Hangi Şehirde Hangi Keyif Bedava?

Dünyanın en pahalı şehirlerine seyahate çıktın diye çok para harcamak zorunda olduğunu düşünme. Bu şehirler, aynı zamanda ziyaretçilerine gayet uygun aktiviteler de sunuyor. Uygun mu dedik? Konu ekonomiyse kibarlığın lüzumu yok, bu şehirlerde bazı aktiviteler bildiğin bedava! “Her şey para demek değildir!” felsefesine şöyle bir uğramış bazı şehirler, seyahatte yapılacak bedava aktiviteleri beğenimize sunmuş. Faydalanmamak tabii ki olmaz. Hele bir de bu şehirler için ucuz uçak bileti ayarlama fırsatını yakalarsan, “Az Para ile Çok Gezenler Kulübüne” ismini yazdırabilirsin!

Oslo’da Kuzey Işıklarının Büyüsü
İskandinavya’nın cep yakan şehri Oslo’da yapılabilecek en güzel şey bedava! Kuzey ışıklarını (Aurora Borealis) seyre dalmak… Bunun için tek yapmanız gereken kasım-mart ayları arasında, bulutsuz bir günde göğe bakmak ve rengârenk ışıkların dans gösterilerini izlemek. Her gece gökyüzüne bakmayı ve mavi-yeşil ışık şovlarına katılmayı unutma.

Oslo Kuzey Işıkları

Viyana’nın Meşhur Lippizan Atları ile Tanışma Şansı
Viyana’nın en meşhurları arasında Lippizan Atları bulunur. Binicilik meraklısı olmasan bile, şirinlikleri ve asaletleriyle seni gülümsetecek bu atlarla tanışmak ve kısa gösterilerini izlemek bedava. Her gün 10.30-11.00 saatleri arasında gösteri kostümlerini giymiş ünlü Lippizan atlarını; İspanyol Binicilik Okulu’nun ahırlarından, kapalı salonlarına giderken izleme fırsatını yakalayabilirsin. Bu harika geçit, inanılmaz fotoğraf karelerine de konu olabilir.

Viyana

İsviçre’nin Çikolata Fabrikasında Çikolataya Doymak
İsviçre’nin Heidi’sine ne kadar çok gönül verdiysek, çikolatalarını da bir o kadar sevdik. Yalnız burada çikolatalar biraz pahalı. Ama dert etmeye gerek yok, çünkü burada Charlie and the Chocolate Factory tadında muhteşem bir fabrika var. Lindt Çikolata Fabrikası’na düzenlenen turlar tamamen ücretsiz. Tur sonunda çikolata müzesini de gezebiliyorsunuz. Gezinin en tatlı yanı, numune çikolatalardan dilediğince yeme özgürlüğü! Sevgili Lindt, bir tane daha aldık, sorun etmeyeceğini düşünüyoruz!

İsviçre Çikolata Fabrikası

Paris’te Ne Varsa Eskilerde Var
Paris’in en ünlü yapılarından Notre Dame Katedrali’ni keşfetmek bedava, keyfi ise paha biçilemez. Katedrale ücretsiz olarak düzenlenen turlara katılarak, 1163 yılının gotik mimarisinin karşısında büyülenebilirsiniz. Ayrıca her ayın ilk pazar günü Paris’teki bazı müzeler de ücretsiz. Louvre Müzesi, Musee National du Moyen Âge, Musee d’Orsay, Centre Pompidou Paris’in ücretsiz müzelerinden.

Paris

Kopenhag’da Depozitolu Bisiklet Keyfi
Kopenhag’ın en güzel sokaklarını duymuşsundur. Bu sokaklarda tabanların şişene kadar gezebilir ve hiç şikâyet etmeyebilirsin. Peki, bu sokakları ödünç aldığın bisikletlerle gezebileceğini söylesek? Evet, Kopenhag şehirdeki bisiklet ulaşımını geliştirmek için böyle bir yol izlemiş, bize de bu projeye katkıda bulunmak düşer. Bisikletleri alırken depozito bırakıyorsun ama geri getirdiğinde paranı anında geri alıyorsun.

Kopenhag

Londra’dan Yüzümüzü Güldürecek Fırsat!
Londra’nın arka sokakları kahkaha sesiyle çınlar. Stand-up gösterilerinin merkezi haline gelen şehirde bulunan birçok barda bu gösteriler ücretsiz düzenleniyor. Camden Head, Angel Comedy Club, The Comedy Bin bu mekânların en bilindik olanları. “Çok güldük kesin ağlayacağız” kehanetinden uzaklaşarak, dilediğince kahkaha atmanın keyfine varmalısın. Sence de esprilerin komik olmaması durumunda bile, yüzümüzü güldürecek bir avantaj değil mi?

Londra

Stockholm’de Ücretsiz Buz Pateni Keyfi
Stockholm soğuk ama neyse ki içimizi ısıtan fırsatları mevcut. Stockholm’ün en ünlü buz pisti Kungstradgarden’den yararlanmak ücretsiz. Git ve dilediğince kayma keyfini yaşa. Pistin etrafındaki stantlarda satılan sıcak içecekler konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğiz. Ücretli olsa da, sıcak bir kahve içmek keyfine keyif katacaktır.

Stockholm
.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...