• Ana Sayfa
  • Barselona
  • Tek Kuruş Harcamadan Gez: Barselona’da Ücretsiz Olarak Yapabileceğin Şeyler
Barselona Gaudi Eserlerini Gez

Tek Kuruş Harcamadan Gez: Barselona’da Ücretsiz Olarak Yapabileceğin Şeyler

Piyangodan yüklü miktarda para kazansan ne yapardın? İnsanların çoğu bu soruya “Gezerdim” yanıtını veriyor. Başka dünyaları, farklı kültürleri tanımak için çok paraya ihtiyaç olduğunu düşünüp gezgin ruhlarını dizginlemeye çalışıyorlar. Oysa başka seçenekler de bulunuyor. Tabii ki işi gücü bırakıp gezmek için maddi kaygının olmaması gerekiyor. Ancak kendine bir bütçe ve vakit ayırabilirsen uçak biletini aldığında neden o yollar senin olmasın?

Seyahat etmek hem büyük zenginlik hem de mutluluk kaynağı. O zaman bize bu kadar iyi şeyler hissettiren gezginlik müessesesinden vazgeçmek olmaz! Yeni yollar ve rotalar görmek için hazırlık yapmak gerek. Yurt dışı çok mu pahalı? Artan kur farkı seni yıldırmasın. Yurt dışında da uygun bir şekilde gezmenin yolları var. Peki, gezmek için Barselona’ya ne dersin?

Yapman gereken şeylerden bir Barselona ucuz uçak bileti bulmak. Bunun için nereyi ziyaret etmen gerektiğini zaten biliyorsun. Barselona’da ücretsiz olarak yapabileceğin şeyleri anlatmak bizden, gezmesi de senden olsun. Tabii yurt dışına çıkmadan önce vize şartlarını web sitemizden incelemeyi unutma.

Bu hatırlatmayı da yaptıktan sonra gelelim “Barselona’da para harcamadan gez” diyebileceğimiz duraklara. Haydi başlayalım!

Ücretsiz Şehir Turlarına Katıl 

Bir şehri tanımanın en iyi yolu onu yürüyerek keşfetmek ve yanında bir bilenin olması. 2000 yıllık tarihe sahip şehirde dolaşmak adeta geçmişe bir yolculuk yapmanı sağlayacak. 

Barselona’nın büyüleyici tarihi meydanlarını, sokaklarını bir rehber eşliğinde hem de ücretsiz olarak gezebileceğini biliyor muydun? Ücretsiz şehir turlarına katılmadan önce yapman gereken tek şey rezervasyon. Runner Bean Tours web sitesi üzerinden rezervasyonunu yaptırıp her gün saat 11.00’de başlayan turlardan birine dahil olabilirsin. 

Gaudi’yi ve Eserlerini Bir Bilenden Dinle 

Barselona Gaudi Eserlerini Gez

September 16, 2021 – Barcelona, Spain: Low angle view of Casa Batllo building architecture by Antoni Gaudi in Barcelona, Catalonia, Spain, Europe

Barselona için Gaudi çok önemli bir figür. Nefes kesen La Sagra da Familia, etkileyici Park Guell, eşsiz Casa Milà, göz alıcı Palau Guell, ödüllü Casa Calvet gibi sıra dışı eserlerin mimarı Gaudi’nin etkisini neredeyse tüm Barselona’da görmek mümkün. Şehre farklı dokunuşlarıyla imzasını bırakmış bu önemli figür için şehir turu gibi eserlerinin gezildiği bir başka tur düzenleniyor. 

Önemli kısma gelecek olursak Gaudi turu da ücretsiz. Barcelona: Gaudi: Runner Bean Walking Tours adresi üzerinden rezervasyonunu yaptırıp muhteşem yapıları, hikayelerini ve yapılış tekniklerini dinleyerek gezebilirsin. Yapıların içine girip gezmek ise ücretli. Onu da bütçen olduğunda yapılacaklar listesine alabilirsin. 

Hiçbir Ücret Ödemeden Muhteşem Müzeleri Gez! 

Barselona Ücretsiz Müzeleri Gez

Müze gezmek için Barselona biraz pahalı bir şehir. Ancak bu müzelerin ücretsiz olduğu günleri bilmek sana aniden kapıları aralayabilir! Eğer müze gezmek istiyorsan tatilini planlarken müzelerin ücretsiz olduğu günlere denk getirerek gezi planını oluşturabilirsin. İşte, Barselona’da ücretsiz gezebileceğin yapabileceğin müzeler:

Picasso Müzesi 

Picasso’nun memleketine gidip eserlerini görmeden dönmek olmaz. Sanatçının değerli eserlerinin sergilendiği müzeyi mutlaka görmelisin. Her perşembe öğleden sonra 18.00-21:30 arası ve her ayın ilk pazar günü 09.00-19.00 arası Picasso Müzesi’ni ücretsiz olarak ziyaret edebilirsin. Müzeye iki saat ayırman yeterli. Picasso Museum Barcelona web sitesi üzerinden detaylı bilgiye erişebilir ve bilet alabilirsin. 

Barselona Botanik Bahçesi 

Barselona’nın büyük botanik bahçelerinden biri olan bu bahçede Akdeniz iklimine ait birçok bitkiyi bulabilirsin. Her pazar 15:00’ten sonra ve her ayın ilk pazar günü 09.00-19.00 arası bahçeye girişler ücretsiz. Ayrıca 12-13 Şubat, 18 Mayıs, 24 Eylül gibi özel günlerde de ücretsiz olarak ziyaret edebilirsin. Museu de Ciències Naturals de Barcelona web sitesi üzerinden detaylı bilgi alabilirsin. 

Frederic Mares Müzesi

Heykellere düşkünsen burası tam sana göre. Frederic Mares’in hem heykel hem de diğer sanat eserlerinin sergilendiği müze, 12. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar olan dönemdeki İspanyol heykellerinin önemli bir kısmına da sahip. Her pazar 15:00’ten sonra ve her ayın ilk pazar günü 09.00-19.00 arası müzeye girmek ücretsiz.

Çağdaş Sanat Müzesi 

Barselona’nın çağdaş sanat anlayışına tanıklık etmek istersen Barselona’nın en büyük modern sanat müzelerinden birisi olan Museum of Contemporary Art of Barcelona kısa ismiyle MACBA’yı mutlaka ziyaret etmelisin. Cumartesi öğleden sonraları ve her sergi açılışının ilk günü müzeyi ücretsiz olarak ziyaret edebilirsin. 

Katalonya Ulusal Sanat Müzesi 

Montjuic Tepesi’ne konuşlanmış müze hem muhteşem bir şehir manzarasına hem de Gotik ve Romanesk eserlerle Rönesans ve barok sanatı koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor. Barselona’ya gitmişken mutlaka ziyaret edilmesi gereken duraklardan biri olan bu müzeye 2-3 saatini ayırmalısın. Her ayın ilk pazar günü ve cumartesileri öğleden sonra ücretsiz olarak ziyaret edebilirsin.

Barselona Tarihi Müzesi 

Seyahat ettiğin şehrin tarihine göz atmaya ne dersin? Üstelik pazar günleri 15.00’ten sonra ve her ayın ilk pazar günü 09.00-19.00 arası girişler ücretsiz. Müzenin web sitesinden daha detaylı bilgi alabilirsin. 

Aziz Barselona’ya Bir de Tepeden Bak 

Barselona'yı Tepeden Seyret

Bunkers del Carmel tüm Barselona’yı ayaklarının altına serebilecek bir manzara sunuyor. Tepeye ulaşmak biraz meşakkatli olsa da gördüğün manzaradan sonra “İyi ki yapmışım!” diyeceksin. 

Ücretsiz Festivallerden Birini Yakala

Barselona Ücretsiz Festivalleri Kaçırma

Barcelona, Spain – September 23, 2012: Fire devils in the Fire-Run (Correfoc) as part of the festival La Mercè which is held in honour of the patron saint la Mercè (the Virgin of Mercy) on September each year in Barcelona.

Her yıl eylül ayının sonuna doğru Barselona, en büyük sokak partisi Barselona La Mercè Festivali’ni düzenliyor. Bu sokak partisinde her şey ücretsiz. Eğlenceli müzikli kalabalık bir etkinlik istersen geliş zamanını bu festivale denk getirebilirsin. 

Gràcia Festival (Festa Major) Sokak Festivali ise ağustos ayında gerçekleşiyor. Her sene farklı bir temada hazırlanan sokaklarda ücretsiz konserler gerçekleştiriliyor. Bu festivali tercih edersen bir hafta boyunca eğlenceye ve sokak lezzetlerine doyabilirsin. Daha fazla bilgi almak istersen Festa Major de Gràcia web sitesini ziyaret edebilirsin.

BAM Müzik Festivali ise eylül ayında gerçekleşen büyük bir festival. Yerli yabancı birçok yetenekli müzisyeni dinleyebileceğin bu ücretsiz festivali iyi değerlendir.

Sokak Sanatlarını Keşfet 

Barselona Sokak Sanatı

Montcada i Reixac, Barcelona, Spain – July 26, 2021: Graffities or urban street art, with one mural, a giant little girl, of Slim and Wedo spanish artists at the front.

Barselona’nın başka bir yüzü olan grafiti dolu sokaklarda farklı bir keşif alanı seni bekliyor. Sanat dolu şehrin grafiti tutkulu sokaklarına hayran olacaksın. Sadece sokak sanatı için bile burada ücretsiz turlar düzenleniyor. Eğer bu turlardan birine katılırsan gördüğün muhteşem duvarların arkasındaki hikayeleri de öğrenmiş olacaksın. Free Barcelona Alternative Street art Tour web sitesinden detaylı bilgi alabilirsin. 

Park Guell’in Bahçesinde Piknik Yap

Barselona Park Guell'de Piknik Yap

Barcelona, Spain – June 16, 2013: Lovely summer day in Park Guell (Gaudi park, Barcelona). Tourists walking in the park gardens. Clear sky with light clouds on the background.

Antoni Gaudi’nin göz alıcı eseri Park Guell’i de mutlaka ziyaret etmen gereken yerler listesine almalısın. Monumental Zone haricindeki her yerini ücretsiz olarak gezebilir, bahçesinde piknik yapabilir ve Barselona’yı seyredebilirsin. 

La Rambla Caddesi’ni Gez 

Barselona La Rambla Caddesinde Gez

Barcelona, Spain – June 2018: People walking on La Rambla (central street of Barcelona)

La Rambla’yı İstiklal Caddesi gibi düşünebilirsin. Barselona’nın en çok turist çeken noktalarından biri olan cadde hayli geniş ve iki tarafı da ağaçlarla dolu. Her zaman canlı, kalabalık, gösterilerin olduğu ve hediyelik eşya alabileceğin bir nokta olarak aklının bir kenarına yazabilirsin.

Plajlarında Güneşlen

Barselona Plajlarında Güneşlen

Barselona’ya gelmişken denize girmeden, güneşinden faydalanmadan şehri terk etmek olmaz. En popüler plajlardan biri olan Barceloneta Plajı, hem mavi bayraklı hem ücretsiz hem de ulaşımı çok kolay. Burası lezzetli tapaslar ve deniz mahsullü yemekler yiyebileceğin pek çok mekana da oldukça yakın.

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Avrupa’da Ücretsiz Olarak Yapılabilecek En İyi Aktiviteler  yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın