Ekonomik Seyahat Planlama

Bir Seyahati En Ekonomik Şekilde Nasıl Planlarsınız? 

Eğer dünyanın her yerini köşe bucak gezme planları yapıyor, bütçeni ayarlamak için elinden geleni ardına koymuyor ama evdeki hesabı çarşıya uyduramıyorsan sesimize kulak ver! Aslında dünyayı keşfetmek için çok da yüklü harcamalar yapmana gerek yok. Tek bir şehri ya da ülkeyi seyahat etmeni sağlayacak bütçenin aynısıyla şehir şehir, ülke ülke gezebilirsin. Yapacağın kapsamlı araştırmalar ve akıllıca planlar ile Avrupa’dan Asya’ya hatta Afrika’ya kadar rahatça ulaşırsın. Seyahat ederken atacağın en önemli adım ise iyi bir plan ve araştırma yapmaktır. Beklentilerin doğrultusunda yapacağın araştırmalar ve planlarla küçük bütçelerin büyük hayallerine ulaşmanı sağlayacağını göreceksin.

Erken Rezervasyon Hayat Kurtarır

Ekonomik Seyahat Erken Rezervasyon

Turkish Passport, Euros, and sunglasses for holiday

Seyahatlerde en temel harcama, ulaşım ve konaklama masraflarıdır. Bu temel masraflardan başlayarak ekonomi hesapları yapabilirsin. Seyahat etmek istediğin yer ve tarih önceden belliyse ucuz uçak bileti fırsatlarına göz atabilirsin. Ne kadar erken, o kadar ucuz. Hatta gezilerinde kesin planların yoksa zaman zaman uçak bileti fiyatlarını kontrol edip gezi planını ona göre yapabilirsin. Uçak biletleri genellikle üniversitelerdeki “çan eğrisi” mantığına yakın bir strateji ile satılmaktadır. Örneğin; herhangi bir tarih için Pegasus’un web sitesinden Berlin uçak bileti bakıyorsun. Burada devreye Pegasus’un mali işlerle ilgilenen departmanı giriyor. O gün uçağa binme ihtimali olan insanları, geçmişteki verilere ve dönemsel olaylara göre değerlendirerek bilet fiyatlarını belirliyorlar. Bu aslında arkadaşlarınla toplanıp oynadığın kutu oyunlarına benzer. Bu nedenle bir oyun gibi düşünüp karşındakinin beklemediği hareketler yapman gerekiyor. En düşük ücreti ödeyerek bilet almak istiyorsan, en erken bileti alan kişi olmasın. Son anı beklemek her zaman akıllıca olmayabilir. Bu ikisi dışında Pegasus’un kampanyalarını değerlendirmen gerekir.

Bilet konusunda yaptıkların konaklama için de geçerlidir. Otel rezervasyonları için son anı beklemen oldukça yüksek bir ücret ödemene neden olabilir. Tüm dünyadaki otel, pansiyon, konuk evlerine ulaşabileceğin internet siteleri bulunuyor. Bu sitelerden erken rezervasyon yaptırdığında çok uygun fiyatlara konforlu bir şekilde konaklayabilirsin.

Bagajlarını İyi Hesapla

Ekonomik Seyahat Bagajlarını İyi Hesapla

Holiday suitcase on wooden table

Havaalanında küçük sürprizler yaşamamak için bagaj ağırlığını iyi ayarlamalısın. Özellikle gittiğin yerlerden küçük hediyeler almayı seviyorsan, uçak bileti rezervasyonu yaparken bagaj seçeneğini dikkatli bir şekilde işaretlemelisin. El bagajı denilen ve uçak kabinine sokabildiğin bagaj hakkın çoğunlukla 8 kilogram kadar olur ve istersen bagaj hakkını yükseltebilirsin. Unutmamalısın, her zaman bilet satın alırken bagaj seçeneğini ileriyi düşünerek seçmek, havalimanında ödeme yapmaktan daha ekonomik olacaktır.

Yollar Evin Olsun

Ekonomik Seyahat Yollar Evin Olsun

Eğer maceraperest bir karaktere sahipsen ve bol vaktin varsa gezini biraz daha alternatif hale getirmen faydalı olacaktır. Sırt çantanı kapıp kendini yollara vurabilirsin. Dünyanın dört bir yanındaki gezilerini kolaylaştıracak ve masraflarını azaltacak çok sayıda seçenek mevcut. Örneğin ilgi alanına ve yeteneğine göre yer alabileceğin gönüllülük projeleriyle, istediğin her yerde bir süre çalışma karşılığı yaşayabilir ve oradaki hayatı deneyimleyebilirsin. Yine dünyanın her yerini sarmış doğal köy hayatı deneyimleme fırsatı sunan eko-köyleri ziyaret etmek de başka bir seçenek olabilir. Bu sayede hem tatil yaparsın hem de sürdürülebilir yaşam konusunda bilgilerini arttırmış olursun.

Gezginlerin Yolunu Takip Etmelisin

Ekonomik Seyahat Gezginlerin Yolu

Woman with backpack enjoying mountains landscape view hiking Travel Lifestyle concept adventure vacations outdoor

Dünyanın dört bir yanındaki gezginler düşük ücretler ile yeryüzünü karış karış dolaşıyor. 6 aylık plan yaparak tüm Avrupa’yı köşe bucak gezen gezginler bulunuyor. Tüm rezervasyonlarını erkenden yapmaları ise ortak noktaları. Herhangi bir kenti ya da ülkeyi dolaşmak için gezginlerin fikirlerini takip edebilirsin. Onlar ne kadar maceraperest olurlarsa olsun; en ucuz ulaşım, konaklama ve yeme içme masraflarını her zaman önceden araştırırlar.  

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın