Karadeniz’in Doğa Sporları Resmi Sponsoru Olduğunun Kanıtları

Karadeniz Bölgesi; kendine has oyunları, müziği, neşeli insanları ile bilinir. Bir de üstüne yemyeşil yaylaları, sisler içinde kalan dağları, gürül gürül suları eklenirse değmeyin o yörenin keyfine. İşte bu keyif ortaya yaşanılması gereken aktiviteler çıkarır. Dünya üzerinde saklı kalmış güzelliklerin içinde spor yapma fırsatını yakalamak için; Karadeniz doğasına, geniş bir sırt çantasına, ucuz uçak biletlerine, biraz cesarete ve heyecana sahip olman yeterli. Bunlara sahip olmak çok kolay. Tek yapman gereken, az sonra sunacağımız aktivitelerden kendine en uygun olanı seçmek ve hemen harekete geçmek.

Karadeniz’in Yaramaz Sularında Rafting

Karadeniz’in kemençesi, hamsisi, horonu, fıkrası bir de rafting sporu… Karadeniz’i özetleyen kelimeler arasında bir ekstrem sporun bulunması ne kadar hoş değil mi? Hiç duraksamayan hiperaktif sularıyla, geniş rafting alanlarına sahip Karadeniz’de arkadaşlarınla beraber keyfi uzun sürecek heyecanlar yaşayabilirsin. Üstelik gerekli olan ekipmanların hiç birine sahip olmana gerek yok. Karadeniz’de bulunan rafting organizasyon şirketleri sana bu konuda yardımcı olabilirler. Sen enerjini ve hevesini nehir kıyısına getir yeter. Trabzon’da bulunan Fırtına Deresi, Giresun’daki Aksu Deresi, rafting ve kanonun Karadeniz’deki öncüleridir.

Rafting

Huzura Adım; Trekking

Ülkenin en yeşil bölgesinde çam kokuları eşliğinde yürüyüş yapmanın keyfini sana en iyi Karadeniz sunar. Ağır tempolu ve sakinleştirici bir aktivite olan trekking, seni adım adım huzura götürür. Karadeniz yaylalarında bulunan önemli parkurlar, bu adımlar için oldukça uygun. Trabzon-Çamlıhemşin-Ayder Yaylası rotası, Ordu-Kent Ormanı, Samsun’da bulunan Canik-Asarcık Yolu ve Samsun’daki Akdağ- Ladik Gölü Karadeniz’de trekking yapılacak yerler arasında bulunuyor. Yürüyüş ayakkabılarını giyin, su şişelerini hazır bulundur. Karadeniz yeşilinde kaybolmanın heyecanı seni bekler!

Trekking

Bir Özgürlük ve Doğa Güzellemesi; Yamaç Paraşütü

Özgürlük, macera, adrenalin ve işte Karadeniz’de yamaç paraşütü. Evet, bu spor dalı zaten çok zevkli. Fakat yamaç paraşütü tutkunlarının Karadeniz Bölgesi’ni seçme nedenlerinin en başında, burada yapılan faaliyetlerin daha da zevkli olması gelir. Bölgenin muhteşem doğasını en tepeden izlerken, özgürce süzülerek yeryüzüne inmenin zevkini sen de yaşamalısın. Trabzon Akyazı, Ordu-Boztepe, Samsun-Canik Karadeniz’in en iyi yamaç paraşütü alanları olarak biliniyor. Hatta Samsun’da her yıl yamaç paraşütü şenlikleri düzenleniyor. Rengârenk paraşütleri ile bu şenliği kutlayanların oluşturduğu tablo içinde olmak istemez misin?

yamaç paraşütü

Arazilerin En Çılgın Şoförleri İçin Off Road

Araba kullanmayı seven herkesin dikkatini çekebilecek, eğlenceli ve çok heyecanlı bir spor olan off road’ın adresleri de Karadeniz’de. Trabzon’da sık sık düzenlenen off-road turnuvaları sayesinde, bölgede bu aktivite bir hayli gelişmiş. Üstelik off road turlarına ilgi oldukça yoğun. Bu turlarda, profesyonel şoförlerin arabalarına binebiliyor ya da bu araçları rehber eşliğinde kendin kullanabiliyorsun. Saklı kalmış ayrıntıları engel tanımadan görebilmek ve heyecan dolu dakikaları yaşamak için bu çılgınlığı muhakkak denemelisin.

offroad

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...