özel tatil yerleri için önerilerimizden bahsedelim. Belki bu kasım ayında ilişkinizin en güzel tatilini yaşarsınız.  

Gezgin Çiftlere Özel Yurt İçindeki Romantik Duraklar

Çiftlere özel kasım ayı tatil rotaları yurt içi

Balayı tatilinin keyfini çıkarmak isteyenler ya da sakin ve baş başa bir tatili iple çekenler. Türkiye’nin tatil beldelerinde eşsiz bir deneyim yaşamaya ne dersiniz? Seyahatinizi yurt içi olarak planlıyorsanız önereceğimiz bu rotaları bir düşünün deriz. 

Kapadokya: Eşsiz Manzaralara Doğru

Çiftlere özel kasım ayı tatil rotaları kapadokya

Bambaşka bir dünyanın kapılarını aralayan Kapadokya, büyüleyici bir atmosfer sunuyor. Mağaralar, peribacaları ve gökyüzünde süzülen balonlar, bir masalın içerisindeymiş gibi hissetmeye yetiyor. Burayı ziyaret edecek çifte kumrulara gün doğumlarını ve gün batımlarını kaçırmamalarını öneriyoruz. Yeraltı şehirlerinde mistik bir maceraya çıkmak da güzel bir deneyim olabilir.

Aktivite planlamak isterseniz Kızıl Vadi, Aşk Vadisi ve Güvercinlik Vadisi’nde ATV turlarına katılabilir ya da yürüyüş yapabilirsiniz. Tabii balon turunu da unutmamak lazım. Tatil planı yapmadan önce Bir Bilet İki Şehir: Kapadokya Gezisi ve Elazığ Gurme Turu yazımıza mutlaka göz atmanı öneriyoruz. 

Kayseri Uçak Bileti Ara

Kalkan: Gündüz Deniz, Gece Yıldız Manzarası

çiftlere özel kasım ayı rotaları kalkan gezisi

Kalkan-Kaş bölgesi yaz aylarının popüler durakları içerisinde yer alsa da sonbahar aylarında da sakinliği ve güzel havasıyla tercih edilebilir bir güzergâh haline geliyor. Partnerinle birlikte kasım ayında yurt içinde hala denize girilebilen bir yer arıyorsanız burayı değerlendirebilirsiniz.

Butik otel seçeneklerinin yanı sıra muhteşem manzaralı kiralık villalarda da kalabilirsiniz. Sezon dışı olduğu için fiyatlarda yaz sezonuna görece daha uygun olacaktır. Geceleri yıldızları izleyip denize düşen yakamozun keyfini çıkarırken gündüz doğa harikası yerleri gezebilir, sıcaklar azalmışken antik kentlere keşif dolu bir ziyaret gerçekleştirebilirsiniz. 

Kalkan, Antalya’nın bir ilçesi olsa da Muğla’nın sınırlarına hayli yakın. Bu nedenle Dalaman’a uçup aktarma yaparak bu bölgeye ulaşabilirsin. 

Dalaman Uçak Bileti Ara

Yedigöller: Doğanın İçinde Bir Gezi

Çiftlere özel kasım ayı rotaları yedigöller

Bu önerimiz doğada vakit geçirmeyi seven, sonbahar romantizmini iliklerine kadar yaşamak isteyen çiftlerimiz için geliyor. Kışlıklarınızı hazırlayın, doğanın tüm renklerini keşfedeceğiniz bir yere doğru yola çıkıyoruz! Bolu’da bulunan Yedigöller hem kampseverlerin hem de doğada vakit geçirmek isteyenlerin özellikle sonbahar aylarında en çok ziyaret ettiği duraklar arasında yer alıyor. Burada dilersen çadırda, dağ evinde ya da otelde kalabilirsin. Tertemiz derin bir nefes alıp dökülen yaprakların çıtırtıysa gerçekleştireceğiniz doğa yürüyüşüne kuşlar, sincaplar ve yüzlerce bitki türü de eşlik edecek. 

Yedigöller, ismini içerisindeki yedi gölden alıyor. Ziyaretin sırasında bu göllerin yanında huzur bulacağının garantisini veriyoruz. Yedigöller, İstanbul ve Ankara’ya hemen hemen aynı uzaklıkta bulunuyor. Dilersen İstanbul’dan ya da Ankara’dan da bu bölgeye aktarma yapabilirsin.

İstanbul Uçak Bileti Ara

Keşfetmeyi Seven Çiftlere Özel Yurt Dışındaki Romantik Duraklar

Çiftlere özel kasım ayı yurt dışı rotaları

Daha önce partnerinle yurt dışı seyahat planı yapmış mıydınız? Bu kasımda yurt dışı seçeneklerini değerlendirmek, güzel bir tatilin kapılarını aralayabilir. Yurt dışında gidecek bir yer arıyorsanız hem sıcak iklimin hem de sonbaharın ruhunu yaşabileceğiniz farklı önerilerimizi gezgin çiftler için derledik. 

Şarm El-Şeyh: Mısır’ın Kızıldeniz Rivierası

Çiftlere özel kasım ayı tatil rotaları, şarm el şeyh

Mısır’ın güzel yüzü Şarm El-Şeyh, Kızıldeniz’in kıyısında en renki haliyle gezginleri bekliyor. Burayı özellikle dalış yapmak isteyen çiftlere öneriyoruz. Renkli balıkların arasında Kızıldeniz’de mercanlarla birlikte tüplü dalış yapmak, tatilinizi zenginleştirmek için güzel bir seçenek olabilir. Üstelik buranın deniz ürünleri de mutlaka denenmeli. UNESCO’nun barış ve güzellik açısından dünyanın en iyi şehri seçtiği Şarm El-Şeyh, görece uygun fiyatlı bir lüks tatil arayanlar için güzel bir seçenek. 

Sonbahar ve ilkbahar aylarında ortalama günlük sıcaklıklar 25-30 derecede seyrettiği için yazı yeniden yaşamak isteyenlerin adresi diyebiliriz. Buraya ulaşmanın en kolay yolu ucuz Şarm El-Şeyh uçak bileti almaktan geçiyor. 

Şarm El-Şeyh Uçak Bileti Ara

Budapeşte: Bir Peri Masalı

Çiftlere özel kasım ayı tatil rotaları, budapeşte

Romantik bir seyahat denilince akla ilk olarak Paris geliyor, ama Budapeşte’nin bu konuda hakkının yendiğini düşünüyoruz. Tuna Nehri’nin üzerinden geçen Zincirli Köprü, Castle Hill’in bahçelerinden görünen muhteşem manzara, peri masallarını andıran Balıkçılar Tabyası ve Tuna Nehri’nin ortasında tüm güzelliğiyle büyüleyen Margaret Adası, romantik bir tatil geçirmek isteyen çiftler için biçilmiş kaftan. 

“Kasım ayında seyahat başka!” dememizin bir sebebi de Noel pazarları. Tüm ışıltısıyla büyüleyen Noel pazarlarından biri de Budapeşte’de kuruluyor. Budapeşte’deki Noel pazarını yakalamak için seyahatini 17 Kasım – 1 Ocak tarihleri arasında planlayabilirsin. Daha detaylı bilgi almak istersen Budapeşte Tatili: Budapeşte’de Yapılacak Şeyler yazımızı okuyabilirsin. 

Budapeşte Uçak Bileti Ara

Prag: Yeniden Aşık Olma Zamanı

Çiftlere özel kasım ayı tatil rotaları, Prag

Şatolar, kaleler, şairlere ilham veren sokaklar ve büyüleyici Orta Çağ mimarisinin harmanladığı Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag, romantik çiftler için unutulmaz bir tatil vadediyor. Prag’da romantizmi ateşleyecek önerilerimize geçecek olursak:

Birlikte Vlata Nehri’nde yüzen bir caz kulubü olan Jazz Botu’nda güzel bir yemek yiyebilir, Charles Köprüsü’nün muhteşem atmosferinde yürüyebilir ve Prag Kalesi’ne çıkıp şehir manzarası izleyebilirsiniz. UNESCO’nun koruma listesinde bulunan Old Town Meydanı’na vakit geçirmenizi de mutlaka öneririz.

Prag’da gezilip görülecek yer çok. Daha önce öve öve bitiremediğimiz yazılarımızı okuyup seyahat planı yapmak isterseniz aşağı birkaç yazımızı bırakıyoruz.

Bir Bilet, İki Şehir: Prag ve Berlin Gezisi

Masal Diyarı Prag’da Rüya Gibi Balayı  

Buraya ulaşmanın en kolay yolu ise ucuz bir Prag uçak bileti almaktan geçiyor. 

Prag Uçak Bileti Ara 

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Gökyüzü Gözlem Yerleri: Yıldızları İzlemek İçin En İyi Yerler başlıklı yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın