Yakaladığınız Karelere Hayran Kalacağınız 5 Şehir

Yakaladığınız Karelere Hayran Kalacağınız 5 Şehir

Seyahatlerimizin hatırımızda kalan tarafı, en gerçekçi yönüyle fotoğraflardır. Bu fotoğraflar, gezinti dönüşünde iç çekerek baktığımız en duygusal belgelerdir ayrıca. Bazı şehirler vardır ki, çektiğimiz fotoğraflarla bizi, dünyanın en güzel şehrine gittiğimize inandırır. Bu fotojenik kentlerin muhteşem anlarını yakalamak, birden bire usta fotoğrafçı tribine girmemizi sağlar. Roma, Viyana, Barcelona, Paris, Londra, Amsterdam… Bu şehirlerin ne kadar fotojenik olduğunu zaten biliyoruz. Fakat bu büyük Avrupa kentleri dışında, fotoğraf karelerimizi süsleyecek muazzam şehirler de bulunuyor. Hemen bir uçak bileti almak için yeterli bir sebep. İşte size muhteşem görsel zenginliği ile “Bir de beni tek çek” diyen o şehirler!

Rengarenk Bir Gizem; Stockholm
İsveç’in başkenti, İskandinavya’nın kültür kentidir. Tarihinin çok eskilere dayanması sebebiyle, görkemli binaları bulunur. Hayatınızın herhangi döneminde, Stockholm uçak biletine muhakkak sahip olmalısınız. Çünkü tatlı göl suyu ve tuzlu deniz suyunun buluştuğu takımadaların ortasında kurulmuş bu harika kent size, “Bu fotoğrafları ben mi çektim?” duygusu verecektir. Venedik’e benzetilen kanalları ve Malaren gölü ile doğal güzelliği doruklarına kadar sergileyen Stockholm’un en güzel makyajı; daracık sokakları, rengârenk evleri, jazz barları ve antikacıları ile karnaval havasını veren Gamla Stan adacığıdır. Kendinden efektli bu şehirde, nostaljinin en renkli halini karelerinizde göreceksiniz.

Stockholm

İtalya’nın Kızıl Şehri; Bologna
İtalya’nın kuzeyinde kalmış ve “kızıl şehir” lakabıyla karakter kazanmış Bologna, deklanşörünüzü aktif olarak kullanacağınız bir alternatif. Bologna’ya kızıl şehir denmesinin siyasi ve görsel sebepleri var. Tarihi boyunca güçlü sol siyasi hareketlerine sahne olan şehre, kızıl şehir deniyor. Fakat biz bu lakabın görsel yönü ile ilgileneceğiz. Burada bulunan binaların kırmızı tuğlalardan oluşması, hepsinin ahenk içinde kızıl bir tablo oluşturması Bologna uçak bileti alıp, eşsiz kareler çekmek için en önemli sebep. Düzenli sokakları, sokak çalgıcıları ve kaldırımlarda sanatlarını icra eden ressamları ile bu kent, uyanmak istemediğimiz rüyaların sahnelerini oluşturuyor.

Bologna

Almanya’nın En Fotojeniği Köln
Almanya’nın en büyük kentlerinden olan Köln’ü az çok hepimiz biliyoruz. Bu listede olmasının en büyük sebebi, diğer Alman şehirleri arasında en fotojenik şehir olması. Kentin tam ortasından geçen Ren Nehri, ona bağlanan sekiz köprü ve nehrin kenarına dizilmiş, mimarlık harikası kabul edilen binalar, eşsiz karelerinize zevkle konuk olacaklardır. Köln uçak biletine sahip olmanız için çok güçlü bir sebep değil mi?

Köln

Masmavi Kareler Hurghada’da Çekilir
Kızıldeniz’in kıyısına uzanıp kalmış Mısır’ın tatil şehri Hurghada, sonbahar ayları boyunca tercih edebileceğiniz sıcacık bir kent. Tabir-i caizse çarşaf gibi denizi, altın gibi kumları ve plajlarında bulunan rengârenk şemsiyeleri ile harika bir tablo ile karşınıza çıkacak, güneyin en fotojenik kentlerinden. Hurghada’nın fotoğraflarını çekip, kızgın kumlardan serin sulara atlayarak, unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Hurghada

Doğanın İnsana Hediye Ettiği En İyi Fotoğraf Karesi, Kapadokya
Nevşehir’de bulunan bu doğa harikasını, dünyanın çeşitli yerlerinden birçok insan ziyaret ediyor. Ülke sınırları içinde bulunan, doğanın harika şehrinde eşsiz kareler yakalayacaksınız. Volkanik dağların püskürttüğü lav ve küllerin uzun yıllar boyunca yağmur ve rüzgar tarafından aşındırılmasıyla oluşan Peri Bacaları, Kapadokya’nın en doğal makyajı. Kayaların oyulmasıyla yapılan evler, konaklar, mahzenler ve kiliseler dünyada eşi benzeri bulunmayan güzelliği gözlerinize yaşatıyor. Ayrıca şehirde yaygın olan balon turları ile oluşan rengârenk manzara, eşsiz fotoğraf kareleriniz için kaçırılmayacak bir fırsat.

Kapadokya

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...