Bayram Tatili İçin Gidilebilecek Yerler | Bayram Tatilinde Nereye Gidilir?

Bayram tatili bizim için önemli. Hem sevdiklerimizle vakit geçirmek hem de kendimize zaman ayırmak için harika bir fırsat. Üstelik bayram tatilleri, yıllık izin ile birleştirilip uzun süreli tatillere de dönüştürülebiliyor. Bu bayram izin almana gereken yok çünkü tam  9 günlük bir tatile sahipsin. Peki, bayram tatilinde nereye gitmeli? Bu nasıl bir tatil beklentin olduğuna göre değişir.

Peki, bayram tatillerinde nereye gitmeli? Bu nasıl bir tatil beklentin olduğuna göre değişir. Cıvıl cıvıl, kalabalık ve neşeli ortamlardan hoşlanıyorsan bayram tatilini popüler yerlerde geçirebilirsin: Bodrum, Fethiye, Trabzon gibi…

Bayram tatilini sessiz sakin bir yerde mi geçirmek istiyorsun? O zaman Kıbrıs sahilleri ya da Kaz Dağları’nın en huzurlu yerlerinden biri olan Ayazma gibi doğal rotaları düşünebilirsin.

Eğer hala bu bayramda tatil planını yapmadıysan gitmek için sabırsızlanacağın bayram planlarımızı seninle paylaşabiliriz. Haydi, sevdiklerine de haber ver, hep birlikte muhteşem bir bayram tatili geçireceğiz.

Fazlaca Güneşlenelim, Bir Güzel Eğlenelim: Bodrum

Hava güzel, güneşin keyfi yerinde. Senin de dinlenirken eğlenesin, doğasına hayran kalacağın rotalara gidesin var. O zaman tabii ki listemizin ilk sırasında Bodrum olacak.

Mavi ve beyazın hüküm sürdüğü sokakları ve harika koylarıyla bir cennet güzellemesi olan Bodrum’u değerlendirmelisin. Turgutreis, Bitez, Yalıkavak, Güvercinlik, Torba, Gümüşlük, Karada gibi merkezlerde hem eğlenceye hem de doğaya kucak açabilirsin.

Tuzla Kuş Cenneti, Bağla Koyu gibi alternatifler ise Bodrum tatilini unutulmaz kılacak ayrıntılar. Bodrum Kalesi’ne uğrayarak da bu tatile kültürel bir dokunuş yapabilirsin.

Bodrum Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Yurt İçi Görünümlü Yurt Dışı Tatili İçin: Kıbrıs

Vize almadan, zaman kaybetmeden ülkeden biraz uzaklaşmanın en iyi alternatifi kesinlikle Kıbrıs. Mükemmel bir tatil için sana eşsiz plajlarını sunan Kıbrıs, gece eğlenceleri ve harika yemekleriyle bayram tatilini mükemmel şekilde geçirmen için tüm imkanlarını seferber ediyor.

Lacivertiyle kalbini çalacak Bafra, Karpaz Sahili, Altın Kumsal’da denizin tadını çıkarabilirsin. Bir süre sonra vücudun deniz tuzuna doyarsa seni kültür gezilerine alalım. Girne Kalesi, Batık Gemi Müzesi, St Hilarion ve Bellapais Manastırı da Kıbrıs’ta gezilmesi gereken yerler arasında. Selimiye Camii de gezi notların arasında bulunsun.

Kıbrıs Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Çılgın Bir Bayram İstiyorum Diyenlere: Fethiye

Fethiye’ye bir Amsterdam muamelesi yapmayacağız. Bu çılgınlık başka. Bodrum ve Kıbrıs gibi bayram tatili için değerlendirebileceğin bu muhteşem rota, aynı zamanda sana bir sürü aktivite imkanı da sunuyor.

Ölüdeniz’de doyasıya yüz, hatta gece kanosu etkinliklerine katıl. Yetmediyse Babadağ’da yamaç paraşütü yap. Tabii ki bitmedi. Fethiye’yi bisikletle aşacağın deniz manzaralı harika bisiklet rotaları da bulunuyor.

Dalaman Uçak Bileti

uçak bileti

Lezzetli ve Yakın Bir Yurt Dışı Gezisi: Sofya

Sofya, Bulgaristan

Hem yurt dışına çıkayım hem de uzak olmasın diyorsan bu bayram tatili için Sofya’yı tercih edebilirsin. Vitoşa Dağları’nın eteklerine kurulmuş olan Sofya; zengin bir tarihe, doğal güzelliklere ve  lezzetli yemeklere ev sahipliği yapıyor. Özellikle et yemeklerini seviyorsan burası seni hayli mutlu edecek.

Ayrıca Bizans ve Osmanlı egemenliği sonrasında da komünist rejimle birlikte şehir mimari açıdan birçok defa değişime uğramış. Yani kültür çeşitliliğini hem mimaride hem de yemeklerde görebilirsin. Dilersen şehirdeki termal durakları da ziyaret edebilirsin.

Sofya Uçak Bileti Ara

uçak bileti

Bayramda Tertemiz Doğa Arayanlar İçin: Artvin

Artvin

Karadeniz, deniz kum güneş tatili için Ege ve Akdeniz kadar uygun değil. Bu bölge bizim oksijen depomuz. Yeşilin her tonunu hayranlıkla izleyeceğin, doğanın muhteşem uyumuna tanıklık edeceğin, çağlaması kulağında çınlayan derelerin suyu ile dinleneceğin yaylalarıyla Artvin, harika bir seçenek.

Bir yanı Borçka, bir yanı Karagöl… Tertemiz havası ve baş döndüren manzaralarıyla gezip görebileceğin çok yer var. Sırt Yayla, Mençuna Şelalesi gibi gizli güzellikleri mutlaka ziyaret etmeni tavsiye ederiz. Bu bölgeye ulaşmak için yapman gereken Hopa’ya uçmak!

Hopa Uçak Bileti Ara

uçak bileti

Bayram Tatili Sırasında Sessizlik İsteyenlere: Kaz Dağları

bayram-tatilinde-kaz-daglari-seyahati

Çanakkale ve Balıkesir arasında yer alan Kaz Dağları, Edremit bölgesinin kuzeyinde bulunuyor. Sıradağların en önemli özelliği, buradaki bazı noktalardaki havanın, Türkiye’nin birçok yerine göre çok daha temiz olması. Yılın büyük bölümünün yağışlı geçtiği bu dağlar, ıslak toprak kokusu eşliğinde ormandan gelen kuş cıvıltılarını dinlemek isteyenler için adeta bir cennet.

Kaz Dağları’nda kamp yapabileceğin gibi Ayazma, Adatepe Köyü ya da Yeşilyurt Köyü gibi yerlerde konaklayabileceğin pansiyon ve oteller de mevcut. Yaz döneminde rengarenk bir çehreye bürünen Kaz Dağları, bayramda kafasını dinleyebileceği bir yere gitmek isteyenleri ideal iklimiyle bir araya getiriyor.

Edremit-Balıkesir Uçak Bileti Ara

uçak bileti

Bayram Tatili İçin En Güzel Fikir: Aile Yanında

aile-ile-bayram-tatili

Tatil önerileri veriyoruz dedik; ama bizce bayram tatilini geçirmek için en keyifli seçenek, aile ziyareti yapmak. Her aile, bayramda bir araya gelmek ve beraber eğlenceli vakit geçirmek ister. Aile meclisi toplanır, özel yemekler hazırlanır, çaylar demlenir, keyifli sohbetler geceye karışır…

Ailen uzakta mı? Hiç sorun değil, flypgs.com sayesinde Türkiye içinde birçok yere ucuz fiyatlarla uçabiliyorsun. Üstelik BolBol üyeliği alarak topladığın puanlarla bedava uçma fırsatı da elde edebilirsin!

Yurt Dışında Denize Girmek İsteyenlere: Arnavutluk Sahilleri

bayram-tatili-arnavutluk

Bayram tatili güzel havalara denk geliyorsa insanın denize girmek istemesi çok normal. Ferahlatan sulara atlama deneyimini yurt dışında yaşamaya ne dersin? Üstelik vizesiz ve ekonomik bir şekilde! Tek yapman gereken Arnavutluk sahillerini araştırmak.

Ksamil, Sarande, Vlore, Orikum ve Dhermi. Bu bölgeler, Arnavutluk’un başkenti Tiran üzerinden otobüsle ulaşabileceğin yerler. Sessiz, sakin, kendi halinde ve hala keşfedilmemiş. Yurt dışında bir deniz macerası istiyorsan Arnavutluk opsiyonunu bir düşün deriz.

Tiran Uçak Bileti Ara

uçak bileti

Ege’de Bir Bayram Tatili Fikri: Tire

bayram-tatili-tire

Kaynak

Bayram tatilinde İzmir’in ilçelerinden Tire’ye gitmeye ne dersin? Burası tam kültür ve tarih rotası. MÖ 3. yüzyıla tarihlenen anıt mezarlar ve Osmanlı zamanlarından kalmış birçok yapı ile Tire, bayram tatilinde zaman yolculuğuna çıkmak isteyenleri bir araya getiriyor.

Osmanlı zamanlarından kalma eserleri ile öne çıkan Tire, özellikle çok eski zamanlara ait han ve camileri ile o dönemi merak edenler için tam bir mabet. Fotoğraf makineni al ve sokakları arşınla, inanılmaz kareler yakalayacaksın!

İzmir Uçak Bileti Ara

uçak bileti

Bayram Tatili İçin Antik Kentlerde Macera Arayanlara: Napoli

Napoli

Bayramda antik kentlerde bir maceraya çıkmaya ne dersin? Napoli şehir merkezi; tarih kokan sokakları, etkileyici mimarisi, birbirinden güzel müzeleriyle mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir durak. 

Yolculuğuna macera da eklemek istiyorsan yolunu Pompei Antik Kenti’ne çevirmeni öneririz. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan bu antik kentte yer alan heykeller, freskler ve amfi tiyatro görülmeye değer.

Pompei’den sonra Vezüv Yanardağı’nın eteklerine tırmanabilirsin. MS 79 yılında patlayarak bir şehri yok eden yanardağın hikayesini dinleyip Napoli Körfezi’nin muhteşem manzarasını seyredebilirsin. Burada her gittiğin durak sana bambaşka duygular hissettirecek. 

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Roma’ya uçmak ve oradan aktarma yapmak!

Roma Uçak Bileti Ara

uçak bileti

Bayram tatili için gidilebilecek yerlerden kısaca bahsettik. Bu öneri ile beraber yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Seyahat Trendlerine göz atabilirsin.

Şimdiden iyi bayramlar!

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...