• Ana Sayfa
  • Makale
  • Yurt Dışında Araç Kiralama: Yine Gezilir Ama Araç Kiralayarak Daha İyi Gezilir
Yurt Dışında Araç Kiralama Yolları

Yurt Dışında Araç Kiralama: Yine Gezilir Ama Araç Kiralayarak Daha İyi Gezilir

Yurt dışına uçak bileti aldıysan ve gittiğin yerde araç kiralamayı düşünüyorsan doğru yerdesin.  Bu yazımızda yurt dışındaki araç kiralama fiyatlarından başlayacağız, yurt dışına çıkmak için araç kiralamadan devam edip yurt dışı araç kiralama şirketleri hakkında tavsiyeler vereceğiz. Kısaca yurt dışında araç kiralamak için bilinmesi gereken her şeyi irdeleyeceğiz.

Hazır mısın? Başlıyoruz…

Yurt Dışında Araç Kiralama Fiyatları Ne Kadar?

Yurt dışında araç kiralama fiyatları; şirketten şirkete, bölgeden bölgede göre değişiklik gösterse de global firmaların beklediği ücretler birbirine yakın. Burada kritik nokta gittiğin ülkenin yerli araç markalarından birini kiralarsan çok daha ekonomik seçeneklerle karşılaşacağın gerçeği. Örneğin aynı tarihler için Roma’da bir Fiat 500 kiralamanın günlük bedeli 28,84 dolarken, Paris’te aynı aracın günlük kiralama bedeli 50,49 dolar olabiliyor. Paris’te sizin için en iyi seçenek ne mi? Tabii ki Citroen! Belki karar vermeden önce biraz otomobil markaların menşelerine göz atmakta yarar olabilir.

Yurt Dışında Araç Kiralama Nasıl Yapılır?

Yurt Dışında Araç Nasıl Kiralanır

Yurt dışında en uygun araç kiralama fiyatlarından yararlanmak istiyorsan 1500’den fazla tedarikçiyle çalışan Pegasus’un araç kiralama hizmetini tercih edebilirsin. Burada her şehirde en uygundan en lüks seçeneğe doğru farklı segmentlerde araçlar çıkacak karşına. Böylece bütçene ve ihtiyaçlarına göre istediğin tercihi yapabileceksin.

Yurt Dışında Araç Kiralama Tavsiyeleri

Ailecek Seyahat

  • Yurt dışında araç kiralarken Avis, Hertz, Europcar, Budget ve Enterprise gibi global şirketlere yönelmek yaşanabilecek herhangi bir olumsuz durumda çok işine yarayacak. Her an karşınızda muhatap bulabileceğin bu büyük oluşumlar, sana kendini güvende hissettirecek. Araştırma ile uğraşmak istemezsen Pegasus’tan yardım alabilirsin.
  • Yurt dışında araç kiralamadan önce sözleşme şartlarını mutlaka oku.
  • Yurt dışında araç kiralarken mutlaka sorumluluğun minimum düzeyde olduğu tam teşekküllü sigorta seçeneğini tercih et. Fazladan ödeyeceğin 5-10 euro’nun kazandıracağı rahatlık ve güven duygusunun getirisi, çok daha fazla olur.   
  • Yurt dışında araç kiralarsan bulunduğun ülkenin trafik kurallarını tıpkı bir sınava girecekmişsin gibi ezberle. Olası trafik cezalarının faturana ekleneceğini unutma.
  • Yurt dışında araç kiralamak için internetten rezervasyon yaptır. İşini son ana bırakırsan araç bulamayabilirsin. Rezervasyon için Pegasus’tan hizmet alabileceğini söylemiş miydik?
  • Gideceğin yerde uzun mesafeler için araç kiralayacaksan limitsiz araç kiralama opsiyonunu tercih et. Yoksa aştığın kilometre limitin için ekstra ücret ödersin. Kilometre sınırı genelde sözleşmelerde yazar. Eğer bu bilgiye rastlayamazsan emin olmak için görevliden bilgi al.
  • Yurt dışında araç kiralamak güvenli mi diye düşünüyorsan büyük şirketleri tercih ettiğin sürece seni haksız yere zor durumda bırakacak olaylarla karşılaşma ihtimalin olmayacağını söyleyebiliriz.
  • Olası sorunlara karşı teslim aldığın aracın çiziklerini vb. kozmetik problemlerinin kaydını al ve benzin deposunu kontrol et.
  • Erken rezervasyon bu konuda da işe yarıyor. Aracını ne kadar erken kiralarsan o kadar iyi fiyatlar alıyorsun.
  • Yurt dışında araç kiralayacaksan yanında dilini anlayabildiğin bir navigasyon cihazı bulunması önemli. Eğer navigasyon için ekstra ücret ödemek istemiyorsan akıllı telefonuna çevrimdışı harita da indirebilirsin. Ancak dikkat! Çevrimdışı haritalar her zaman doğru yolu gösteremeyebilir. Aynı zamanda tabelaları takip etmek ve bir bilene sormak da hayatını kolaylaştıracaktır.
  • Araç kiralama rezervasyonu yaptıktan sonra PNR kodunu mutlaka not al.

Yurt Dışında Araç Kiralama Şartları Nelerdir?

Arabayla Seyahat

Türk ehliyetleri, Avrupa’nın birçok yerinde geçerli. Yurt dışında araç kiralamak için merak edilen en önemli konulardan biri olan ehliyet sorunsalını da böylece yazmış olduk. Yeni çipli ehliyetler yurt dışında geçerli mi diye merak ediyorsan onun da cevabı evet! Türkiye’den almış olduğun geçerli sürücü kartları, Avrupa’nın birçok bölgesinde süreli ya da süresiz olarak geçiyor.

Yurt dışında araç kiralamak için kredi kartı gerekli mi? Tabii ki. Bilmende fayda var, araç kiralarken kredi kartından belirli bir miktar bloke ediliyor; araç tesliminden sonra bloke kaldırılıyor.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

2 Comments

  • sinan

    1 Kasım 2018 at 06:19

    Bizdekinden çok da farklı bir durum yok. Ülkemizde de prosedürler aynı şekilde işliyor.

    Pegasusun bu konuda yardımcı olması güzel bir şey ama. Bunu da öğrenmiş olduk.

    Yanıtla

Bir yanıt yazın