İş Seyahatlerinde Görevini Aksatmadan Kenti Keşfetme Fırsatları

Bir iş toplantısı, organizasyon ya da bir eğitim sebebiyle yurt dışına gidiyorsun. Hem de ucuz uçak bileti, otel rezervasyonu araştırmaları yapmadan! Üstelik gideceğin şehir pek havalı, pek turistik. Gözlerin parlıyor! İşe dair düşüncelerini bir an aklından çıkarıyor, kentin en kritik noktalarını düşünüyorsun. Başında bir hasır şapka elinde bir fotoğraf makinesi beliriyor. Ölümüne turistsin. Yöneticinle göz göze geldiğin an bu düşünceler grileşiyor. Önce sakin olalım ve senin için ne yapabileceğimizi bir düşünelim. İşini aksatmadan bir yandan da kentin tadını çıkarmanın yollarını birlikte bulalım. Bizim aklımıza birkaç tane geldi mesela.

Bavulunu Hazırlarken Bunlara Dikkat

Birkaç gün gideceğin bir seyahatte ne kadar eşya alabilirsin? Bilgisayarın ve belki de not defterlerin zaten temel eşyaların. Bunun dışında bavulunu hazırlarken makul olmayı dene. Kocaman bir bavulla gezip durmak yorucu olsa gerek. Evet, o otel bavulda duracak fakat ya diğer şehirlere geçme fırsatın da olursa? Her ihtimale karşı kendini özgür hissettirecek ve sana yük olmayacak bir bavul seçimi yapmalısın. Tek renk pantolon ve ona uygun bir ceket, farklı renkte gömlekler ve aksesuarlar her gün farklı giyiniyormuş hissi verebilir. Eğer gezmeyi kafana koyduysan, işten sonra giyeceğin günlük kıyafetleri yanına almayı unutma.

İş Seyahatinde Kendini Keşfet

Çalışma Alanlarını Zenginleştir

Eğer bir toplantı yapılacaksa ve bu toplantı mekanını sen belirleyeceksen, mutlaka şehrin en güzel yerlerinde bulunan restoran ve kafelerde düzenle. Böyle bir şansın yoksa ve çok çalışman gerekiyorsa, bilgisayarını al, restoran ve kafelerin keyfini bu şekilde çıkar. Eğer hava uygunsa parkları ya da sahilleri de değerlendirebilirsin.

Küçük Boşlukları Değerlendirmece

Senin için zaman burada çok daha önemli. Sabahları erken kalkmaya çalış ve ilk kahveni otel yerine farklı bir yerlerde iç. İşin biter bitmez soluğu merak ettiğin bir müzede ya da bir caddede alabilirsin. Bol bol yürümeye çalış. Her adımın kıymetli çünkü bir şehir en iyi yürüyerek keşfedilir. Eğer alışveriş yapacak vakit bulduysan, alışveriş merkezleri yerine çarşılara şans vermek bizce akıllıca bir seçim olacaktır.

Az Uyumayı Kabullen

Eğer gece hayatının dolu dolu olduğu bir şehirdeysen, birkaç günlüğüne uykundan fedakârlık yapabilirsin. İşin biter biter bitmez otele koşmak yerine, şehirlerde akşamın tadını çıkarmalısın. Gece hayatını sevmiyorsan dahi, akşamın tadını farklı etkinliklerle zenginleştirebilirsin. Tabii ertesi sabah çok önemli bir toplantın ya da sunumun yoksa. Çok yorulacağının farkındayız fakat her zaman bu şehre gelemediğini kendine hatırlatman, yorgun bünyene yapabileceğin en geçerli açıklama. Uykulu gözlerini ikna et ve küçük boşlukları fırsatı çevirme fırsatını atlama.

Hafta Sonunu Değerlendir

Dönmek için acele etme. Eğer iş seyahatin hafta sonuna yakın bir günde bitiyorsa mutlaka bu seyahatini hafta sonu tatiliyle birleştirmelisin. İmkânın varsa yıllık izninden birkaç gün kullan. Eğer iznin yoksa ve işin cuma günü bitecekse geri dönmeyi aklından bile geçirme. Rotan Avrupa ise farklı ülkelere veya başka şehirlere geçmek için elindeki büyük fırsatı mutlaka kullan deriz.

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...