İlginç Müzeleriyle Oslo Sizi Çok Şaşırtacak

İskandinavların sanat, kültür, kar-kış dolu Oslo’su mükemmel şehircilik tanımına uyan, huzurlu bir yer. Coğrafik konumu nedeniyle pek şanslı sayılmayan Norveç’in başkenti Oslo, bu dezavantajını çok umursamamış ve eğlence, kültür, sanat gibi kavramdan kendini hiç soyutlamamış. Hatta bazı konularda Avrupa’nın öncüsü bile olmuş. Mesela bir Oslo gezisinde asla atlanmayacak, dünyaca ün salmış fazla miktarda müze bulunuyor. Üstelik gerek mimarileri gerek bulundurdukları eserlerle gayet ilginç müzeler bunlar. Şimdi oralar soğuktur diye düşünmeyin. Oslo uçak biletinizi alıp, istemsizce ağzınızı açık bırakacak, sizi şaşırma ünlemlerine boğacak ilginç müzeleri keşfe çıkın.

Viking Ship Museum
Vikingler denince aklımıza gelen Norveç’in en ünlü müzesi, Viking Ship Museum . 20. yüzyılın hemen başında inşa edilmiş önemli bir müze burası. 19.yüzyıl sonlarında Oslo fiyordu üzerinde yapılan kazılarda bulunan 2 adet Viking gemisi müzede ziyaretçilerini bekliyor. Viking gemilerinden çıkan ilginç kişisel eşyalar, yine burada sergileniyor. Müzenin en ilgi çekici parçalarını ise Vikinglerin cenaze salı ve cenaze arabaları oluşturuyor.

viking ship museum

Astrup Fearnley Museet
Mimarisi ile “adamlar yapıyor” dedirtecek olan bir müze Astrup Fearnley Museet. İçindeki eserleri görmeden dış cephesi ile sizi şaşırtacak bir yapı. İçi ise dünyanın dört bir yanında bulunan sanatçıların ilginç eserleri ile dolu. Eğer modern sanata ilginiz varsa kesinlikle uğramanız gereken bir müze. Sanatseverler tarafından en iyi modern sanatlar müzesi olarak anılıyor burası. Unutmadan, müze pazartesi günleri kapalı.

Astrup Fearnley Museet

Fram Museum
Fram Museum için film gibi müze diyebiliriz. Çok boyutlu bir filme gözlüksüz girmiş gibi baş döndürücü bir müze de diyebiliriz. Ama en iyisi muhteşem bir müze ve muhakkak görmelisiniz diyelim. Burada dünya üzerinde yapılmış olan en sağlam ahşap gemi Fram sergileniyor. Bu gemi kutup bölgelerini keşfetmek için kullanılıyormuş. Müzede bu gemiyi ayrıntısına kadar inceliyor ve bu gemide yaşamış insanların zorlu iklim ve yol koşullarına şahit oluyorsunuz. İçinde yaşananları deneyimleyebilmeniz için hazırlanmış bir simülatör de bulunuyor. Bu simülatör sayesinde nasıl hayat mücadelesi verdiklerini en derinden anlayacaksınız.

fram museum

Vigeland Sculpture Park & Museum
Ve bir açık hava müzesi… Norveç’in en büyük parkında bulunan bu müze, tamamen heykellerden oluşuyor. Ama ne heykeller… Farklı kompozisyonları canlandıran bu sanat harikaları bazen size tebessüm ettirecek, bazen ürkütecek ama hepsinde hissedeceğiniz ortak duygu hayranlık olacak. 200’ün üstünde heykel bulunan bu müzeyi gezmek bir hayli vaktinizi alacak bu yüzden seyahatinizin geniş bir kısmını buraya ayırabilirsiniz.

Vigeland Sculpture Park

Norwegian Folk Museum
Bize göre Norveç’in en şahane mekanı, Norwegian Folk Museum. 150 tane evden oluşan bir köy düşünün. Bu evlerde kimse yaşamıyor. Çünkü aslında burası bir müze. 13. yüzyıldan 20. yüzyılın sonlarına uzanan 150’den fazla yapı seçkisine sahip. Norveç’in farklı zaman dilimlerine ait evler, dükkân ve kiliseler bulunuyor. Mesele Gol Stave Kilisesi buranın en eski eseri. Günümüze doğru geldikçe, aradaki fark boylu boyunca seriliyor gözlerimizin önüne. 20. yüzyılının başını yansıtan retro evler, şarküteri ve şekerlemeci dükkanlarına kesinlikle uğramalısınız. Büyük keyif alacağınızdan eminiz.

Norwegian Folk Museum

Hadi Hemen Uçak Bileti Arauçak bileti

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...