İtalya Şehirlerinde Pizzayı Unutturacak Muhteşem Lezzetler

İtalyan mutfağı denince aklına ilk olarak pizza ikinci olarak da makarna geliyorsa, bu konuda biraz daha düşün deriz. Çünkü İtalyan mutfağı asla bunlardan ibaret değil. İtalyanlar damak tadını bilen ve buna önem veren insanlardır. Bundan emin olarak, şeflerin elinden çıkan farklı yemeklere de bir şans ver deriz. Haydi, ucuz uçak biletin de hazırsa seni İtalya’nın en mis kokulu mutfaklarına götürüyoruz.

İtalya’da Kahvaltı
İtalya’da Türk kahvaltıları gibi bol çeşit göreceğini düşünüyorsan hemen vazgeç çünkü hayal kırıklığına uğrayabilirsin. İtalya’da kahvaltıların ana kahramanı her zaman kahvedir. Kahvaltı genelde sadece kahve-brioche ikilisi ya da başka bir hamurlu tatlıyla yapılır. Lezzet tavsiyelerimizden yola çıkarak bu açığı öğle yemeğinde kapatacağına emin olabilirsin.

Ossobuco alla Milanese
Tam bir Akdeniz yemeği. İtalyan mutfağının en karakterli lezzetlerinden biri olan ossobuco alla milanese, dana budundan yapılıyor. Bu yemeği Akdeniz ile özdeştirmemizin nedeni, içinde kekik, defne yaprağı, kereviz, karabiber ve bol zeytinyağı olması. İtalya şehirlerinde bulunan tüm restoranlarda bu yemeği bulabilirsin. Parmaklara dikkat!

ossobuco-alla-milanese

Caponata
Bu lezzeti sana en iyi şakşuka ile tarif edebiliriz. Bu da fırında pişirilmiş zeytinyağlı bir sebze yemeği. Kendisi kızarmış ekmek ile yenildiğinden tadına doyum olmuyor. Bu yemeğin en önemli özelliği ise patlıcanın tuzlandıktan sonra acı suyunu bırakana kadar güneşte bekletilmesi. Tüm bu işlemlerden sonra fırına atılıyor. Yani kendisi emek isteyen bir lezzet. Yerken aceleye getirmemeni ve sindire sindire yemeni tavsiye ederiz.

Lazanya
Hayatımızda en az bir defa mutlaka duymuşuzdur lazanyayı. Çünkü pizza kadar olmasa da fazlasıyla tercih edilen bir lezzettir. Kat kat hamurların arasına kıyma ve peynir konularak yapılan bu yemek, içinde domates sosu veya ragu bulundurur. Hatırlarsanız Garfield’ın en sevdiği yemek. Çünkü kedi ağzının tadını biliyor.

lazanya

Spezzatino di Tacchino
Hindi eti sevenler çatalları bıçakları hazırlasın. Çünkü bu eti sevenler için yepyeni bir deneyim başlıyor. Spezzatino di tacchino, kızartılmış hindi etinden yapılıyor. Yemeğin en İtalyan kısmı ise içine katıldıkları malzemeleri. Taptaze Adaçayı ve zeytin ile çeşitlendirilen bu yemek bizce favori yemeğin olabilir.

spezzatino-di-tacchino

Regina alla Porchetta
Koyun çevirme tamamen bizim işimiz. Fakat eğer konu koyun değil, kocaman bir aynalı sazan balığı ise bunu en iyi İtalyanlar yapıyor. Bol limon, enginar ve Akdeniz yeşillikleri ile süslenen bu lezzet için bile İtalya’ya gidilir.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...